Ζητούμενο η στήριξη και ενίσχυση του δικομματισμού

Νίκος Κιάος, Ελευθεροτυπία, Δημοσιευμένο: 2009-02-05

Ενας παλαιός πολιτικός, που έχει πεθάνει προ πολλών ετών, ο Δημήτριος Παπασπύρου, άλλοτε πρόεδρος της Βουλής και πολλές φορές υπουργός, με θητεία στον χώρο του Κέντρου, των Αποστατών και της Ν.Δ. μετά τη δικτατορία, έλεγε ότι στην Ελλάδα την επαύριο των εκλογών η αντιπολίτευση ζητεί εκλογές. Είναι φυσικό, δηλαδή εξηγείται, αφού δεν κοστίζει τίποτα και ταυτόχρονα εκφράζει τις φιλοδοξίες της να γίνει κυβέρνηση.

Αυτοί που «τα πήραν» όλα κι έφυγαν»

Επιδοτήσεις, λουκέτα, απολύσεις

Νίκος Κιάος, Ελευθεροτυπία, Δημοσιευμένο: 2005-10-06

Ενα σκάνδαλο πρώτου μεγέθους, πολιτικό και οικονομικό, έχει αποκαλυφθεί τον τελευταίο καιρό, σύμφωνα με τα στοιχεία και τις καταγγελίες της συνδικαλιστικής παράταξης «Αυτόνομη Παρέμβαση». Περί τις ογδόντα βιομηχανικές επιχειρήσεις επιδοτήθηκαν με εκατοντάδες δισεκατομμύρια δραχμές τα τελευταία δέκα χρόνια και δεν τήρησαν τις υποχρεώσεις τους, σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Οταν η Εκκλησία προσπαθεί να αντεπιτεθεί

Αυτοκάθαρση, «ιερή» λάσπη, αγιασμός, σχολές

Νίκος Κιάος, Ελευθεροτυπία, Δημοσιευμένο: 2005-03-24

Η Ιστορία διδάσκει ότι από τις αντιδράσεις εντός του χώρου των θεολόγων μπορεί να ξεσπάσει κίνημα, που δεν θα μπορεί να συμμαζευτεί. Και τότε ο... Θεός να βάλει το χέρι του. Το Εκκλησιαστικό είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας.

Ο μακρύς δρόμος διαπλοκής - διαφθοράς στον αθλητισμό

Με αφορμή τη δολοφονική επίθεση στον Φίλιππο Συρίγο

Νίκος Κιάος, Ελευθεροτυπία, Δημοσιευμένο: 2004-10-21

Οταν τον περασμένο Ιούνιο άρχισε το «ελληνικό καλοκαίρι» στον αθλητισμό, με τις επιτυχίες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στην Πορτογαλία, το οποίο έκλεισε με τους Ολυμπιακούς Αγώνες τον Αύγουστο, αρκετοί μίλησαν για «άνοιξη» του ελληνικού αθλητισμού, για «ανάταση», για «εξύψωση», ενώ δεν έλειψαν και αναφορές στη νέα «ελίτ»...

Βιώνουμε τα κατάλοιπα και τις συνέπειες του εθνικισμού

Νίκος Κιάος, Ελευθεροτυπία, Δημοσιευμένο: 2004-09-09

Τελικώς φαίνεται ότι το «καλοκαίρι της χαράς» δεν κρατάει πολύ, έχει κοντά ποδάρια. Ή μάλλον κρατάει όσο η χώρα κι ο λαός έχουν «επιτυχίες», έχουν «νίκες» και, τότε, έχουν τα λάβαρα και τις σημαίες να ανεμίζουν ψηλά.

Η επόμενη μέρα στην Κύπρο μετά το δημοψήφισμα

Η περίπτωση της Γερμανίας

Νίκος Κιάος, Ελευθεροτυπία, Δημοσιευμένο: 2004-04-22

Μεθαύριο, σε δύο ημέρες, κλείνει ο σημερινός κύκλος, η παρούσα φάση του Κυπριακού. Τα δύο δημοψηφίσματα στην Κύπρο δίνουν την απάντηση στο σχέδιο Ανάν και, σύμφωνα με όλα τα δεδομένα, στην ελεύθερη Κύπρο αποφαίνονται ΟΧΙ και στην κατεχόμενη ΝΑΙ. Δεν περνάει λοιπόν το σχέδιο Ανάν και αρχίζει ο νέος κύκλος του προβλήματος.
×
×