Οι ωραίοι μας δικαστές

Μιχάλης Κυριακίδης, Μεταρρύθμιση, Δημοσιευμένο: 2017-10-23

Δεν είμαι νομικός και δεν γνωρίζω τι ακριβώς λέει το Σύνταγμα γι’ αυτές τις περιπτώσεις. Είμαι ένας απλός πολίτης που βιώνει το 8ο έτος των μνημονίων και πληρώνω μαζί με τους υπόλοιπους πολίτες το κόστος της κρίσης. Επίσης, ως δημοσιογράφος υποβάλλω δήλωση Πόθεν Έσχες, όπως προβλέπει ο νόμος υποχρεωτικά για δικαστές, βουλευτές, δημόσιους υπαλλήλους και όσους κατέχουν δημόσιες θέσεις και αξιώματα και δημοσιογράφους.

Tι συμβαίνει στην ΕΡΤ;

Μιχάλης Κυριακίδης, Μεταρρύθμιση, Δημοσιευμένο: 2017-10-03

Η «νέα» ΕΡΤ δημιούργημα της ΠρώτηΦοράΑριστεράς κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ, από την πρώτη μέρα της δημιουργίας της κατάφερε να απαξιωθεί στα μάτια των πολιτών, ακόμη και αυτών που την περίοδο του «μαύρου» έσπευσαν να την στηρίξουν.

Μετατράπηκε σε ένα προπαγανδιστικό όργανο της κυβέρνησης, απαξιώνοντας και την έννοια του δημόσιου χαρακτήρα της,

Πυρκαγιές και καμμένα μυαλά

Μιχάλης Κυριακίδης, Μεταρρύθμιση, Δημοσιευμένο: 2017-08-18

Αν παρακολουθήσει κανείς με τη βοήθεια του διαδικτύου τις περιόδους των πυρκαγιών, θα διαπιστώσει την ίδια εικόνα. Οι πυροσβέστες και οι εθελοντές να δίνουν μια άνιση μάχη με τις φλόγες, οι κυβερνήσεις να καλύπτουν την ανεπάρκειά τους πίσω από θεωρίες συνομωσίας και η αντιπολίτευση να καταγγέλλει την ανεπάρκεια της κάθε κυβέρνησης.

Ελλάδα- Εσθονία καμία σχέση

Μιχάλης Κυριακίδης, Μεταρρύθμιση, Δημοσιευμένο: 2017-07-31

«Δεν έχουμε γίνει ακόμα Εσθονία. Η Εσθονία είναι πολύ πίσω από εμάς», είχε δηλώσει κάποιος Έλληνας πολιτικός σε τηλεοπτική εκπομπή, το 2012. Και είχε δίκιο, μόνο που τα είπε ανάποδα.

Όπως μας πληροφορεί ο γκουρού της ελληνικής πληροφορικής, Ανδρέας Δρυμιώτης, στη συνέντευξή του στη «Μεταρρύθμιση», αλλά και σε σχετική αρθρογραφία του στην «Καθημερινή», η αλήθεια είναι πως «Δεν έχουμε γίνει, ακόμα, Εσθονία. Η Εσθονία είναι πολύ πιο μπροστά από εμάς».

Ποια Αριστερά;- Με αφορμή το βιβλίο του Γ. Σωτηρέλη

Μιχάλης Κυριακίδης, Μεταρρύθμιση, Δημοσιευμένο: 2017-06-09

Όταν είδα το τίτλο του βιβλίου, του καθηγητή Γιώργου Σωτηρέλη, σκέφτηκα: Ωραία ερώτηση. Μια ζωή με βασάνιζε, από τα νεανικά μου χρόνια, από το τότε που «έμπλεξα» με το χώρο αυτό της Αριστεράς, ο οποίος πρόβαλε μπροστα μου ως ένας τεράστιος μπαξές, με διάφορα φρούτα- εκδοχές.

Και είναι αλήθεια πως παρά τις πολλές αναθεωρήσεις και αναζητήσεις, και σήμερα το ερώτημα αυτό δεν έχει σαφή απάντηση.

Η τέχνη να πυροβολείς τα πόδια σου

Μιχάλης Κυριακίδης, Μεταρρύθμιση, Δημοσιευμένο: 2016-12-15

Η αλήθεια είναι πως με βάση τη συμφωνία Ελλάδας- εταίρων/δανειστών που περιλαμβάνεται στο τρίτο μνημόνιο, η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει το ένα τρίτο του πλεονάσματος κάθε χρόνο υπέρ της στήριξης των ασθενέστερων στρωμάτων.

Επικίνδυνες οσμώσεις

Μιχάλης Κυριακίδης, Μεταρρύθμιση, Δημοσιευμένο: 2016-12-08

Όταν ξεκίνησε η κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πολλοί μιλούσαν για μία «παρά φύσιν» συνεργασία, θεωρώντας ότι δεν μπορεί να συνεργάζεται ένα «αριστερό» κόμμα με ένα ακροδεξιό.
Η κοινή τους πορεία αποδεικνύει πως η εκτίμηση αυτή ήταν λανθασμένη και πως η συνεργασία τους δεν ήταν παρά φύσιν, αλλά απόλυτα φυσιολογική. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, συνεχίζουν την κυβερνητική τους πορεία χωρίς σοβαρούς τριγμούς…

Φιντέλ, Τσε και η χαμένη ψυχή της νιότης μας

Μιχάλης Κυριακίδης, Δημοσιευμένο: 2016-12-02

Άναψε η συζήτηση και ο καυγάς με αφορμή τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Ήταν επαναστάτης ή δικτάτορας; Στην Ελλάδα, υπήρξε πλούσια η αρθρογραφία των τελευταίων ημερών, αλλά και οι αναρτήσεις στα σόσιαλ μίντια. Άλλοι εξέφραζαν τη λύπη τους για έναν μεγάλο επαναστάτη που έφυγε και άλλοι δεν έκρυβαν τη χαρά τους για έναν δικτάτορα που επιτέλους πέθανε.

Η αμηχανία μπροστά στον λαϊκισμό

Μιχάλης Κυριακίδης, Μεταρρύθμιση, Δημοσιευμένο: 2016-11-24

Όλοι μιλούν για το φαινόμενο του λαϊκισμού που εξαπλώνεται επικίνδυνα σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Ειδικά στη χώρα μας, οι κήρυκες του λαϊκισμού κατόρθωσαν να αναρριχηθούν στην εξουσία και εξακολουθούν να λαϊκίζουν με περισσό θράσος και μεγαλόστομα ψέματα.

Ένας αρχιεπίσκοπος που απογοήτευσε

Μιχάλης Κυριακίδης, Μεταρρύθμιση, Δημοσιευμένο: 2016-11-03

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τον θρόνο είχε δώσει την εικόνα ενός ήπιου ποιμενάρχη, με λόγο συναινετικό και λόγο αγάπης, μακριά από τις ακραίες φωνές που ακούγονται στον χώρο της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας. Μάλιστα πολλοί πολίτες διαπιστώσαμε με ανακούφιση, πως ο διάδοχος του Χριστόδουλου ήταν σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, ένας άνθρωπος της συναίνεσης και ανεκτικός στην διαφορετικότητα.

Αλήθειες που δε θέλουμε να ξέρουμε

Μιχάλης Κυριακίδης, Μεταρρύθμιση, Δημοσιευμένο: 2016-10-21

«Αν οι Έλληνες πολίτες γνώριζαν τα σφάλματα που οδήγησαν στις έξι πρώτες πτωχεύσεις της ιστορίας μας, θα είχαμε αποφύγει την έβδομη. Αν οι Έλληνες πολιτικοί γνώριζαν τα σφάλματα που οδήγησαν στους εμφυλίους πολέμους, θα είχαν αποκηρύξει τις εμφυλιοπολεμικές τους δημαγωγίες».

Έτσι αρχίζει το βιβλίο του ο ομότιμος καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γιώργος Δερτιλής, με τίτλο «Επτά πόλεμοι, τέσσερις εμφύλιοι, επτά πτωχεύσεις 1821-2016», το οποίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πόλις.

Κράτος και Εκκλησία

Μιχάλης Κυριακίδης, Μεταρρύθμιση, Δημοσιευμένο: 2016-09-22

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ένας μετριοπαθής ιεράρχης κατά γενική ομολογία, εξεμάνη από τις επιχειρούμενες από το υπουργείο Παιδείας αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία. Αυτό που επιχειρείται είναι η αλλαγή της διδασκαλίας των θρησκευτικών από ομολογιακό σε μάθημα γνώσης των θρησκειών, όπου η Χριστιανική θρησκεία θα συνεχίζει να έχει σημαντική και πρωτεύουσα θέση.
Σύνολο αποτελεσμάτων αναζήτησης: 42
×
×