Για την Αθήνα- συμβολή στον προβληματισμό της ΔΗΜΑΡ

Άννα Φιλίνη, Δημοσιευμένο: 2012-03-18

filini

Κάνω μία αναδρομή για την κατάσταση του κέντρου της Αθήνας θέλοντας να αποδείξω ότι δεν είναι πρόσφατες οι αιτίες της εγκατάλειψης και της ερήμωσης, αλλά ότι η έξαρση του φαινομένου εδώ και μια πενταετία οφείλεται στο γεγονός ότι ΗΔΗ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΑ ΚΕΝΑ τα οποία καλύφθηκαν από τις μετακινήσεις των πληθυσμών στα τελευταία χρόνια, και κυρίως για να αποδείξω τις μεγάλες ευθύνες της ελληνικής άρχουσας τάξης , η οποία σύμφωνα με τα ανέκαθεν «κομπραδόρικα» χαρακτηριστικά της, εγκατέλειψε το ιστορικό κέντρο που παραδοσιακά δίνει την φυσιογνωμία και το πρεστίζ της άρχουσας τάξης κάθε χώρας για να αναζητήσει πρόσκαιρες ανέσεις στα προάστια.

Διακυβεύεται η ύπαρξη της αριστεράς

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μέτωπο εχθρικό προς τον ΣΥΝ

Άννα Φιλίνη, Συνέντευξη στον Ανδρέα Παπαδόπουλο, Κυριακάτικη Αυγή, Δημοσιευμένο: 2010-05-30

afilini

Η επιθετικότητα και ο αλληλοσπαραγμός στο εσωτερικό μας εχθρεύονται τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη, τον σεβασμό και την αξιοκρατία. Χρειάζεται μια νέα κουλτούρα στις σχέσεις μέσα στο κόμμα μας που όμως πρέπει να έχει άμεση συνάρτηση με τις σχέσεις μας μέσα στην κοινωνία, αλλά και με το πώς αντιπαλεύουμε παντού -μέσα και έξω- το διάχυτο πνεύμα ευτελισμού του πολιτισμού μας. Μην παραβλέπουμε ότι συχνά στην ιστορία αυτοί που μεθοδεύουνε την εξαφάνιση συντρόφων, ιδεών και απόψεων, είναι οι ίδιοι που στο όνομα μιας σκουροκόκκινης ρομφαίας αντιπαλεύουν βιβλιοθήκες, γνώση και μνημεία τέχνης.

Σχετικά με τη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ

Άννα Φιλίνη, Κυριακάτικη Αυγή, Δημοσιευμένο: 2009-11-01

afilini
Το πρόβλημα της λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ αφορά πρώτα και κύρια την πολιτική γραμμή της συμμαχίας, κατά πόσον θέλει να είναι μία «αντισυστημική αριστερά» ή μια αριστερά σύγχρονη και δημιουργική για την κοινωνία, ανανεωτική και ριζοσπαστική. Γενικά πιστεύω ότι οι συμμαχίες είναι αναγκαίες ώστε να επιτυγχάνονται ευρύτεροι στόχοι. Η αυταρέσκεια είναι κακό πράγμα.

Η Αριστερά δεν θα είναι στη γωνία

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΡΙΣΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΡΙΖΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Άννα Φιλίνη, Συνέντευξη στη Ντόρα Νταϊλιάνα, Ελευθεροτυπία, Δημοσιευμένο: 2009-09-25

Εξειδίκευση της γενικής διακήρυξής του για την ανάγκη της πράσινης ανάπτυξης, ζητάει από το ΠΑΣΟΚ η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθηνών Αννα Φιλίνη. Ταυτόχρονα, θεωρεί ότι τόσο το γενικό αποτέλεσμα όσο και η σύνθεση της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας θα παίξουν καθοριστικό ρόλο ως προς τη στάση του κόμματός της στις πολιτικές μετεκλογικές εξελίξεις, κυρίως όμως ως προς το ρόλο της Ανανέωσης στη μετεξέλιξη του ίδιου του ΣΥΝ.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ για την ανανεωτική και μαχητική αριστερά

Άννα Φιλίνη, Συνέντευξη στον Ανδρέα Παπαδόπουλο, Κυριακάτικη Αυγή, Δημοσιευμένο: 2009-09-20

...Αντικειμενικά η ιστορική εποχή τόσο για τη χώρα μας όσο και για τις χώρες της Ευρώπης είναι τέτοια ώστε αναγκάζει την αριστερά να παίξει δημιουργικό ρόλο για να στηρίξει έμπρακτα τον λαό, τους εργαζόμενους και τους νέους σ’ αυτή τη φάση οικονομικής αλλά και περιβαλλοντικής κρίσης, η οποία απαιτεί στροφή προς την αειφόρο ανάπτυξη σε όλο τον πλανήτη. Η αριστερά πρέπει να ζει μέσα στο μαζικό κίνημα, ταυτόχρονα όμως πρέπει να ενδιαφέρεται για τους θεσμούς και τη διακυβέρνηση. Διαφορετικά θα μένει για πάντα στο περιθώριο.

O κόσμος θέλει την Αριστερά να μην είναι πια στη γωνία.

Άννα Φιλίνη, Δημοσιευμένο: 2009-09-14

Στη συζήτηση στο τηλεοπτικό κανάλι της NET ( εκπομπή των κ.κ. Λυριτζή και Οικονόμου «Πρώτη Γραμμή»), η Άννα Φιλίνη είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

...Αντικειμενικά ο κόσμος αναζητεί από την Αριστερά έναν άλλον ρόλο. Είναι αλήθεια ότι κάναμε τρομερά λάθη. Πιστεύω όμως ότι υπάρχουν πάρα πολλές δυνάμεις μέσα σε εμάς. Νομίζω ότι οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ που ήθελαν την περιθωριοποίησή μας, έχουν σε μεγάλο βαθμό πια απενεργοποιηθεί. Αυτή τη στιγμή καλούμαστε να παίξουμε ενεργό ρόλο, και σε μια φάση μάλιστα όπου το ΠΑΣΟΚ σε πολύ μεγάλο βαθμό λέει μια από τα ίδια.

Η Αριστερά έχει να προσφέρει σε κάθε περίπτωση στη χώρα. Οφείλει να είναι υπεύθυνη και όχι αδιάφορη για το μέλλον του τόπου

Άννα Φιλίνη, Δημοσιευμένο: 2009-09-04

H Άννα Φιλίνη μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ (εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε), δήλωσε μεταξύ άλλων:

Τμήμα της Αριστεράς, ακόμα και μέσα σε εμάς, τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτοαποκαλείται «αντισυστημική Αριστερά». Το κατανοώ αλλά δεν συμφωνώ, γιατί θεωρώ ότι η Αριστερά έχει να προσφέρει σε κάθε περίπτωση στη χώρα, οφείλει να είναι υπεύθυνη και όχι αδιάφορη για το μέλλον του τόπου, ιδιαίτερα μάλιστα σε εποχές μεγάλης οικονομικής κρίσης. Σε τέτοιες στιγμές και τα θέματα του πολιτισμού και της πολιτιστικής ταυτότητας στην καθημερινότητά μας παίζουν τεράστιο ρόλο για τη ζωή των πολιτών.

Για το Πολιτιστικό Κέντρο και Πάρκο στον Ιππόδρομο

Άννα Φιλίνη, Κυριακάτικη Αυγή, Δημοσιευμένο: 2009-08-23

Την εβδομάδα που πέρασε έγιναν έντονες συζητήσεις σχετικά με το υπό δημιουργία Πολιτιστικό Κέντρο και Πάρκο στον πρώην Ιππόδρομο. Το παρακάτω κείμενο είναι η βάση της ομιλίας της Άννας Φιλίνη στην Ειδική Επιτροπή της Βουλής και μετά στην Ολομέλεια του Β’ Θερινού Τμήματος, όπου μίλησε διαφοροποιούμενη από τη θέση κατά της σύμβασης για το έργο, όπου κατέληξε κατά πλειοψηφία η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ηγεσία του ΣΥΝ να σκύψει στην κρίση

Άννα Φιλίνη, Αυγή, Δημοσιευμένο: 2009-07-07

Η τελευταία ΚΠΕ έληξε με το μέτωπο των δυνάμεων της πλειοψηφίας να παραμένει αρραγές στην απόκρουση της ανάγκης να αντιμετωπισθούν πολιτικά και σε βάθος οι λόγοι του αρνητικού αποτελέσματος των ευρωεκλογών, προκειμένου να βγουν συμπεράσματα και να γίνουν αλλαγές στην πολιτική γραμμή και στην εικόνα που εκπέμπει το κόμμα. Η στάση αυτή έφερε σοκ, τόσο σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα που παρακολουθούν την πορεία μας όσο και σε ευρεία τμήματα της βάσης μας.

Τα προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας

Άννα Φιλίνη, Δημοσιευμένο: 2009-06-22

Σε σημερινή συζήτηση στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ, με το δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε, τη βουλευτή κα Φωτεινή Πιπιλή και τη βουλευτή κα Άννα Διαμαντοπούλου, με θέμα τα προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας, η βουλευτής Ά Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Φιλίνη ανέφερε μεταξύ άλλων:

...Η κατάσταση στο ιστορικό κέντρο και το κέντρο της Αθήνας δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αν δεν δούμε μερικά βασικά πράγματα πέρα από τα ζητήματα της ασφάλειας που απασχολούν σίγουρα πάρα πολύ τους πολίτες...

Το κόμμα μας υπέστη σοβαρή πολιτική ήττα

Άννα Φιλίνη, Δημοσιευμένο: 2009-06-09

Η Άννα Φιλίνη σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ και το δημοσιογράφο Βασίλη Κουφούπουλο,έκανε την εξής δήλωση:

Δυστυχώς μέσα σε ένα πλαίσιο διαμορφούμενης αλλαγής για τον τόπο, το κόμμα μας υπέστη σοβαρή πολιτική ήττα. Μετά τις εκλογές του 2007, ο κόσμος περίμενε πολλά από εμάς με στόχο τη διαμόρφωση ενός νέου πολιτικού τοπίου. Προτιμήθηκαν όμως αριστερίστικες συμμαχίες, με αποτέλεσμα και μέσα στις ευρωεκλογές να μην προβάλουμε τον αριστερό ευρωπαϊσμό μας, τη φυσιογνωμία μας για το περιβάλλον, ούτε καν την οικονομική πολιτική της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Εφόσον αγαπάμε το κόμμα μας, χρειάζεται τώρα κουράγιο και δημοκρατικός διάλογος για να ανακάμψουμε και να φέρουμε μια ριζική στροφή στη γραμμή μας.

Για το ΚΚΕ κάθε κριτική είναι αντικομμουνισμός

Άννα Φιλίνη, Συνέντευξη στον Κώστα Αττία, Η ΣΦΗΝΑ, Δημοσιευμένο: 2009-04-10

...Πικρία υπάρχει όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται η ιδεολογική πάλη, γιατί τα πράγματα έρχονται τελευταία στιγμή. Δεν γίνεται μια επί της ουσίας και εγκαίρως συζήτηση. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω ότι η σωστή διατύπωση είναι πικρία. Η σωστή διατύπωση είναι: υπάρχει μια διαφωνία επί της ουσίας στην κατεύθυνση που έχει αυτή η διακήρυξη, αυτό το πλαίσιο για τις ευρωεκλογές το οποίο έχει διαμορφώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι ένα πλαίσιο έξω από τις ειλημμένες αποφάσεις του Συνασπισμού.
Σύνολο αποτελεσμάτων αναζήτησης: 27
×
×