Είναι η Αμμόχωστος το ξυπνητήρι;

Τάκης Χατζηγεωργίου, Η Εφημερίδα των Συντακτών, Δημοσιευμένο: 2020-10-15

Οι πιο απρόσμενες εποχές, τα πιο αναπάντεχα γεγονότα έρχονται συνήθως όταν σχεδόν κανείς δεν τα περιμένει. Το γεγονός καταφτάνει όταν κανείς δεν μιλάει γι’ αυτό. Δυστυχώς ή και όχι, δεν είναι αυτό που μας συμβαίνει σήμερα στην Κύπρο. Ολοι αισθανόμαστε πως κάτι δεν πάει καλά. Η Τουρκία μάς γυροφέρνει, για να πω το ελάχιστο. Και το ερώτημα λοιπόν είναι τούτο: Μπορεί να πάει για πολύ ακόμα η κατάσταση όπως την ξέρουμε;

"Βλέπω με τον φακό του κοινού οφέλους"

Τάκης Χατζηγεωργίου, Συνέντευξη στην Χριστίνα Πουλίδου, Αυγή, Δημοσιευμένο: 2005-03-25

Ο Τάκης Χατζηγεωργίου, διευθυντής του κυπριακού ραδιοφωνικού σταθμού "Άστρα", βουλευτής του ΑΚΕΛ και μέλος της Κ.Ε. του κόμματος, βρέθηκε στην Αθήνα για να παρουσιάσει το βιβλίο του, που προήλθε από έναν κύκλο ραδιοφωνικών εκπομπών -"χωρίς πλαίσια- με 12 καλεσμένους" λέγεται το βιβλίο που παρουσιάστηκε στο "Σπίτι της Κύπρου". Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Αθήνα, ο ΑΚΕΛίτης πολιτικός έδωσε συνέντευξη στην "Αυγή" -φυσικά για το Κυπριακό.

Γιατί πρέπει να πει "ναι" το ΑΚΕΛ

Τάκης Χατζηγεωργίου, Συνένευξη στον Μ. Δρουσιώτη, Ελευθεροτυπία, Δημοσιευμένο: 2004-04-14

Η δική μου η άποψη είναι πως ένα "όχι" με μεγάλη πλειοψηφία δεν επιτρέπει την ελπίδα ενός νέου δημοψηφίσματος. Και αλίμονο αν καταλήξουμε σε ένα καθολικό "όχι". Εγώ δεν χάνω τη βασική μου ελπίδα ότι ο κυπριακός λαός, μέσα από αυτή τη σύγχυση που τον πότισαν, θα καταφέρει να καταθέσει ένα δυνατό "ναι" στο δημοψήφισμα.
×
×