Να αφουγκρασθούμε το λευκό, άκυρο και την αποχή.

Δημήτρης Χατζησωκράτης, ΠΑΡΟΝ, Δημοσιευμένο: 2010-11-21

Δημήτρης Χατζησωκράτης
Δημήτρης Χατζησωκράτης

...Οφείλουμε να αφουγκραστούμε την κοινωνία, πρωταρχικά τις κινήσεις πολιτών και όσα κινήματα πόλεων αναπτύσσονται, να γνωρίσουμε τις ανάγκες τους και να μπολιάσουμε τη σκέψη και δράση μας με ιδέες, προτάσεις αλλά και πρακτικές τους.
Εμείς ως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, νοιώθουμε την ανάγκη και την υποχρέωση για ένα άνοιγμα ενός πολύπλευρου και συστηματικού διαλόγου με τους πολίτες που επέλεξαν ή επιλέγουν το λευκό το άκυρο ή την αποχή.

Οι 9½ εβδομάδες του Γιώργου Καμίνη

Αλέξης Οικονομίδης, www.protagon.gr, Δημοσιευμένο: 2010-11-19

OikonomidisAlexis
Ο Γιώργος Καμίνης πέτυχε το αδιανόητο. Αυτό, που ακόμη και οι πιο αισιόδοξοι φίλοι του δεν επέτρεπαν στον εαυτό τους να ελπίσει. Και το πέτυχε, γιατί το διεκδίκησε με τον μόνο τρόπο που μπορούσε να το πετύχει: μίλησε ως πολίτης σε πολίτες και μίλησε πολιτικά. Τόσο απλά.

Είχε κάτι το δονκιχωτικό αυτή η ιστορία. Πριν από 9½ εβδομάδες, ο μέχρι πρότινος Συνήγορος του Πολίτη, με αναγνωρισιμότητα που μόλις υπερέβαινε το 10%, αμήχανος στο κοστούμι του υποψηφίου, ξεκινούσε από το τίποτε. Δεν είχε κοντά του παρά μια ολιγάριθμη παρέα παλαιών και νεότερων φίλων, που περιφερόταν νομαδικά από γραφείο σε γραφείο.

Τα όρια του αντιμνημονιακού λαϊκισμού

Ανδρέας Παππάς, Athens Voice, Δημοσιευμένο: 2010-11-17

Πρώτα συμπεράσματα, με την ολοκλήρωση και του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. Το πάρτι τσαγιού αλά ελληνικά, με μπόλικη αντιμνημονιακή δημαγωγία και με λαϊκισμό της χειρότερης δυνατής μορφής, απέτυχε. Ο κ. Σαμαράς, που φάνηκε προς στιγμήν να κοκορεύεται για το εύστοχο των επιλογών του (σε αντιπολιτευτική τακτική, αλλά και σε πρόσωπα), έχει ήδη καταπιεί σε μεγάλο βαθμό τη γλώσσα του.

Ένα τόσο δα χαμόγελο

Νίκος Γεωργιάδης, Athens Voice, Δημοσιευμένο: 2010-11-17

Θεός παίζει περίεργα παιγνίδια, όπως εξηγεί και ο μακαρίτης ο Σαραμάγκου, ο οποίος, λίγο καιρό πριν αποδημήσει φρόντισε να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς του με τα θεία. Ο Θεός, λοιπόν, σε συνεργασία με τον Σατανά έχει βαλθεί να κάνει τους ανθρώπους να τρελαίνονται. Προσοχή... Είναι ο Σαραμάγκου που τα λέει όλα αυτά στο «Κάιν», την έσχατη κατάθεσή του.

edito324

Φώτης Γεωργελές, Athens Voice, Δημοσιευμένο: 2010-11-17

Αν στη Θεσσαλονίκη είχε αρχίσει πριν μερικά χρόνια, στην Αθήνα η ιστορία ξεκίνησε μόλις το καλοκαίρι. Πολίτες από τις κινήσεις για την Αθήνα, μέλη της Δημοκρατικής Αριστεράς, στελέχη του μεταρρυθμιστικού τμήματος του Πασόκ, των Οικολόγων Πράσινων, συζητούσαν προσπαθώντας να καταλήξουν σε μια θετική υποψηφιότητα που θα αντιμετώπιζε τα διογκωμένα προβλήματα της πόλης. Τέλος Αυγούστου, ο Φώτης Κουβέλης πρότεινε τον Συνήγορο του Πολίτη Γ. Καμίνη.

Η επιτυχία της δημοκρατικής αριστεράς είναι νίκη της λογικής και του πολιτισμού

Γεράσιμος Γεωργάτος, www.eklogika.gr, Δημοσιευμένο: 2010-11-17

Από το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών συνάγονται ενδιαφέροντα ειδικά και πιο γενικά συμπεράσματα. Υπό κομματική οπτική, ο μεγάλος νικητής είναι αναμφίβολα η νεοπαγής ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ που μετρώντας ζωή μετά βίας τεσσάρων μηνών, στερούμενη υλικών μέσων και προβολής, κατόρθωσε να εκλέξει ικανό αριθμό συμβούλων στους Δήμους και στις Περιφέρειες και ικανοποιητικό αριθμό δημάρχων, με κορυφαία επιτεύγματα της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, αλλά και της Πάτρας. Η επιτυχία της αποτελεί νίκη της λογικής. Και σε αυτή τη χώρα ό,τι είναι λογικό είναι και προοδευτικό.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Οργάνωση Θεσσαλονίκης: H εκλογική νίκη είναι μονό η αρχή

Δημοσιευμένο: 2010-11-17

Η εκλογική επιτυχία του συνδυασμού «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη - Γ.Μπουτάρης» ανέδειξε την ορθότητα της άποψης ότι η αυτοδιοίκηση αποτελεί προνομιακό πεδίο για την ακηδεμόνευτη ενωτική δράση των πολιτών, στη βάση κοινών προγραμμάτων, φερέγγυων προσώπων και συμμετοχικών αντιλήψεων για τον τρόπο λειτουργίας. Την άποψη αυτή με συνέπεια υπηρετήσαμε ως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε στο μέλλον.

Η Θεσσαλονίκη στον εκλογικό χάρτη απεικονίζεται με τα χρώματα της νέας εκκίνησης για την πρόοδο της πόλης και όχι με σημαίες κομματικής νίκης.

Αναζητώντας την έλλογη Αριστερά

Ηλίας Μαγκλίνης, Η Καθημερινή, Δημοσιευμένο: 2010-11-17

Εκτός από την οικονομική κρίση, η Ελλάδα έχει «κι ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα». Αυτό έλεγε στη χθεσινή «Ελευθεροτυπία» ο Γάλλος στοχαστής Μπερνάρ-Ανρί Λεβί. Ποιο είναι το πρόβλημα; Η ελληνική Αριστερά. «Μια Αριστερά παράλογη, που συμβάλλει στη χειροτέρευση της κατάστασης. Η ελληνική Αριστερά έχει παραμείνει στη δεκαετία του ’70, είναι η πιο αναχρονιστική Αριστερά της Ευρώπης».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΡΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Δημοσιευμένο: 2010-11-15

Το εκλογικό αποτέλεσμα καταγράφει την αξιοπιστία και τη δυναμική των προτάσεων που έκανε η Δημοκρατικη Αριστερά στο νομό μας για τις υποψηφιότητες του Στάθη Κουσουρνά και Κώστα Καΐσερλη και κεντρικά του Γ. Καμίνη και του Γ. Μπουτάρη, για Τοπική Αυτοδιοίκηση ακηδεμόνευτη, πεδίο της εξουσίας των ίδιων των πολιτών.
Η φερεγγυότητα των προγραμμάτων και των προσώπων υπήρξαν τα βασικά κριτήρια των επιλογών μας – καθώς και η δυνατότητα ευρύτερων συναινέσεων.
Χαιρετίζουμε τους πολίτες που στήριξαν τις επιλογές μας αυτές και οδήγησαν σε νικηφόρα αποτελέσματα.

Ο Φώτης Κουβέλης για τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών

Δημοσιευμένο: 2010-11-15

«Η Δημοκρατική Αριστερά κατέγραψε την παρουσία της στις αυτοδιοικητικές εκλογές σε ολόκληρη την Ελλάδα με σημαντικά αποτελέσματα.

Η Δημοκρατική Αριστερά αισθάνεται ιδιαίτερα ικανοποιημένη για το νικηφόρο αποτέλεσμα που υπήρξε, τόσο στο Δήμο της Αθήνας, όσο και στο Δήμο της Θεσσαλονίκης.

Οι υποψηφιότητες του κ. Καμίνη, αλλά και του κ. Μπουτάρη αποδείχτηκε ότι είχαν δυναμική γιατί απευθυνόντουσαν στην κοινωνία».

Οι 40 δήμαρχοι που εκλέχτηκαν με τη συμμετοχή και υποστήριξη της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Δημοσιευμένο: 2010-11-15

H ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ δίνει στη δημοσιότητα τον κατάλογο των 40 δημάρχων που εκλέχτηκαν στις εκλογές της 7ης και 14ης Νοεμβρίου με τη δική της συμμετοχή και υποστήριξη:
Γιώργος Καμίνης Αθηναίων
Γιάννης Μπουτάρης Θεσσαλονίκης
Γιάννης Δημαράς Πατραίων
Πάνος Σκοτινιώτης Βόλου
Φίλιππος Φίλιος Ιωαννιτών
Δημήτρης Κουνενάκης Αγίου Νικολάου Λασιθίου
Χρήστος Μπαϊλης Πρέβεζας
Μάκης Παρασκευόπουλος Πύργου
Χρήστος Λάππας Τρικάλων
Λάζαρος Μαλούτας Κοζάνης
Κυριάκος Χαρακίδης Δράμας
Γιώργος Πετρίδης Κομοτηνής
Παύλος Μοσχολιός Αγρινίου
Στάθης Κουσουρνάς Ρόδου
Κώστας Καϊσερλής Κω
Στέλιος Μποζίκης Ζακύνθου
Δημήτρης Φωκιανός Λυκόβρυσης-Πεύκης
Γιώργος Ιωακειμίδης Νίκαιας-Ρέντη
Χρήστος Σταυρινάδης Ικαρίας
Γιώργος Αμπατζόγλου Ελευσίνας
Γιώργος Καπλάνης Αγίας Βαρβάρας
Νίκος Σαράντης Αγίων Αναργύρων-Καματερού
Νίκος Ζενέτος Ιλίου
Σταύρος Κασιμάτης Κορυδαλλού
Κώστας Ασκούνης Καλλιθέας
Πέτρος Φιλίππου Σαρωνικού
Ανδρέας Ευθυμίου Μοσχάτου-Ταύρου
Λουκάς Τζαννής Κερατσινίου-Δραπετσώνας
Ηρακλής Γκότσης Νέας Ιωνίας
Παντελής Βλασσόπουλος Ηρακλείου Αττικής
Παντελής Ξηριδάκης Φιλοθέης-Ψυχικού
Μαρία Ανδρούτσου Αγίου Δημητρίου
Γιώργος Χριστόπουλος Ραφήνας-Πικερμίου
Ανδρέας Παναγιωτόπουλος Δυτικής Αχαΐας
Κώστας Ξηρογιάννης Ορχομενού
Γιώργος Καπετζώνης Δωρίδος
Θόδωρος Παπαδόπουλος Θέρμης
Σπύρος Μπογδάνος Παξών
Γιώργος Λαζουράς Καλαβρύτων
Τάκης Σακελλαρίου Καλαμπάκας

Δήλωση του Προέδρου της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Φ. Κουβέλη για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Δημοσιευμένο: 2010-11-14

Το εκλογικό αποτέλεσμα καταγράφει τη βασιμότητα και τη δυναμική της πρότασης που έκανε η Δ.Α. για τις υποψηφιότητες του Γ. Καμίνη και του Γ. Μπουτάρη, για Τοπική Αυτοδιοίκηση ακηδεμόνευτη από κόμματα. Τοπική Αυτοδιοίκηση πεδίο της εξουσίας των ίδιων των πολιτών. Η φερεγγυότητα των προγραμμάτων και των προσώπων υπήρξαν τα βασικά κριτήρια των επιλογών μας. Χαιρετίζουμε τους πολίτες που στήριξαν τις επιλογές μας αυτές και οδήγησαν σε νικηφόρα αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα. Τα τεράστια ποσοστά αποχής μαρτυρούν την διάρρηξη της σχέσης εμπιστοσύνης των πολιτών προς την ασκούμενη πολιτική. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ καλεί τους πολίτες να διαμορφώσουν την Πολιτική με τη δική τους αποφασιστική συμμετοχή.

Σύνολο αποτελεσμάτων αναζήτησης: 186
×
×