Τι δεν συζητείται στις ελληνικές εκλογές

Τάκης Μίχας, Η Εφημερίδα των Συντακτών, Δημοσιευμένο: 2023-02-20

Ο μακαρίτης ο Γάλλος φιλόσοφος Λουί Αλτουσέρ υποστήριζε ότι πολλές φορές αυτό που δεν εμφανίζεται σε ένα κείμενο είναι πιο σημαντικό απʼ αυτό που εμφανίζεται. Η άποψη του Αλτουσέρ έχει άμεση εφαρμογή στις ελληνικές εκλογές. Αυτό που δεν συζητείται στις ελληνικές εκλογές έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία από ό,τι όλα τα άλλα θέματα που συζητούνται.

CEO, στην επιχείρηση του μπαμπά

Τάκης Μίχας, www.protagon.gr, Δημοσιευμένο: 2013-10-30

Όταν γύρισα από το εξωτερικό στην Ελλάδα, στα μέσα της δεκαετίας του ’80, ως πρώην μαρξιστής που στο μεταξύ είχε δει το φως το αληθινό του νεοφιλελευθερισμού, για ένα διάστημα με καλούσαν πολύ συχνά διάφοροι επιχειρηματίες και επιχειρηματικοί σύλλογοι στις δεξιώσεις τους.

Το ΠΑΣΟΚ και ο Μλάντιτς

Τάκης Μίχας, www.protagon.gr, Δημοσιευμένο: 2011-05-28

Η συγχαρητήρια δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα προς την κυβέρνηση της Σερβίας με ευκαιρία την σύλληψη του κατηγορούμενου για γενοκτονία Ράτκο Μλάντιτς, αποτελεί το αποκορύφωμα της υποκρισίας. Διότι ως ασφαλώς γνωρίζει ο κ. Δρούτσας τόσο το κόμμα του όσο και ιδιαίτερα ο ιδρυτής του Ανδρέας Παπανδρέου, υποστήριζαν ανοιχτά τον Μλάντιτς κατά την διάρκεια του πολέμου στην Βοσνία.

Πώς θα είναι η... «Δανία του Νότου»

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Τάκης Μίχας, Ελευθεροτυπία, Δημοσιευμένο: 2009-09-16

Στην πρόσφατη ομιλία του στη ΔΕΘ, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου υποσχέθηκε ότι θα κάνει την Ελλάδα «Δανία του Νότου».

Ας δούμε λοιπόν μερικά από τα χαρακτηριστικά της Δανίας:

* Οι μαθητές που φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία στη Δανία επιδοτούνται από το κράτος.

Η Ν.Δ. και οι ’’σκοτεινές δυνάμεις’’

Τάκης Μίχας, Ελευθεροτυπία, Δημοσιευμένο: 2009-01-17

Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που η Νέα Δημοκρατία προσφεύγει σε θεωρίες συνωμοσίας προκειμένου να εξηγήσει αρνητικά γι’ αυτήν γεγονότα. Επίσης, και κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών στην Ηλεία, η Ρηγίλλης διέδιδε ανάλογες θεωρίες, που είχαν πάντα στο επίκεντρο τη δράση διαφόρων «διεθνών κέντρων» που επιθυμούσαν την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης λόγω της περήφανης «αντιιμπεριαλιστικής» πολιτικής που ακολουθεί ο κ. Καραμανλής στο θέμα των ρωσικών αγωγών.

Λύση σε 5 βήματα

Τάκης Μίχας, Κυρ. Ελευθεροτυπία, Δημοσιευμένο: 2008-04-06

Τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να καταρτιστεί ένα νέο σύνταγμα στην Κύπρο -το οποίο, με τη σειρά του, θα οδηγούσε σε λύση του προβλήματος στο νησί- αναζήτησαν, την Παρασκευή και το Σάββατο, στη Ζυρίχη γνωστοί Τούρκοι, Ελληνες, Τουρκοκύπριοι, Ελληνοκύπριοι και άλλοι πανεπιστημιακοί από την Ευρώπη και την Αμερική. Ολοι τους συμμετείχαν σε συνέδριο με θέμα «Πρόταση για μια Συντακτική Συνέλευση για την Κύπρο».

Γιατί βρισκόμαστε στην κορυφή των εξοπλισμών;

Τάκης Μίχας, Ελευθεροτυπία, Δημοσιευμένο: 2005-09-05

Σήμερα, η Ελλάδα είναι τρίτη στον κόσμο μετά την Κίνα και την Ινδία σε δαπάνες για την αγορά συμβατικών όπλων, σύμφωνα με στοιχεία του σουηδικού ινστιτούτου μελετών Sipri. Το 2004 η Ελλάδα δαπάνησε 5,2 δισεκατομμύρια δολάρια για την άμυνά της.
×
×