Υπόθεση ˮσκευωρίαςˮ: Οδός Παραπλανήσεως, αριθμός απροσδιόριστος…

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος γράφει για τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis και για τον τρόπο που...παραπλήνηθηκαν πολύ έμπειρες προσωπικότητες του δημόσιου βίου.

Νίκος Παρασκευόπουλος, news247.gr, Δημοσιευμένο: 2022-07-11

Στην οδό αυτή σε κάθε βήμα, δεξιά ή αριστερά, ακούγονται λόγια και εμφανίζονται εικόνες που παραπλανούν τους περαστικούς..

*Ακούγονται να διαμαρτύρονται κάποιοι μεγάλοι δημοσιογράφοι του δικαστικού ρεπορτάζ: Παραπληροφόρηση, θεωρούν, προεχόμενη από ανώτατες δικαστικές πηγές και ίσως με πολιτικά κίνητρα, τους παρέσυρε να γράψουν ότι παραπέμπονται να δικαστούν για εγκλήματα που συνέθεσαν τη “σκευωρία Νovartis” η Εισαγγελέας κ. Τουλουπάκη και ο πρώην Υπουργός κ. Παπαγγελόπουλος. Ενώ σαφώς από το Βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού κατά το Σύνταγμα Δικαστηρίου προκύπτει το αντίθετο, ότι σκευωρία Novartis δεν υπάρχει.

Αποκαλύφθηκε η πραγματική συμμορία

Σπύρος Ε. Λάππας*, Η Εφημερίδα των Συντακτών, Δημοσιευμένο: 2022-07-04

Το πόρισμα της Επιτροπής Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. που αποδέχθηκε η εισαγγελική αρχή και συνέταξε το -πλήρως αποδομημένο από το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου- κατηγορητήριο αποφαινόταν ότι: «...υπήρχε οργάνωση μεταξύ οκτώ τουλάχιστον προσώπων (υπουργός, εισαγγελείς Διαφθοράς, δημοσιογράφοι και εκδότες) με συμπίπτουσες βουλήσεις για τη διενέργεια εγκλημάτων. Η συγκεκριμένη συμμορία οργανωνόταν κάθετα, με δομή που ξεκινούσε από την εκτελεστική εξουσία...».

Οι… καλοί συμμορίτες έσπασαν τα μούτρα τους

Τάσος Παππάς, Η Εφημερίδα των Συντακτών, Δημοσιευμένο: 2022-07-04

Υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες μετά τη δημοσιοποίηση του βουλεύματος του δικαστικού συμβουλίου για τη Novartis. Με πολιτική, αλλά και ποινική διάσταση. Εχουμε και λέμε:

- Ο πρωθυπουργός και καμιά δεκαριά υπουργοί με δημόσιες δηλώσεις τους είχαν προεξοφλήσει την παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο όσων κατηγορούνταν για σύσταση συμμορίας, οργάνωση σκευωρίας, κατάχρηση εξουσίας. Κάποιοι μάλιστα είχαν αποφανθεί ότι κατά την εκτίμησή τους οι κατηγορούμενοι έχουν διαπράξει το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας. Ευτυχώς που δεν ισχύει η θανατική ποινή.

Σκάνδαλο Novartis: Βαρύτατα εκτεθειμένος ο πρωθυπουργός, να ζητήσει συγγνώμη…

Γιώργος Καρελιάς, www.News247.gr, Δημοσιευμένο: 2022-07-01

Το σκάνδαλο Novartis είχε διεθνείς, σχεδόν παγκόσμιες, διαστάσεις. Αλλά μόνο στην Ελλάδα πετύχαμε ένα παγκόσμιο ρεκόρ: ούτε ένας υπεύθυνος έχει τιμωρηθεί έστω με μια μέρα φυλακή ή με ένα ευτελές πρόστιμο. Ούτε ένας.

Novartis: τελικά έγιναν όλα «κατά το πρόγραμμα»

Αντώνης Ρουπακιώτης, Η Εφημερίδα των Συντακτών, Δημοσιευμένο: 2020-07-20

roupako

Με την άσκηση ποινικής δίωξης κατά της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη επαναλήφθηκε ό,τι κατά τον συνήθη τρόπο γίνεται μέχρι σήμερα, προκειμένου να καλυφθούν ευθύνες πολιτικών κυρίως, ή μη, προσώπων σε άλλα σκάνδαλα.

Το σύστημα είναι δοκιμασμένο απ’ όσους έχουν λόγους να καλυφθούν ή να καλύψουν:

Το χρονικό μιας προειλημμένης απόφασης και η στόχευση

Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2020-07-20

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

Από το ξεκίνημα των συνεδριάσεων της Επιτροπής φάνηκε ότι η στόχευση της ΝΔ ήταν η δημιουργία πολιτικών τετελεσμένων και εντυπώσεων σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πρόθυμοι σύμμαχοι του ΚΙΝΑΛ ήσαν απλώς το άλλοθι της πλειοψηφίας. Η εξαίρεση των μελών της Επιτροπής, βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Πολάκη και Δ. Τζανακόπουλου, με το πρόσχημα της προγενέστερης εμπλοκής τους στην υπόθεση ήταν η «τροχειοδεικτική βολή» για όσα θα ακολουθούσαν.

×
×