Η πολιτική απαντά στο σήμερα για να συναντήσει το αύριο.

Αντώνης Παρασύρης, Πατρίς Ηρακλείου, Δημοσιευμένο: 2012-03-17

parasyris

Η κρίση που βιώνει η ελληνική κοινωνία ανέδειξε με δραματικό και εκρηκτικό τρόπο τις βαθύτερες παθογένειες του κοινωνικοοικονομικού και πολιτικού μοντέλου που οικοδομήθηκε και εξέθρεψαν ΠΑΣΟΚ / Ν.Δ στη χώρα ύστερα από τη μεταπολίτευση.
Ας μιλήσουμε με ανοικτά χαρτιά. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ εργάζεται για να ανατρέψει αυτό το σάπιο και απαξιωμένο πολιτικό σύστημα. Καταθέτει σήμερα, το πολιτικό της σχέδιο στηριγμένο σε δύο πυλώνες : ευρωπαϊκή προοπτική, αναδιάρθρωση του ελληνικού κράτους. Επιδιώκει ρήξη με το καθετί που μας οδήγησε στο σημερινό τέλμα. Ρήξη με τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν και με τα πρόσωπα που τις εφάρμοσαν

Η κρίση γεννά ευκαιρίες…

Η αρχή πρέπει να γίνει με την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος.

Αντώνης Παρασύρης, Πατρίς, Κρήτη, Δημοσιευμένο: 2012-01-11

parasyris

Όταν ένα νέο έτος ξεκινά την διαδρομή του μέσα στο χρόνο, γεννά προσδοκίες και όνειρα στην σκέψη των ανθρώπων. Δυναμώνει την ψυχή και τη θέληση τους για ένα νέο ξεκίνημα, για έναν ακόμα αγώνα, για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον.

Το ξεκίνημα του 2012 μας βρίσκει μέσα σε ένα αβέβαιο και ανασφαλές περιβάλλον, οι αρνητικές σκέψεις είναι περισσότερες από τις θετικές. Όνειρα λιγοστά… με αστερίσκους και υποσημειώσεις. Αλήθεια, μπορείς να ελπίζεις όταν αντικρίζεις την κατάντια του πολιτικού συστήματος αυτής της χώρας; Η διαφθορά και η σήψη δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για αισιοδοξία.

Μαζί με τα απόνερα… να μην πετάξουμε και το μωρό.

Αντώνης Παρασύρης, ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ, Δημοσιευμένο: 2011-12-17

Είναι αλήθεια και δεν θα πρωτοτυπήσω γράφοντας ότι η χώρα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας της.
Η οικονομία της δοκιμάζεται επικίνδυνα, οι προοπτικές ανάτασης είναι πολύ μικρές. To πολιτικό σύστημα κλονίζεται, η ανυποληψία των πολιτικών συμπαρασύρει και την Πολιτική, ακραίες και επικίνδυνες φωνές αποκτούν εξουσία και εκπροσωπούν θεσμούς. Ο κρατικός μηχανισμός αναξιόπιστος και αναποτελεσματικός, δεν μπορεί να προσφέρει και να εγγυηθεί την ύπαρξη και τη συνέχεια του. Η δικαιοσύνη έχει βαλτώσει, υπολειτουργεί, δεν εμπνέει « αίσθημα δικαίου». Οι θεσμοί και οι αξίες έχουν χάσει το νόημα τους.

×
×