Λείψανα

Νίκος Μπακουνάκης, ΤΟ ΒΗΜΑ, Δημοσιευμένο: 2015-05-14

Σε μια τέτοια γκροτέσκα ιστορία περιττεύουν λοιπόν τα πολιτικά επιχειρήματα. Δεν μας μένει παρά να αναφωνήσουμε, μαζί με εκείνον τον παλιό κομφερανσιέ, την παροιμιώδη φράση του: κέφι, κέφι φίλοι μου καρκινοπαθείς. Ναι, στον Αγιο Σάββα.

Το ελληνικό παράδοξο

Νίκος Μπακουνάκης, ΤΟ ΒΗΜΑ, Δημοσιευμένο: 2014-08-03

Ο πολιτισμός στην Ελλάδα χαρακτηρίζεται σήμερα από ένα μεγάλο παράδοξο: από τη μια, ποτέ δεν είχαμε τόσο πολλά και τόσο μεγάλης έκτασης εργοτάξια πολιτισμού και, από την άλλη, ποτέ δεν ήταν τόσο κραυγαλέα η απουσία πολιτικής πολιτισμού, η απουσία ενός «οδικού χάρτη» - για να χρησιμοποιήσουμε μια έκφραση της υπουργικής μόδας - με τους κύριους άξονες της πολιτιστικής πολιτικής.

Τα εν οίκω

Νίκος Μπακουνάκης, Το Βήμα της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2011-03-20

Σιωπή ή επίκριση ήταν οι κύριες αντιδράσεις στις αποφάσεις Καμίνη να εξυγιάνει τον 9,84. Και εννοώ σιωπή ή επίκριση από τα μέσα ενημέρωσης (παλαιά και web native) που δεν είδαν με καλό μάτι το ξεβόλεμα της συντεχνίας. Οι δημοσιογράφοι-κήνσορες σιώπησαν στη συγκεκριμένη περίπτωση, ίσως γιατί στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.

Ο αντικατοχικός Ψινάκης

Νίκος Μπακουνάκης, ΤΟ ΒΗΜΑ, Δημοσιευμένο: 2010-11-11

Αν υποθέσουμε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι «αντιμνημονιακό», «αντικατοχικό» κόμμα, σύμφωνα με την τελευταία ορολογία που είδαμε στους τοίχους της Αθήνας, και αν ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης είναι ο χρισμένος υποψήφιος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τότε η υπερψήφιση του υποψηφίου του συνδυασμού Κακλαμάνη κ. Ηλία Ψινάκη δεν μπορεί παρά να είναι η πιο γνήσια και η πιο δυναμική «αντιμνημονιακή» και «αντικατοχική» ψήφος που θα μπορούσε να δώσει ο αδούλωτος λαός της Α΄ Αθηνών.

Ο μπαμπούλας της αξιολόγησης

Νίκος Μπακουνάκης, ΤΟ ΒΗΜΑ, Δημοσιευμένο: 2010-04-16

«Αξιολόγηση» είναι ο νέος μπαμπούλας στον χώρο της δημόσιας διοίκησης και της δημόσιας εκπαίδευσης. Ως τώρα ο μόνος που αξιολογούσε τον δημόσιο υπάλληλο ήταν ο... χρόνος. Αδέκαστος, ως γνωστόν, για τις ρυτίδες αλλά αδιάφορος για ικανότητες και δεξιότητες. Με την πάροδο του χρόνου έρχονταν και οι προαγωγές, ίδιες για όλους από τη στιγμή που είχαν τα ίδια χρόνια υπηρεσίας.
×
×