Η Τουρκία οδηγεί την Κύπρο στην οριστική διχοτόμηση

Στέφανος Στεφάνου, Συνέντευξη στον Γ.Ανδριτσόπουλο, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2021-11-27

Τα νέα τετελεσμένα που δημιουργεί η Τουρκία οδηγούν την Κύπρο «στην οριστική διχοτόμηση» προειδοποιεί, μιλώντας στα «ΝΕΑ», ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου. Από το Λονδίνο όπου βρέθηκε για σειρά επαφών με στελέχη της βρετανικής κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, κάλεσε τη Βρετανία να παραμείνει προσηλωμένη στις προσπάθειες για λύση εντός του πλαισίου των ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

«Αυτή είναι η πρόταση του ΑΚΕΛ για να ανακόψουμε τη διχοτόμηση»

Στέφανος Στεφάνου, Συνέντευξη στον Κ.Πιέριδη, Η Εφημερίδα των Συντακτών, Δημοσιευμένο: 2021-07-31

στεφανοσ στεφανου

Nα απευθυνθούμε στην τουρκοκυπριακή κοινότητα και να τους καλέσουμε να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις από εκεί που είχαν μείνει. Αφού συμφωνηθούν τα 6 σημεία του Πλαισίου Γκουτέρες, τότε να συζητήσουμε τη συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων για τη συνδιαχείριση του φυσικού αερίου.

Ποτέ δεν βρεθήκαμε τόσο κοντά στη διχοτόμηση

Στέφανος Στεφάνου, Συνέντευξη στην Α.Φωτάκη, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2021-07-10

stefanosstefanou

Ποτέ πριν η Κύπρος δεν βρέθηκε τόσο κοντά στη διχοτόμηση προειδοποιεί ενόψει και των ανακοινώσεων Ερντογάν, ο Στέφανος Στεφάνου. Μιλώντας στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» μετά την εκλογή του, ο νέος γενικός γραμματέας του Ανορθωτικού Κόμματος Εργαζόμενου Λαού, τονίζει την ανάγκη πρωτοβουλιών στο Κυπριακό, καταγγέλλει την κυβέρνηση για υποτίμηση των κινδύνων και σημειώνει ότι η κατοχική δύναμη εκμεταλλεύεται το αδιέξοδο για να παγιώνει τη διχοτόμηση.

Δεν εξισώνουμε Ταλάτ-Ντενκτάς...

Στέφανος Στεφάνου, Συνέντευξη στη Χριστίνα Πουλίδου, Κυριακάτικη Αυγή, Δημοσιευμένο: 2010-01-10

Ο 45χρονος κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου και πρώην γ.γ. της νεολαίας ΕΔΟΝ Στέφανος Στεφάνου βρίσκεται σχεδόν μια δεκαετία στο πλευρό του Προέδρου Χριστόφια. Με μεγάλη προθυμία ανταποκρίθηκε στο αίτημα της "Αυγής της Κυριακής" για μια συνέντευξη την παραμονή της έναρξης των «εντατικών συνομιλιών» Χριστόφια - Ταλάτ και μια βδομάδα πριν από την επίσκεψη του Προέδρου της Κύπρου στην Αθήνα.
×
×