Ελληνική Προεδρεία: ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ 19-20/6/2003 Σύνοδος Ευρωπαϊκού Συνβουλίου

- και η αντισύνοδος του Ελληνικού Κοινωνικού ΦΟΡΟΥΜ

ananeotiki.gr, Δημοσιευμένο: 2003-06-20

salonika8
H E.E των Συνθηκών μετατρέπεται σε Ε.Ε. του Συντάγματος - Άτολμο το τελικό κείμενο. Στις αποφάσεις του Τάμπερε παρέμεινε η μεταναστευτική πολιτική.

Παρά την πρωτοφανή επιχείρηση εκφοβισμού, πρωτίστως των κατοίκων της Θεσσαλονίκης, την αστυνομοκρατία, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές και διαδηλώτριες όλων των γενεών έδωσαν το «παρών» σε όλες τις κινητοποιήσεις του τριημέρου, στην αντιρατσιστική διαδήλωση της Πέμπτης, στις συζητήσεις στις συναυλίες και, πάνω απ’ όλα, στη διεθνή διαδήλωση του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο αναδείχτηκαν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία και τη δράση του ΕΚΦ που πρέπει να αναλυθούν και αντιμετωπιστούν από το ίδιο για να προστατεύσει την ύπαρξή του και την προοπτική του.

Τα προβλήματα αυτά έχουν σχέση με την ευκρίνεια των στόχων και των αιτημάτων της αντισυνόδου, την μή ξεκάθαρη οριοθέτηση με τους μπάχαλους, την παρέμβαση και εικόνα του ΕΚΦ στα ΜΜΕ, την μη αποφυγή των πρακτικών κομματικών περιχαρακώσεων και μετατροπή του σε ομοσπονδία πολιτικών οργανώσεων.

Αλλά σε αυτά θα επανέλθουμε...

Ολόκληρο το κείμενο των Συμπερασμάτων της Ελληνικής Προεδρίας

Στη Θεσσαλονίκη να πετύχει το στοίχημα!

Θόδωρος Μαργαρίτης, Αυγή, Δημοσιευμένο: 2003-06-19

Είμαστε μπροστά στην κορύφωση των κινητοποιήσεων για την ελληνική προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Aυτές τις ημέρες στη σύνοδο κορυφής στη Θεσσαλονίκη θα γίνει μια πολύ κρίσιμη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης και το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα.

Αποτιμώντας την ελληνική Προεδρία...

Μιχάλης Παπαγιαννάκης, Ελευθεροτυπία, Δημοσιευμένο: 2003-06-12

Η προεδρία της ΕΕ, όπως ισχύει σήμερα, δεν κυβερνά ούτε καν διοικεί τις κοινοτικές υποθέσεις. Συντονίζει, μεσολαβεί, προωθεί θέματα όπου υπάρχει σχετική συναίνεση, προτείνει συμβιβασμούς. Όλα αυτά αφήνουν περιθώρια δημιουργικής συμβολής, αλλά δεν χρειάζονται υπερβολές. Γιατί όποιος διεκδικεί αποκλειστικά για την προεδρία "του" τα όποια θετικά έγιναν στη διάρκεια της, χρεώνεται υποχρεωτικά και τα όποια αρνητικά !

Tα όργανα της ΕΕ και δικαιούνται και θέλουμε να συνεδριάζουνε -

αλλά και να επηρεάζουμε τις αποφάσεις τους...!

Μιχάλης Παπαγιαννάκης, Μακεδονία, Δημοσιευμένο: 2003-05-22

Υπάρχουν δύο μεγάλες κατηγορίες διεθνών επίσημων συναντήσεων που έχουν ως κοινό σημείο να δίνουν αφορμή και ευκαιρία για μεγάλες εξίσου και περισσότερο πολυεθνικές συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και διεκδίκησης πολιτών και οργανώσεων ή κινημάτων.
×
×