Ας σταματήσουμε να είμαστε όμηροι των εξτρεμιστών

Άμος Οζ, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2007-11-22

Η απόσταση ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους είναι ακόμη μεγάλη. Γι΄ αυτόν τον λόγο η διάσκεψη της Αννάπολης δεν θα είναι κάτι παραπάνω από ένα επίσημο γεγονός, το οποίο θα συνοδευτεί από μια διακήρυξη ελπίδας για το μέλλον.

Δεν μάθαμε τίποτα;

Άμος Οζ, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2006-12-19

Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Άσαντ, έχει επανειλημμένως προτείνει ειρηνευτικές συνομιλίες με το Ισραήλ. Την τελευταία φορά πρόσθεσε πως δεν θέτει προϋποθέσεις - δεν ζητεί καν να υποσχεθεί εκ των προτέρων το Ισραήλ να επιστρέψει τα Υψώματα του Γκολάν.

H Xαμάς είναι καταστροφή

Άμος Οζ, Συνέντευξη στη Ρ. Δημητρίου, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2006-01-30

«Τα αποτελέσματα των παλαιστινιακών βουλευτικών εκλογών είναι καταστροφή για την Παλαιστίνη, καταστροφή για το Ισραήλ και για ολόκληρη την περιοχή». Ανήσυχος, με άποψη σαφή, πολιτική, ο 67χρονος πολυγραφότατος Ισραηλινός συγγραφέας και διανοούμενος Άμος Οζ κάνει ένα διάλειμμα από τη συγγραφή του τελευταίου του βιβλίου.

H ζωή ήταν απλώς πολύ μικρή

O Σαρόν προσπάθησε στο τέλος να επανορθώσει αλλά δεν πρόλαβε

Άμος Οζ, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2006-01-09

Ένας αγρότης-στρατιώτης. Αυτό ήταν ο Αριέλ Σαρόν για μεγάλο μέρος της ζωής του. Σαν δικαστής της Παλαιάς Διαθήκης. Υπερασπιζόταν το χωριό του από επιτιθέμενους και πλιατσικολόγους, κυνηγούσε τους εχθρούς του, κατακτούσε και κατέστρεφε τα χωριά τους, έφτιαχνε δικά του, καινούργια χωριά, υπερασπιζόταν τα καινούργια, κυνηγούσε ξανά τους εχθρούς, φαύλος κύκλος.

Ένα όνειρο για το μέλλον του Iσραήλ

Άμος Οζ, ΤΑ ΝΕΑ, The Times, Δημοσιευμένο: 2005-08-25

Οι Εβραίοι έποικοι της Γάζας και της Δυτικής Όχθης έχουν ένα όνειρο για το μέλλον του Ισραήλ. Έχω και εγώ ένα όνειρο για το μέλλον του Ισραήλ. Ωστόσο, το δικό τους γλυκό όνειρο είναι ο δικός μου εφιάλτης, ενώ τα όνειρά μου μοιάζουν σε αυτούς με δηλητήριο.
×
×