Νίκος Τούκαλης: αποκορύφωμα της υποκρισίας και της προσπάθειας του να κουκουλωθούν κάποια πράγματα

Παρέμβαση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ στην Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση προκαταρτικής επιτροπής για την υπόθεση της Siemens

Δημοσιευμένο: 2011-07-21

ΛΕΥΚΟ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ της ΔΗΜΑΡ

...Αλήθεια, πόσες από τις καταληκτικές προτάσεις των πορισμάτων προς την εκτελεστική εξουσία και προς το πολιτικό σύστημα έχουν υλοποιηθεί αυτή τη στιγμή;
Βεβαίως, πρέπει να υπάρξει και η τιμωρία των υπαιτίων.
Το σκάνδαλο εκτός από τη νομική του πλευρά, που, κατά την εκτίμηση τη δική μου, είναι απλή– απλώς, όπως συνηθίζουμε κάποιοι νομικοί, διαχειριζόμαστε τους όρους με ένα δικό μας τρόπο- είναι και πολιτικό και κοινωνικό και αξιακό. Στους άλλους όρους, δυστυχώς, δεν έχουμε κάνει μέχρι αυτή τη στιγμή τίποτα.
Οι Βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς θα ψηφίσουν κατά συνείδηση. Η εκτίμησή μας είναι πως αυτή τη στιγμή υπάρχει μια διάχυτη εντύπωση στους πολίτες και στον ελληνικό λαό ότι αυτό που κάνουμε σήμερα εδώ είναι το αποκορύφωμα της υποκρισίας και της προσπάθειας του να κουκουλώσουμε κάποια πράγματα. Η ψήφος μας θα αποτυπωθεί στην κάλπη κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

Επικίνδυνος μάρτυρας

Τάσος Παππάς, Κυρ. Ελευθεροτυπία, Δημοσιευμένο: 2010-06-13

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης προσφέρεται να καταθέσει στην Εξεταστική για το σκάνδαλο της Siemens.

Πρόσωπο αμφιλεγόμενο, πάνω από μισό αιώνα στην πρώτη γραμμή της πολιτικής, πρωταγωνιστής σε σκοτεινές ιστορίες του δημόσιου βίου (αποστασία 1965, 1989, εταιρεία Mayo), θύμα ο ίδιος μιας αποστασίας (1993), άριστος γνώστης των παρασκηνίων, δεξιοτέχνης στην ίντριγκα, από τους αρχιτέκτονες του πελατειακού συστήματος

Η τιμή, τιμή δεν έχει...

Σήφης Πολυμίλης, Ελευθεροτυπία, Δημοσιευμένο: 2010-05-28

Το φανταζόμασταν, το υποψιαζόμασταν, το εμπεδώσαμε σε μεγάλο βαθμό με τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις για τον οχετό των «μαύρων» ταμείων της Siemens, αλλά η ομολογία Μαντέλη ήρθε να επιβεβαιώσει με τον πιο προκλητικό τρόπο ότι η διαφθορά στο πολιτικό μας σύστημα είναι καθεστώς...

Η ηθική κρίση της Δημοκρατίας μας

Δεν μιλάμε πλέον για κρούσματα διαφθοράς, αλλά για ολοκληρωμένο σύστημα

Γιάννης Βούλγαρης, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2009-08-22

SΙΕΜΕΝS. Άλλο ένα δράμα χωρίς κάθαρση επικάθεται στις πλάτες ενός σαθρού πλέον πολιτικο-κομματικού συστήματος.

Tα κόμματα δεν απελπίζονται για τις επιπτώσεις στο δημόσιο αίσθημα, αλλά αγωνιούν για το σχετικό κομματικό κόστος. Πετάνε την καυτή πατάτα το ένα στο άλλο ελπίζοντας ότι ο αντίπαλος θα καεί περισσότερο. μέσα όμως σε ένα θεσμικό πλαίσιο που εξασφαλίζει την ασυλία των υπευθύνων. Κοντολογίς, πατατομαχία εκ του ασφαλούς.

Siemens: Αγωγές κατά των αποδιοπομπαίων... στελεχών

Κάκη Μπαλλή, Αυγή της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2008-08-03

Μόλις στέγνωσε το μελάνι στην απόφαση της πρώτης δίκης της Siemens στο Μόναχο- με τη γνωστή καταδίκη του διαχειριστή των "μαύρων ταμείων" της μίζας- και ετοιμάζεται να ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος. Το εποπτικό συμβούλιο του ομίλου ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει αγωγή εναντίον 11 υψηλόβαθμων στελεχών, μεταξύ άλλων των δύο τελευταίων προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων, Χάινριχ -Mr. Siemens- φον Πίρερ και Κλάους Κλάινερτ, ζητώντας τους αποζημιώσεις για τη βλάβη που επέφεραν στη Siemens.

Το σκάνδαλο Siemens και η Κομισιόν

Δημήτρης Παπαδημούλης, Αυγή της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2008-07-20

H ευρωπαϊκή οδηγία 18/2004 προβλέπει τη δυνατότητα αποκλεισμού της Siemens από τις προμήθειες του Δημοσίου, μετά από σχετική δικαστική απόφαση. Αυτό προκύπτει με σαφήνεια από απάντηση της Κομισιόν τον Μάρτιο του 2007, σε σχετική ερώτηση που υπέβαλα τον Δεκέμβριο του 2006.

Zητούσα να πληροφορηθώ εάν η Κομισιόν έχει ενημέρωση από τις γερμανικές ή ελληνικές εθνικές αρχές για χρηματισμό κομμάτων ή προσώπων προκειμένου η Siemens να κερδίσει, παραβιάζοντας τη νομοθεσία, διαγωνισμούς του δημοσίου ή δημοσίων οργανισμών.

Διαφάνεια και πολιτικό χρήμα

ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Χατζησωκράτης, ΠΑΡΟΝ, Δημοσιευμένο: 2008-07-13

Δημήτρης Χατζησωκράτης
Δημήτρης Χατζησωκράτης
Τις προτάσεις για τη «διαφάνεια και το πολιτικό χρήμα» κατέθεσε την προηγούμενη Πέμπτη ο Αλέκος Αλαβάνος εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πρώτες αντιδράσεις και τα σχόλια από τα ΜΜΕ ήταν θετικά. Μερικά μάλιστα σε πολύ υψηλούς τόνους. Κρατώ την πρόταση αρθρογράφου μεγάλης απογευματινής εφημερίδας: «…Τα δύο κόμματα εξουσίας, αντί να συγκρούονται για λόγους εντυπώσεων ας πάρουν ως βάση τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Ας τις εμπλουτίσουν με άλλες και ας καταλήξουν σε νομοθετική ρύθμιση».

Και το υπόλοιπο 99,6%;

Πάσχος Μανδραβέλης, Η Καθημερινή, Δημοσιευμένο: 2008-07-02

Tι μάθαμε μέχρι σήμερα (τουλάχιστον επίσημα) για τη Siemens; Μάθαμε ότι πήρε ένα εκατομμύριο μάρκα ο κ. Θόδωρος Τσουκάτος. Και αυτό το ξέρουμε μισό: δεν γνωρίζουμε αν τα κράτησε ο ίδιος ή αν τα έδωσε στο ΠΑΣΟΚ. Επίσης δεν ξέρουμε αν τα έδωσε όλα στο ΠΑΣΟΚ ή κράτησε κάτι «για τον κόπο του».

Μερικές ενδιαφέρουσες πτυχές της υπόθεσης Siemens

Παναγής Γαλιατσάτος, Ελεύθερος Τύπος, Δημοσιευμένο: 2008-07-01

Δεν υπάρχει τίποτε πιο υποκριτικό σε αυτή τη χώρα από το αίτημα της κάθαρσης, όταν ξεσπάει ένα σκάνδαλο. Στην υπόθεση Siemens κανείς δεν γνώριζε τίποτε και εκ των υστέρων όλοι ζητούν να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση και να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο, με πρώτη και καλύτερη την κυβέρνηση.
×
×