Θ. Λεβέντης: Παρών, μια και η κυβέρνηση αγνόησε επικοδομητικές προτάσεις μας

Στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την άρση του καμποτάζ

Δημοσιευμένο: 2010-08-24

...Ως Δημοκρατική Αριστερά δηλώσαμε στην επιτροπή ότι θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε την άρση του καμποτάζ, γιατί ενώ το καμποτάζ λειτουργούσε υποτίθεται προστατευτικά για τα υπό ελληνική σημαία κρουαζιερόπλοια και τα δικαιώματα των εργαζομένων, είχε τελικά ως αποτέλεσμα σχεδόν την εξαφάνιση της ελληνικής δραστηριότητας έτσι ώστε εν τέλει να επωφελούνται η Ισπανία, η Ιταλία, η Τουρκία ή σημαίες ευκαιρίας.

Είχαμε όμως θέσει και κάποιες προϋποθέσεις που όμως η κυβέρνηση δεν έκανε καμιά προσπάθεια για να τις συμπεριλάβει στο νομοσχέδιο.

Γρ. Ψαριανός: Την άρση του καμποτάζ επί της αρχής την ψηφίζουμε

Παρέμβαση στην τελευταία συνεδρίαση συζήτησης στην Επιτροπή της Βουλής

Δημοσιευμένο: 2010-07-27

Την άρση του καμποτάζ επί της αρχής την ψηφίζουμε, γιατί ενώ το καμποτάζ λειτουργούσε υποτίθεται προστατευτικά για τα υπό ελληνική σημαία κρουαζιερόπλοια και τα δικαιώματα των εργαζομένων, είχε τελικά ως αποτέλεσμα σχεδόν την εξαφάνιση της ελληνικής δραστηριότητας έτσι ώστε εν τέλει να επωφελούνται η Ισπανία, η Ιταλία, η Τουρκία ή σημαίες ευκαιρίας.

Πρέπει όμως να τεθούν προϋποθέσεις και περιμένουμε τροποποιήσεις για να πάρουμε οριστική θέση στην ολομέλεια στις κατ΄ άρθρον συζητήσεις

Γρ. Ψαριανός:Να μην ξεχνάμε ότι είμαστε και η κατ΄ εξοχήν ναυτική χώρα της ΕΕ!

Στη συζήτηση στην Επιτροπή της Βουλής για το νομοσχέδιο περί της άρσης του καμποτάζ στα κρουαζιερόπλοια.

Δημοσιευμένο: 2010-07-22

Κατά τη σημερινή συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή του σ.ν. για την άρση του καμποτάζ στα κρουαζιερόπλοια, ο βουλευτής Β’ Αθήνας Γρ. Ψαριανός και αφού αναφέρθηκε διεξοδικά στα επιμέρους σημεία του, κατέληξε:

...Πρόκειται για μια προσπάθεια με την οποία θα μπορούσαμε εφ΄ όσον καλύπτονταν ορισμένες ουσιαστικές προϋποθέσεις να ήμασταν σύμφωνοι. Πρωταρχικά υπογραμμίζουμε ότι είναι φανερό το βιαστικό και το αβασάνιστο του εγχειρήματος.
Έχετε αφήσει πολλά και αδιευκρίνιστα σημεία, εν πολλοίς και επικίνδυνα για ένα τόσο σοβαρό θέμα που έχει πρωταρχική σχέση με το κρίσιμο τομέα για την ελληνική οικονομία, τον τουρισμό και φυσικά και για τη ναυτιλία μας.

...Επιφυλασσόμαστε για τις παρεμβάσεις μας και στην ολομέλεια.

×
×