Τα in memoriam σχόλια για τον Χ. Φλωράκη

«Μήπως είστε ΚΚΕ;»

Θανάσης Γεωγακόπουλος, Ελευθεροτυπία, Δημοσιευμένο: 2005-06-06

Η εθνική συναίνεση που εκφράστηκε πάνω από το φέρετρο του εκλιπόντος Χαρίλαου Φλωράκη και τα θετικά in memoriam σχόλια του συνόλου του πολιτικού κόσμου και των media, ήταν δείγμα υγείας και προόδου του πολιτικού μας πολιτισμού. Ταυτόχρονα, όμως, δημιούργησαν αρκετά ερωτήματα για τις συντεταγμένες της ελληνικής πολιτικής κουλτούρας.

Eξ οικείων η κρίση

Γι’ αυτό δεν θα ξεπεραστεί χωρίς την παρέμβαση της Πολιτείας

Θανάσης Γεωγακόπουλος, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2005-02-24

Ούτε ο πιο παθιασμένος αντικληρικαλιστής δεν θα μπορούσε να φανταστεί αυτά που βλέπουν τα μάτια μας και ακούν τ’ αυτιά μας τις τελευταίες εβδομάδες. Ούτε ο πιο φανατικός εχθρός της Εκκλησίας δεν θα μπορούσε να σχεδιάσει μια τόσο επώδυνη, βαθιά και δομική κρίση της.

Eτήσια ραντεβού

... και επιδοτούμενα αδιέξοδα, με τους αγρότες

Θανάσης Γεωγακόπουλος, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2005-01-27

Οι κινητοποιήσεις των βαμβακοπαραγωγών θα μπορούσαν, πλέον, να περιλαμβάνονται στο ημερολόγιο, αφού έχουν αποκτήσει σταθερό ετήσιο χαρακτήρα, εδώ και πολλά χρόνια.
H επανάληψη του φαινομένου και η κανονικότητα που έχει δημιουργήσει, δεν είναι μόνο αφορμή για χιούμορ - έστω και μαύρο. Είναι και αφορμή για μαύρες σκέψεις, όσον αφορά τη λειτουργία και την ποιότητα του συνόλου των παραγόντων του ελληνικού πολιτικού συστήματος.
×
×