Το στοίχημα της ΔΗΜΑΡ

Δημήτρης Χατζησωκράτης, Έθνος, Δημοσιευμένο: 2014-01-29

dx110913

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως με φίλους/ες αγαπητούς/ες, με κοινή ή παράλληλη διαδρομή χρόνων, την τελευταία περίοδο και πιο συγκεκριμένα μετά τον εξαναγκασμό της ΔΗΜΑΡ να εγκαταλείψει την τρικομματική κυβέρνηση τον περασμένο Ιούνιο, έχουμε μια διαφωνία ουσίας για την πορεία των πολιτικών εξελίξεων. Η επιλογή μας βεβαίως θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. Υποθέτω ότι όλοι/ες συμφωνούμε ότι το αποτέλεσμα δεν θα αφορά μόνο τα ποσοστά της ΔΗΜΑΡ στις επόμενες ευρωεκλογές ή και τις επόμενες εκλογές. Το μείζον στοιχείο θα είναι το εάν και το πώς η ΔΗΜΑΡ θα μπορεί με τη συγκατάθεση των ελλήνων πολιτών να συμβάλλει σε θετική και προοδευτική πορεία του τόπου. Αυτό θα είναι και το στοίχημά μας.

ΔΗΜΑΡ, 58, κεντροαριστερά

Νίκος Δελφάκης, Δημοσιευμένο: 2014-01-28

delfakis

...Ο καθένας ως άτομο μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και κρίνεται. Όμως, στο θέμα αυτό δεν μπορεί η όποια ηγετική ομάδα των 58 να νίπτει τα χείρας της. Αυτή πραγματοποιεί τις εκδηλώσεις, αυτή προκρίνει τους ομιλητές. Αν η επιδίωξη είναι η αποδόμηση της ΔΗΜΑΡ και η μείωση της δικής της εκλογικής δύναμης, σε όφελος της εκλογικής δύναμης του δικού τους ευρωψηφοδελτίου, να τα ξαναδούν λίγο τα ζητήματα αυτά οι όποιοι ηγετικοί παράγοντες των 58. Μήπως είναι εντελώς αθέμιτο τούτο, με ό,τι συνεπάγεται και για τις όποιες σχέσεις στο μέλλον.

Αν(τ)οχές

Γιώργος Λακόπουλος, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2014-01-28

Ας αρχίσουμε με ορισμένα ερωτήματα αντοχής και ανοχής.

- Ποιο κόμμα θα αποφάσιζε την πολιτική του σε συνέδριο, αλλά θα ανεχόταν την επομένη κάποια στελέχη του να την παραβιάζουν ευθέως, με τον απίστευτο ισχυρισμό «εμείς διατηρούμε τις απόψεις μας»;

Δεν ανησυχώ για διάσπαση της ΔΗΜΑΡ

Με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν σήμερα δυνατότητες συνεργασίας

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Συνέντευξη στον Δ.Κουκλουμπέρη, Η Εφημερίδα των Συντακτών, Δημοσιευμένο: 2014-01-18

Μόλις πριν από ένα μήνα ολοκληρώθηκε το 2ο Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ όπου αναπτύχθηκαν για το θέμα αυτό οι διαφορετικές απόψεις που εκφράζει μία ομάδα στελεχών του κόμματος στην οποία αναφέρεστε. Το γεγονός αυτό για τα δημοκρατικά αριστερά κόμματα είναι δείγμα δημοκρατίας, δεν είναι δείγμα αδυναμίας που απαραίτητα οδηγεί σε εσωστρέφειες. Σήμερα βρισκόμαστε σε μία νέα φάση. Το Συνέδριο έχει τελειώσει και πλέον οι θέσεις που συλλογικά λήφθηκαν είναι οι θέσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς και τις οποίες είμαι σίγουρος ότι όλοι θα υπηρετήσουμε. Εξάλλου, δεν ισχύει η επισήμανση σας ότι ένα κομμάτι είναι αποφασισμένο να αποχωρήσει από το κόμμα και δεν ανησυχώ για δημιουργία σοβαρού ρήγματος ή διάσπασης.

Η πρωτοβουλία των 58 μεταλλάσσεται ;

Κώστας Χαϊνάς, Δημοσιευμένο: 2014-01-14

hainas

...Θα περίμενε κάθε καλόπιστος πολίτης που αφουγκράζεται τις ίδιες ανησυχίες και αγωνίες με τους ανθρώπους της πρωτοβουλίας, να μάθαινε ποιες είναι οι εκτιμήσεις και ο απολογισμός της αρχικής πρόσκλησης – έκκλησης των “58”. Ποιες είναι οι εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα της έκκλησης – πρόσκλησης, ποιες δυνάμεις ανταποκρίθηκαν, ποιες δυνάμεις είναι επιφυλακτικές, ποιες δυνάμεις απέρριψαν και πως την πρωτοβουλία. Αντί γι αυτό οι φίλοι της πρωτοβουλίας εξαγγέλλουν κάθοδο στις ευρωεκλογές της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης (την οποία θα δημιουργήσουν) και καλούν όλους τους άλλους να ανταποκριθούν στην απόφασή τους αυτή.

Θέμα πολιτικού αυτοσεβασμού

Κατερίνα Κλαδούχου, Δημοσιευμένο: 2014-01-14

kladouhou

Εχτές όλοι μας πληροφορηθήκαμε ότι η κίνηση των 58 αποφάσισε να μετεξελιχθεί από κίνηση-πρόσκληση διαλόγου, σε παράταξη, με στόχο την αυτόνομη κάθοδό της στις ευρωεκλογές.

Δεσμεύτηκαν ότι θα ενταχθούν στην σοσιαλιστική ομάδα, εάν εκλέξουν ευρωβουλευτή, όρισαν τον επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου τους και ανακοίνωσαν ότι σύντομα θα γνωστοποιήσουν την πολιτική τους πλατφόρμα.

Αποφάσισαν δηλ. να προχωρήσουν σε αυτό που όλοι εμείς οι απʼ έξω, διαβλέπαμε σαν βασικό τους στόχο εξαρχής και ακριβώς για αυτές μας τις εκτιμήσεις, δεχθήκαμε πολλαπλές επιθέσεις και χαρακτηρισμούς με μια ευρείας κλίμακος οξύτητα, αναλόγως με το επίπεδο του εκάστοτε ʽσυνομιλητήʼ μας.

×
×