Οι φορείς της ασθένειας της κρίσης φόρεσαν την μπλούζα του γιατρού

Νίκι Βέντολα, Συνέντευξη στον Θ. Ανδρεάδη Συγγελλάκη, Η Εφημερίδα των Συντακτών, Δημοσιευμένο: 2013-10-27

Αριστερός, χριστιανός, πολιτικός και ποιητής. Ο Νίκι Βέντολα, πενήντα πέντε χρόνων, είναι επικεφαλής του κόμματος Αριστερά και Ελευθερία (με ποσοστό 4,4% στα τελευταία γκάλοπ) και πετυχημένος περιφερειάρχης της νότιας περιοχής της Απουλίας, με πρωτεύουσα το Μπάρι. Στις εκλογές του περασμένου Φεβρουαρίου συμμάχησε με το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα αλλά δεν δέχθηκε να στηρίξει την κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα. «Η αναγέννηση της Ευρώπης και της Αριστεράς είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα, πρέπει να καταλάβουμε τα αιτήματα του κόσμου», μας είπε, μεταξύ των άλλων, στην συνέντευξη αυτή, που μας παραχώρησε με μια μακρά και φιλική συνομιλία, περπατώντας στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης.

Εργασία και ελευθερία "πρώτες" στο λεξιλόγιο της αριστεράς

Νίκι Βέντολα, Συνέντευξη στο Δημήτρη Στούμπο, Κυριακάτικη Αυγή, Δημοσιευμένο: 2010-04-11

Με την πρόσφατη πανηγυρική επανεκλογή του στην περιφέρεια της Απουλίας (Πούλια) ο Νίκι Βέντολα (ηγέτης στην "Αριστερά, Οικολογία, Ελευθερία") όχι μόνον απέδειξε ότι το έργο του στήριξε και στηρίχθηκε στον κόσμο, αλλά ταυτόχρονα έδειξε και έναν αποτελεσματικό δρόμο πολιτικής συμμετοχής και κινητοποιήσεων κοινωνικών, πολιτικών δυνάμεων, που κυριολεκτικά ανέτρεψαν σχεδιασμούς πολλών κέντρων, κυβερνητικών αλλά και "εντός" της αντιπολίτευσης.

Για τους ψηφοφόρους ήταν μόνο μια ταμπέλα που κάλυπτε γηρασμένα πράγματα

Νίκι Βέντολα, Συνέντευξη, UNITA, Δημοσιευμένο: 2008-04-16

Ο Νικι Βέντολα- ηγετικό στέλεχος της Prc (Κομουνιστικής επανίδρυσης)- είναι εκλεγμένος Κυβερνήτης της Περιφέρειας της Απουλίας (Μπάρι), με πληθυσμό 4.074.964 ατόμων. Γεννήθηκε το 1958 σε χωριό της επαρχίας του Μπάρι. Ανεξάρτητα το ποιά θα είναι η κατάληξη της σύγκρουσης στα πλαίσια της ηγεσίας της Prc (Κομουνιστικής επανίδρυσης) ο Νικι Βέντολα θεωρείται ο φυσιολογικός ηγέτης της Αριστεράς που κατά τον ίδιο «πρέπει να έλθει». Από την περίοδο του ΙΚΚ θεωρείται «l’eterna promessa» η αιώνια υπόσχεση.
×
×