Τα συσσίτια ως μέτρο αριστεροσύνης…

Γιάννης Παντελάκης, www.liberal.gr, Δημοσιευμένο: 2017-05-19

Σύμφωνα με την Θεανώ Φωτίου και την υπόλοιπη κυβέρνηση τα συσσίτια στα σχολεία αποτελούν ένα μέτρο με ιδεολογικό πρόσημο. Ένα μέτρο απέναντι στους πορφυρογέννητους το οποίο μάλιστα δημιουργεί μια άλλη κουλτούρα και νέες αρχές συντροφικότητας, όπως είπε. Αν ισχύει αυτό, τότε η αρχιεπισκοπή Αθηνών, ο Δήμος της Αθήνας και όλοι όσοι οργανώνουν μαζικά συσσίτια, μπορεί να θεωρηθούν ως ακραία κομμουνιστικοί φορείς!

Ε, όχι και ακροδεξιός ο Καμμένος!

Γιάννης Παντελάκης, www.protagon.gr, Δημοσιευμένο: 2017-03-06

Υπάρχει διάχυτη η λάθος εντύπωση ότι ο Καμμένος και το κόμμα του είναι ακροδεξιοί. Ο Τσίπρας ωστόσο χθες το ξεκαθάρισε: "Σε καμμιά περίπτωση, δεν θα χαρακτήριζα τους ΑΝΕΛ ακροδεξιό κόμμα", είπε. Και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Αποστόμωσε εκείνους που αβασάνιστα έκαναν τέτοιους αστήρικτους χαρακτηρισμούς. Η πορεία των Καμμένου και ΑΝΕΛ, επιβεβαιώνει πως μόνο τέτοιοι δεν είναι!

Τι συνέβη στις 2.50 το πρωί;

Γιάννης Παντελάκης, www.liberal.gr, Δημοσιευμένο: 2016-09-02

Η κυβέρνηση, μπορεί να μην κατάφερε τον περιορισμό έστω, του φαινομένου της διαπλοκής με τους μιντιάρχες (άλλωστε δεν αποτελούσε ποτέ πραγματική φιλοδοξία της), αλλά πέτυχε κάτι που επιθυμούσε από την αρχή: Να ξαναμοιράσει την τράπουλα στον τηλεοπτικό χώρο και να προσδοκά βάσιμα πως από την νέα τάξη πραγμάτων θα βγει κερδισμένη.

Οι υποσχέσεις πέταξαν με το περιστέρι...

Γιάννης Παντελάκης, www.liberal.gr, Δημοσιευμένο: 2016-07-27

Στις 6 Ιανουαρίου του 2015, ο Τσίπρας εμφανιζόταν στον αγιασμό των υδάτων του Πειραιά (περιοχή του ακραίου και ομοφοβικού Μητροπολίτη Σεραφείμ) και άφηνε ένα περιστέρι να πετάξει. Ήταν μόλις 19 ημέρες πριν τις εκλογές. Η κίνησή του προκαλούσε έκπληξη σε πολλούς που είχαν πιστέψει ότι πρόκειται για τον αρχηγό ενός αριστερού κόμματος ο οποίος δήλωνε άθεος, ο οποίος έλεγε πως δεν είναι θρησκευόμενος

Τα καλσόν του Νεφελούδη…

Γιάννης Παντελάκης, www.liberal.gr, Δημοσιευμένο: 2016-06-13

Κι όμως. Το πολιτικό θέμα με τις δηλώσεις Νεφελούδη που προκάλεσαν τόση φασαρία, δεν είναι η φράση «προσοχή στα καλσόν» που έγραψε στην ανάρτησή του. Δεν είναι ο μοναδικός που σκέφτεται και εκφράζεται έτσι, η χυδαιότητα δεν αποτελεί είδος σε ανεπάρκεια. Το θέμα, δεν είναι ούτε η Αριστερά από την οποία πράγματι απουσίαζαν στο παρελθόν τέτοιες συμπεριφορές. Ο Νεφελούδης είναι αριστερός (επειδή το δηλώνει;) για να έχουμε ανάλογες απαιτήσεις; Ας ρωτηθούν πρώην σύντροφοί του.

Παράλληλο κυβερνητικό σύμπαν...

Γιάννης Παντελάκης, www.protagon.gr, Δημοσιευμένο: 2015-10-19

Αν το έχετε ξεχάσει, να σας το θυμίσω, παρότι μόνο ένας μήνας έχει περάσει από τις εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά υποσχόταν πως δεν θα εφαρμόσει τα σκληρά μέτρα του μνημονίου, γιατί έχει ένα παράλληλο πρόγραμμα. Εννοούσε κάποια ισοδύναμα μέτρα από τα έσοδα των οποίων θα καλυφθούν τα προβλεπόμενα έσοδα από τα σκληρά μέτρα του μνημονίου.

Παραλογισμός και χειραγώγηση...

Γιάννης Παντελάκης, www.protagon.gr, Δημοσιευμένο: 2015-07-09

«Το 61,3 % που είπαμε το συντριπτικό, ηχηρό και περήφανο ΟΧΙ. ΟΧΙ, τέλος τα πειράματα της άγριας λιτότητας στις πλάτες μας. ΟΧΙ, κάτω τα χέρια από τη Δημοκρατία. Το ΟΧΙ είναι η άρνησή μας στην άρνησή τους να είμαστε ένας κυρίαρχος λαός. Το ΟΧΙ είναι η μόνη θετική και καταφατική απάντηση του λαού».

Μα, την Παναρίτη;

Γιάννης Παντελάκης, www.protagon.gr, Δημοσιευμένο: 2015-05-31

Εν κατακλείδι, μπορεί η Παναρίτη -που αποτελεί μια εξόφθαλμη περίπτωση- να έχει όλες τις ικανότητες για τη θέση στην οποία τοποθετήθηκε, όμως είμαι σίγουρος πως υπήρχαν ανάλογων προσόντων άνθρωποι που όμως δεν είχαν τη δική της ικανότητα. Αυτή που προαναφέραμε, να ταιριάζει με τόσες πολλές και διαφορετικές πολιτικές επιλογές…

Άνεργη με εκατομμύρια

Γιάννης Παντελάκης, www.protagon.gr, Δημοσιευμένο: 2015-05-01

Είναι άνεργη και ανεπάγγελτη, αλλά δεν τρέχει τίποτα. Ήταν μια ευτυχισμένη άνεργη. Δεν είχε λόγους ούτε να ψάξει για δουλειά, ούτε ν’ ανησυχήσει. Στις Τράπεζες, είχε καταθέσεις 97 εκατομμυρίων ευρώ! Καμιά ανησυχία δεν είχε και για το αν την έψαχναν από την εφορία. Για τρία συνεχόμενα χρόνια δήλωνε καταθέσεις 15 εκατ. ευρώ. Κανένας ελεγκτικός μηχανισμός δεν υποπτεύθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά με την περίπτωσή της.

Ξαφνικός έρωτας.

Γιάννης Παντελάκης, www.protagon.gr, Δημοσιευμένο: 2014-02-23

Ο Όλι Ρεν μας είπε χθες, ότι «τα τελευταία δυο χρόνια πετύχαμε πολλά στον τομέα των δημοσιονομικών και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων». Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, δήλωσε τις προάλλες πως «από άποψη δημοσιονομικής πολιτικής, η ελληνική κυβέρνηση έπραξε πολλά και κατάφερε πολλά, καθώς πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα για πρώτη φορά επί πολλά, πολλά χρόνια».

Κρίση, ναζισμός και αιτίες

Γιάννης Παντελάκης, Η Εφημερίδα των Συντακτών, Δημοσιευμένο: 2013-10-06

Από τότε που το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής άρχισε να αυξάνει την επιρροή του στην ελληνική κοινωνία και η επιρροή αυτή μεταφράστηκε σε κοινοβουλευτική εκπροσώπηση και δημοσκοπική άνοδο, άρχισαν και οι περισπούδαστες αναλύσεις για τα αίτια του φαινομένου.

Η μαγκιά του Καμίνη

Γιάννης Παντελάκης, www.protagon.gr, Δημοσιευμένο: 2013-05-04

"Δεν πρέπει να περάσει η λογική του τσαμπουκά", μου έλεγε ο Γιώργος Καμίνης το πρωί της Πέμπτης, σε μια ραδιοφωνική συνέντευξη, λίγα λεπτά μάλιστα μετά την προσωπική επίθεση που είχε δεχτεί από Χρυσαυγίτη βουλευτή. Και μάλλον έχει δίκιο. Οι νεοναζιστές της "Χρυσής Αυγής", δεν αντιμετωπίζονται με λογική διαλόγου και επιχειρημάτων. Χρειάζεται κάτι πολύ απλό.

Σύνολο αποτελεσμάτων αναζήτησης: 16
×
×