Αντισυστημικός Πρόεδρος της δημοκρατίας;

Γεράσιμος Γεωργάτος, Δημοσιευμένο: 2010-01-19

georgatos

Κάθε πολιτικό κόμμα δικαιούται προφανώς να καταθέτει τη δική του πρόταση ως προς το πρόσωπο που θεωρεί πιο κατάλληλο για το ύπατο αξίωμα της χώρας. Έτσι και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αφού απέρριψε την άποψη Κουβέλη, αρνούμενος οποιαδήποτε συνεννόηση και συναίνεση για την επανεκλογή του σημερινού Προέδρου, Κ. Παπούλια, δηλώνει ότι θα προτείνει κάποιο δικό του ιστορικό στέλεχος.
Η άρνηση στήριξης της υποψηφιότητας Παπούλια και η κατάθεση άλλης υποψηφιότητας πραγματοποιείται για «να μη δημιουργηθεί εικόνα συναίνεσης του ΣΥΡΙΖΑ … για τις εφαρμοζόμενες πολιτικές της κυβέρνησης» (Δ. Στρατούλης, Κανάλι 1, 05/01/10)...

Το ΠΑΣΟΚ δεν προσβάλλει το Σύνταγμα

Παίρνει όμως μεγάλο πολιτικό ρίσκο

Νίκος Κ. Αλιβιζάτος, Συνέντευξη στον Κωνσταντίνο Zούλα, Η Καθημερινή της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2009-07-26

«Η επιλογή του ΠΑΣΟΚ να προκαλέσει εσπευσμένα τον Μάρτιο εκλογές δεν παραβιάζει το Σύνταγμα, αλλά ενέχει ένα μεγάλο πολιτικό ρίσκο», αποφαίνεται σήμερα στην «Κ» ο κ. Νίκος Αλιβιζάτος, λαμβάνοντας και εκείνος θέση στην πολιτική διελκυστίνδα των τελευταίων ημερών.

Μεγάλοι φόβοι, μικρές ελπίδες

Τάσος Παππάς, Κυρ. Ελευθεροτυπία, Δημοσιευμένο: 2009-07-26

Μόνον το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑΟΣ θέλουν πρόωρες εκλογές.

Το ΠΑΣΟΚ γιατί, όπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις, θα τις κερδίσει και ο ΛΑΟΣ για να λεηλατήσει ακόπως τη Νέα Δημοκρατία, να αναβαθμιστεί στην περιοχή της παράταξης και να ’ρθει πιο κοντά στον στόχο του, που δεν είναι άλλος από τη συμμετοχή του στις διεργασίες που θα ακολουθήσουν μετά την αποχώρηση του Κ. Καραμανλή από τη μαχόμενη πολιτική.

Υποχρεωτική η στάση ΠΑΣΟΚ απέναντι στο Θέμα εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας

Κώστας Ανδρέου, Δημοσιευμένο: 2009-07-24

Δεν είμαι Συνταγματολόγος.
Αριστερός πολίτης είμαι. Δημοκράτης Αριστερός.
Η γνώμη μου, δεν βαρύνει όσο αυτή των Συνταγματολόγων, αλλά νομίζω ότι πρέπει να την πώ και γώ και οι άλλοι πολίτες, μήπως και μπούνε τα πράγματα στην θέση τους.
Πρώτα να πώ ότι το Σύνταγμα, υπηρετεί έναν και μόνο κανόνα. Την έκφραση του λαού.
Για να το κάνει αυτό, οργανώνει τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα, τους θεσμούς έκφρασης της Λαικής Βούλησης.
×
×