Όταν περισσεύει το θράσος

Άντρος Κυπριανού, Αυγή, Δημοσιευμένο: 2021-07-27

andros kyprianou

Μετά το ναυάγιο στο Κραν Μοντανά ο κ. Αναστασιάδης για δύο και πλέον χρόνια ξέχασε τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία και φλέρταρε με τη λύση δύο κρατών

Οι ενέργειες στις οποίες προβαίνει η Τουρκία στην ΑΟΖ της Κύπρου και στην Αμμόχωστο είναι παράνομες, προκλητικές, απαράδεκτες και καταδικαστέες. Αν μάλιστα προχωρήσει με την υλοποίηση των απειλών της στην Αμμόχωστο, θα έχει ενταφιάσει, σε μεγάλο βαθμό, κάθε προοπτική επίλυσης του Κυπριακού.

Χάσαμε τον πρωτοποριακό μας ρόλο στην κοινωνία

Άντρος Κυπριανού, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2021-06-18

Στις βουλευτικές εκλογές της 30ής Μαΐου, η κυπριακή Αριστερά υπέστη μια απρόσμενη ήττα φτάνοντας στο ιστορικό χαμηλό του 22,3% και χάνοντας 3,3% την ώρα που μετρήσεις έδειχναν και το ενδεχόμενο να γίνει οριακά πρώτο κόμμα. Αναλαμβάνοντας την ευθύνη, ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού δρομολόγησε τη διαδοχή του και μίλησε στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» με ειλικρίνεια για το τι έγινε, τη συνέχεια και για το δικό του προσωπικό και οικογενειακό κομμάτι.

«Να αναστρέψουμε το κλίμα, να δείξουμε αποφασιστικότητα για την επίλυση»

Άντρος Κυπριανού, Συνέντευξη στον Κ. Πιερίδη, Η Εφημερίδα των Συντακτών, Δημοσιευμένο: 2020-09-13

andros kyprianou

Ο Α. Κυπριανού εκφράζει αμφιβολίες αν θα αποδώσουν οποιεσδήποτε κυρώσεις για να αλλάξει η Τουρκία στάση, προτάσσει την ανάγκη για ελληνοτουρκικό διάλογο και επιστροφή των Κυπρίων στο τραπέζι του ΟΗΕ και προειδοποιεί: «Ούτε καν μισή πατρίδα δεν θα μας μείνει. Γιατί μοιραία όταν η Τουρκία πετύχει τη διχοτόμηση, σταδιακά θα θελήσει να επεκταθεί…». .

Δεν θα δεχτούμε κακή λύση

Άντρος Κυπριανού, Συνέντευξη στον Γιώργο Μελιγγώνη, Κυριακάτικη Αυγή, Δημοσιευμένο: 2010-01-17

"Ο κ. Ταλάτ δεν έχει αξιοποιήσει τα περιθώρια που έχει", σημειώνει στην "Αυγή της Κυριακής" ο γ.γ. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, επιμένοντας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. “Αν τερματιστεί η πορεία της Τουρκίας, δεν θα έχει κανένα κίνητρο να συμβάλει στην επίλυση του Κυπριακού”, εκτιμά χαρακτηριστικά, ενώ δηλώνει πως αν εκλεγεί τον Απρίλιο στα Κατεχόμενα ο Ντ. Έρογλου, “οι εξελίξεις θα είναι πάρα πολύ αρνητικές”.

Η εκλογή Χριστόφια άλλαξε τα δεδομένα

Άντρος Κυπριανού, Συνέντευξη στον Δημήτρη ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟ, Αυγή της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2008-08-17

Σαφής και κατηγορηματικός ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, δηλώνει στην "Αυγή της Κυριακής" ότι το ΑΚΕΛ θα εργαστεί σκληρά για να πετύχει ο Δημήτρης Χριστόφιας.

Η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και οι επιβαλλόμενοι χειρισμοί Κύπρου και Ελλάδας

Άντρος Κυπριανού, Κυριακάτικη Αυγή, Δημοσιευμένο: 2006-11-19

Για να καταλήξουμε σε σωστά συμπεράσματα χρειάζεται να προβούμε σε αντικειμενικές και σε βάθος αναλύσεις όλων των δεδομένων που συνθέτουν το θέμα της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας.
×
×