Θανάσης Θεοχαρόπουλος: Ο εταίρος που θα ήθελαν όλοι

Γιώργος Λακόπουλος, www.anoixtoparathyro.gr, Δημοσιευμένο: 2015-09-08

lakopoulos

Αν κάποιοι στην πολιτική έχουν αστέρι ανάμεσα τους βρίσκεται και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Αν ο Φώτης Κουβέλης δεν έκανε διαδοχικά σφάλματα για τον εαυτό του, δεν θα γινόταν αρχηγός κόμματος μόλις στα 35 του. Και αν ο Παπανδρέου δεν είχε διασπάσει το ΠΑΣΟΚ δεν θα διεκδικούσε την είσοδο του στη Βουλή μόλις μερικούς μήνες αργότερα, ως εταίρος της Φώφης Γεννηματά και πρώτος στο ψηφοδέλτιο επικρατείας.

Ο διδάκτωρ Αγροτικής Οικονομίας από τη Βέροια έχει κάποια πολιτικά χαρακτηριστικά που σπανίζουν στον σύγχρονο δημόσιο βίο.

Θριαμβόλεθρος

Θωμάς Ψύρρας, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, Λάρισσας, Δημοσιευμένο: 2015-07-12

psyras

Στην ελληνική γλώσσα υπάρχει μια περίεργη λόγια λέξη: “θριαμβόλεθρος”. Περιγράφει με ακρίβεια την πολιτική κατάσταση που ζούμε. Μετά από ένα ακατανόητο και αχρείαστο δημοψήφισμα όπου κατεγράφη ο θρίαμβος του εθνικά υπερήφανου ΟΧΙ κατρακύλησε σε άτακτο ΝΑΙ.
Ο χτεσινός λαϊκός θρίαμβος μετατράπηκε σε αποδοχή του “μερκελισμού” και της “υποτέλειας”, οι χτεσινοί ασυμβίβαστοι που θα άλλαζαν την Ευρώπη και θα μας οδηγούσαν στην “εθνική αξιοπρέπεια” μετατράπηκαν εν μια νυκτί σε “ενδοτικούς” και “προσκυνημένους”.

Δικαίωμα για την Δημοκρατική Αριστερά

Ισμήνη Μώρου, Δημοσιευμένο: 2015-07-12

Το γνωρίζω, θα μου πείτε, πως αυτός ο δρόμος είναι μοναχικός, αδιέξοδος, και πνίγεται μες στην επίγνωση μιας δαπανημένης απερίσκεπτα θυσίας. Όταν οι άλλοι, όταν αρκετοί από τους άλλους, αδιάφοροι, «ξοδεύονται» με σιγουριά, εξωτερικεύονται με αταξία, προς τι η προσπάθεια, προς τι ο αγώνας, θα μου λέγατε;

Και θα σας απαντούσα, ρωτώντας σας: Πώς να απαντήσει κανείς; Σωπαίνοντας; Μένοντας άραγε μονάχα θεατής; Παθητικός θεατής μιας κοινωνίας που γονατίζει κάτω από το βάρος της ανέχειας, που συγκλονίζεται κάτω από την απύθμενη κακοποίηση της;

Ποιος μπορεί να ξαναστήσει το «Lego» της ΔΗΜΑΡ

Ανδρέας Δεληγιάννης, www.anoixtoparathyro.gr, Δημοσιευμένο: 2015-06-23

Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες και για αρχηγούς μικρών κομμάτων εκτός Βουλής. Μόλις 36 ετών ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος παρέλαβε ένα κόμμα που δεν υπάρχει πρακτικά. Παρ” ότι μόλις πριν από τρία χρόνια έδειχνε ότι θα εγκατασταθεί μόνιμα στο αριστερό τμήμα της ελληνικής Κεντροαριστεράς- αν δεν την εκπροσωπεί και κατά προτεραιότητα.

Κάλεσμα επανασυσπείρωσης σε όσες και όσους διαφοροποιήθηκαν, αδρανοποιήθηκαν ή απογοητεύτηκαν.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ Θ. ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Κ.Ε

Δημοσιευμένο: 2015-06-20

thanasis theoxaropoulos

Θα ήθελα να καλέσω από αυτό το βήμα όλες και όλους που ανά περιόδους ακολούθησαν την Δημοκρατική Αριστερά να συμμετέχουν στην προσπάθεια επανεκκίνησης. Απευθύνω κάλεσμα επανασυσπείρωσης σε όσες και όσους σε αυτή την δύσκολη διαδρομή διαφοροποιήθηκαν, αδρανοποιήθηκαν ή απογοητεύτηκαν. Καλώ όλες και όλους να ξανασυναντηθούμε αφού αναλογιστούμε όλοι τα δικά μας λάθη, τα δικά τους λάθη, κρατώντας τις κοινές μας ιδρυτικές αφετηριακές αξίες. Οι οργανώσεις και οι τομείς μας στο πλαίσιο αυτό πρέπει να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες ενέργειες και δράσεις.

ΕΚΛΟΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Κ.Ε. ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ. ΚΑΙ 11μελούς ΕΚΤΕΚΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.

Ο Γιώργος Μπουλμπασάκος Γραμματέας της Κ.Ε.

Δημοσιευμένο: 2015-06-20

boulbasakos eklogi

Στη σημερινή συνεδρίαση της Κ.Ε η εισήγηση του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ εγκρίθηκε με ομοφωνία.

Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς εξελέγη ο Γιώργος Μπουλμπασάκος κατά τη ψηφοφορία που διεξήχθη.

Ο Γιώργος Μπουλμπασάκος συγκέντρωσε 41 ψήφους (ποσοστό 55%) έναντι 31 (ποσοστό 42%) που συγκέντρωσε ο Χρ. Πετράκος, σε σύνολο 75 ψηφισάντων. Κατά τη διαλογή των ψηφοδελτίων βρέθηκαν 2 λευκά (ποσοστό 3%) και 1 άκυρο.

Τα νεοεκλεγέντα μέλη της Ε.Ε. της Κ.Ε .της ΔΗΜΑΡ

H ΔΗΜΑΡ θα ακολουθήσει νέα πολιτική

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Συνέντευξη στον Φ. Πεταλίδη, Αγγελιοφόρος της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2015-06-14

Επιδίωξή μου είναι να αποκτήσουμε ξανά ένα καθαρό πολιτικό στίγμα με σαφείς αναφορές στα θέματα που απασχολούν την κοινωνία, όπως η παραγωγική ανασυγκρότηση και η καταπολέμηση της ανεργίας. Να συμβάλλουμε στο να μπει ένα τέλος στο σύστημα των πελατειακών σχέσεων και να σταματήσει ο λαϊκισμός από όπου και αν προέρχεται. Σε αυτό το πλαίσιο είμαι αποφασισμένος και πεπεισμένος για την ανάκαμψη. Γυρίζουμε σελίδα με καθημερινές παρεμβάσεις και συστηματικές δράσεις.

Η αυτοκριτική και η επόμενη μέρα για τη ΔΗΜΑΡ

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Huffington Post, Δημοσιευμένο: 2015-06-11

Η Δημοκρατική Αριστερά αρχικά προσπάθησε να εκφράσει τους πολίτες, που αναζητούσαν ένα κόμμα σύγχρονο στη δράση του, ανανεωτικό στην πολιτική του, που χωρίς αμφισημίες στον πολιτικό του λόγο απαντάει στις προκλήσεις της εποχής, αγνοώντας τις βεβαιότητες του παρελθόντος. Με τα στοιχεία αυτά συναντιόμαστε ξανά σήμερα. Στο κόμμα μας έχει γίνει ισχυρή αυτοκριτική στα προηγούμενα Συνέδρια. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουν γίνει λάθη κυρίως ως προς την έλλειψη σχεδιασμού για τη συμμετοχή και αποχώρηση από την κυβέρνηση

Δεν διαφαίνονται περιθώρια συννενόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Συνέντευξη στο Δημ. Κουκλουμπέρη, Η Εφημερίδα των Συντακτών, Δημοσιευμένο: 2015-06-09

Επιδίωξη μου είναι να αποκτήσουμε ξανά ένα καθαρό πολιτικό στίγμα με σαφείς αναφορές στα θέματα που απασχολούν την κοινωνία, όπως η παραγωγική ανασυγκρότηση και η καταπολέμηση της ανεργίας. Με μία προοδευτική αριστερή μεταρρυθμιστική πολιτική μακριά από λογικές κρατισμού και αντιμετώπισης των πολιτών ως πελατών. Να συμβάλλουμε στο να μπει ένα τέλος στο σύστημα των πελατειακών σχέσεων και να σταματήσει ο λαϊκισμός από όπου και αν προέρχεται. Σε αυτό το πλαίσιο είμαι αποφασισμένος να εξαντλήσω κάθε πιθανότητα ανάκαμψης. Να γυρίσουμε σελίδα αλλάζοντάς τα όλα. Με καθημερινές παρεμβάσεις και συστηματικές δράσεις. Για το τολμηρό βήμα προς μία προοδευτική πολιτική και όχι προς την συντήρηση κατεστημένων δομών.

×
×