Λίγα μέτρα, πολλοί αιώνες απόσταση...

Γιάννης Μπαλάφας, Αυγή, Δημοσιευμένο: 2021-12-09

balafas

Η δημοκρατία και ο δημόσιος έλεγχος έχουν υποχωρήσει μπροστά σε ένα αυταρχικό «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» της κυβέρνησης

Το απόγευμα της Κυριακής θεωρητικά βρέθηκαν σε απόσταση ολίγων εκατοντάδων μέτρων. Στην πράξη η απόσταση μεταξύ τους είναι ορισμένοι αιώνες! Ο ένας, ο μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς, διασωληνωμένος στον "Ευαγγελισμό" (ευχόμαστε ολόψυχα να τα καταφέρει). .

Πρώτη προτεραιότητα το κόμμα μας

Γιάννης Μπαλάφας, Συνέντευξη στον Ανδρέα Παπαδόπουλο, Αυγή της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2009-07-26

balafas90
Η προωθητική σύνθεση και η πολιτική συνεννόηση στο εσωτερικό του ΣΥΝ αποτελεί μονόδρομο, υποστηρίζει στην "Κ.Α." ο Γιάννης Μπαλάφας και επιμένει ότι πρώτη προτεραιότητα πρέπει ν’ αποτελεί ο ΣΥΝ. Από τα στελέχη της Ανανεωτικής Πτέρυγας που έχουν διαφωνήσει με επιλογές της, δηλώνει με κατηγορηματικό τρόπο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραμείνει πολιτική συμμαχία και να τηρηθεί ένα πλαίσιο πολιτικής συμφωνίας.

Mε σύνθεση και αποφασιστικότητα

Γιάννης Μπαλάφας, Έθνος της ΚΥΡΙΑΚΗΣ, Δημοσιευμένο: 2009-07-19

Ένα πρώτο, μικρό βήμα έκανε ο Συνασπισμός, με την πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής του Επιτροπής, στην κατεύθυνση ξεπεράσματος της εσωστρέφειας και των αντιπαραθέσεων που πυροδότησε το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά και η μετέπειτα διαχείρισή του. Ήταν πολύ δύσκολος ο μετεκλογικός μήνας με τις αντικρουόμενες εκτιμήσεις, τις παραιτήσεις – ανακλήσεις και άλλα δυσάρεστα.

Η επόμενη μέρα της Αριστεράς

Γιάννης Μπαλάφας, Αυγή της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2009-06-28

Σοβαρή εκλογική υποχώρηση του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Κρίση στις σχέσεις Συνασπισμού - ΣΥΡΙΖΑ. Παραίτηση και ανάκλησή της από τον Αλέκο Αλαβάνο. Τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος διερωτώνται, θυμώνουν, αναμένουν. Μέσα σ΄ αυτό το κλίμα, είμαστε αναγκασμένοι να δώσουμε πολιτικές απαντήσεις, να προχωρήσουμε σε μέτρα και ενέργειες. Γρήγορα, συντεταγμένα, με σκέψη και συλλογικότητα.

ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ» ΣΤΟΝ ΣΥΝ

Να προχωρήσουμε σε μια συνθετική εκτίμηση των αιτίων της πολύ σοβαρής υποχώρησής μας

Γιάννης Μπαλάφας, Δημοσιευμένο: 2009-06-11

Με υπευθυνότητα και αυτοκριτική διάθεση να προχωρήσουμε σε μια συνθετική εκτίμηση των αιτίων της πολύ σοβαρής υποχώρησής μας στις ευρωεκλογές και, ταυτόχρονα, με τις απαραίτητες διορθώσεις και αναπροσαρμογές στην πολιτική μας, να διατυπώσουμε και να προωθήσουμε τη συγκεκριμένη εναλλακτική πρόταση που θα απαντά στα οξυμένα προβλήματα των πολιτών, στις συνθήκες της μεγάλης οικονομικής κρίσης.

Εν αρχή ην η κρίση...

Γιάννης Μπαλάφας, Αυγή της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2009-05-17

Από τρεις αφετηρίες οφείλει να ξεκινά όποιος θέλει να προσεγγίσει, από πολιτική και αριστερή σκοπιά, τη συγκυρία.
Η πρώτη είναι οι ευρωεκλογές, μια σκληρή δοκιμασία για τον Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.
Η δεύτερη είναι η προγραμματική θωράκιση, που συνιστά το βασικό εφόδιο στην προεκλογική αντιπαράθεση. Το Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που διαμορφώθηκε συλλογικά, είναι ένα συνεκτικό σύνολο ουσιαστικών αλλαγών και ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων.

Μέρες Δεκέμβρη 2008: Το μέλλον είναι εδώ!

Γιάννης Μπαλάφας, ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ, Δημοσιευμένο: 2009-03-19

Πέρασαν ήδη τρεις μήνες. Διάστημα αρκετό για να ξαναδούμε με το πλεονέκτημα της απόστασης, δηλαδή με πιο ψύχραιμη ματιά, τον εκρηκτικό Δεκέμβρη του 2008. Φυσικά, η ματιά είναι υποκειμενική και βιωματική και συνοδεύεται από την απόπειρα κάποιων γενικεύσεων.

Προτείνουμε λύσεις για το σήμερα

Γιάννης Μπαλάφας, Συνέντευξη στον Ανδρέα Παπαδόπουλο, Αυγή της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2009-02-01

balafas90
Ο Γιάννης Μπαλάφας με συνέντευξή του στην "Κ.Α." υπογραμμίζει ότι το πρόγραμμα του ΣΥΝ επιδιώκει τη συνύπαρξη τριών τομέων: "Δημόσιος τομέας, σύγχρονος και αποτελεσματικός. Ιδιωτικός τομέας, με κανόνες και ρυθμίσεις. Κοινωνικός τομέας, με λογική υπέρβασης του κέρδους ως καθοριστικού κριτηρίου". Ο Γ. Μπαλάφας μιλάει για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, τις κατευθύνσεις του προγράμματος, το πάντρεμα με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το επικείμενο διαρκές συνέδριο του ΣΥΝ.

Οχι σε ’’νόμο και τάξη’’, όχι και στους κουκουλοφόρους

Γιάννης Μπαλάφας, Ημερησία, Δημοσιευμένο: 2008-12-13

Με κυρίαρχο συναίσθημα το πένθος για το αδικοχαμένο παλικαράκι, το 15χρονο Αλέξη, καταθέτω τούτη την ώρα, εν θερμώ, κάποιες σκέψεις. «Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι απέναντι στη βία». Η φράση αυτή του Αλ. Αλαβάνου, διατυπωμένη με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο μέσα στο Κοινοβούλιο, ξεκαθάρισε, για άλλη μια φορά, τη θέση του Συνασπισμού απέναντι στις καταστροφές, στις κλοπές και στην τυφλή βία των κουκουλοφόρων.

Mαζικό κίνημα δημοκρατικής επαγρύπνησης και ενεργοποίησης

Aπέναντι στην αστυνομική βία και τον αυταρχισμό

Γιάννης Μπαλάφας, Δημοσιευμένο: 2008-12-08

Ο Γιάννης Μπαλάφας, , μιλώντας στο Ρ/Σ “FLASH”, στην εκπομπή του Αντ. Κοκορίκου, για τη δολοφονία του 15χρονου από τον αστυνομικό, τόνισε μεταξύ άλλων:

Ως Συνασπισμός αποδοκιμάζουμε αποφασιστικά τη βία και τις καταστροφές και δηλώνουμε ότι η πλέον ενδεδειγμένη απάντηση απέναντι στην αστυνομική βία και τον αυταρχισμό είναι το μαζικό κίνημα δημοκρατικής επαγρύπνησης και ενεργοποίησης.

Αλήθειες, ψέματα και… αποκαλύψεις

Γιάννης Μπαλάφας, Μεταρρύθμιση, Δημοσιευμένο: 2008-11-16

Η υπόθεση της διαφοράς της χώρας μας με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), για την ονομασία της χώρας αυτής, βρίσκεται στη σημερινή φάση μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Θα προχωρήσουν οι δύο χώρες, αναζητώντας κοινώς αποδεκτή λύση, στο «μονοπάτι» που άνοιξαν οι τελευταίες προτάσεις του διαπραγματευτή του ΟΗΕ κ. Νίμιτς, ή οι σειρήνες της αδιαλλαξίας και των καθαρών λύσεων και από τις δύο πλευρές των συνόρων, θα ακυρώσουν, μια ακόμα φορά, τις όποιες δυνατότητες έχουν δημιουργηθεί;

Ελπίδα η εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα

Γιάννης Μπαλάφας, Δημοσιευμένο: 2008-11-06

Με αφορμή τις χθεσινές εκλογές στις ΗΠΑ, ο Γιάννης Μπαλάφας, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων, μίλησε στην εκπομπή του κ. Α. Κοκορίκου στον ρ/σ του Flash και μεταξύ άλλων είπε:

«Ελπίδα, είναι το κύριο συναίσθημα που δημιούργησε στον λαό των ΗΠΑ αλλά και ευρύτερα, η εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα ως ηγέτη μιας χώρας που μαστίζεται από τη μεγάλη οικονομική κρίση και, ταυτόχρονα, αμφισβητείται η ηγεμονία της διεθνώς.
Σύνολο αποτελεσμάτων αναζήτησης: 35
×
×