Τα θύματα θύτες;

Ιλεάνα Σακκά, Η Αυγή, Δημοσιευμένο: 2024-01-09

sakka

Μέχρι τώρα το γυναικείο κίνημα αναδείκνυε αιτήματα ενάντια στην ενδοοικογενειακή βία και στις γυναικοκτονίες. Τώρα, μια νέα μορφή αναδεικνύεται όσον αφορά την ενδοοικογενειακή βία. Οι δύο πατροκτονίες που συνέβησαν στο τέλος του 2023 έχουν σχέση με την ενδοοικογενειακή βία.

Ενας 16χρονος, που δεχόταν κάθε μορφής βία από τον πατέρα του, βία που είχε ως αιτία και το διαζύγιο με τη σύζυγό του, αγανάκτησε και τον σκότωσε.

Όχι στο πισωγύρισμα

Ιλεάνα Σακκά, Αυγή, Δημοσιευμένο: 2023-06-30

ilea

Ανακοινώθηκε, μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023, η σύνθεση της νέας κυβέρνησης και το υπουργείο που κάθε μέλος της αναλαμβάνει. Οποία δυσαρέσκεια για την επιτροπή γυναικείων οργανώσεων για το οικογενειακό δίκαιο και τη συναινετική συνεπιμέλεια. Όχι μόνο δεν δημιουργείται υπουργείο ή υφυπουργείο για την ισότητα των φύλων, αλλά λείπει παντελώς από τον σχεδιασμό η ισότητα των φύλων. Απεναντίας δημιουργείται υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Οικογενειακό δίκαιο - γυναικείες οργανώσεις: Αγώνας για την υπεράσπιση της δημοκρατίας

Ιλεάνα Σακκά, Η Εφημερίδα των Συντακτών, Δημοσιευμένο: 2021-05-24

illeana sakka

Εφτασε η ανατροπή του οικογενειακού δικαίου για να μας αποκαλυφθεί σε όλη της τη διάσταση και την εισχώρηση στην κυβερνητική πολιτική η δυναμική της Ακροδεξιάς των ανδρών και η έντονη παρουσία της στα πολιτικά πράγματα της χώρας.

Τα αναπάντητα ερωτήματα της εργατικής τραγωδίας στην Ερέτρια

Ιλεάνα Σακκά, Η Εφημερίδα των Συντακτών, Δημοσιευμένο: 2021-04-15

illeana sakka

Θα δουν ποτέ το φως της δημοσιότητας τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα της ΔΕΗ Α.Ε. και ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., ως κύριων υπευθύνων για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων; Το πόρισμα του πραγματο-γνώμονα; Η έκθεση του ΣΕΠΕ; Η εκτίμηση επαγγελματικού κινδύνου για το συγκεκριμένο έργο; Η αναγγελία απασχόλησης των εργαζομένων στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου με τα νόμιμα έγγραφα πιστοποίησης της ειδικότητάς τους;

Αυτή η κολόνια κρατάει χρόνια

Ιλεάνα Σακκά, Αυγή, Δημοσιευμένο: 2009-01-21

Με αφορμή τη δολοφονική επίθεση ενάντια στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, γραμματέα της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού, επανέρχεται τις τελευταίες μέρες στην επικαιρότητα το καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα που επικρατεί για τους/τις εργαζόμενους, -ες σε υπεργολάβους και διάφορα συνεργεία καθαριότητας.

Το φαινόμενο, όμως, υπεργολαβίες και συνεργεία καθαριότητας δεν είναι καινούργιο και δεν εμφανίζεται μόνο στον ιδιωτικό τομέα ή στις ΔΕΚΟ.
×
×