ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΣΗ

Δημοσιευμένο: 2019-10-30

diktio aristeron dimokraton

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη στροφή του στη ρεαλιστική αντιμετώπιση των πραγμάτων – που ο ίδιος τη βίωσε, εν πολλοίς, ως αναγκαστικό συμβιβασμό – και τη δεύτερη νίκη του το Σεπτέμβριο του 2015, εφάρμοσε μια κυβερνητική πολιτική που ήταν μίγμα αφενός των μνημονιακών υποχρεώσεων και αφετέρου των δικών του πολιτικών στόχων και επιδιώξεων.

Η κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά τον Σεπτέμβριο του 2015 είχε θετικό ισοζύγιο καθώς τέθηκαν στην κυβερνητική ατζέντα:

Με όλες μας τις δυνάμεις για την ανασυγκρότηση και το μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Δημοσιευμένο: 2019-09-22

dimar

Συνεδρίασε σήμερα η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ και εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Αναλυτικά η απόφαση:

“Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ πραγματοποιείται σε μια νέα συνθήκη που διαμορφώθηκε στο πολιτικό σύστημα της χώρας μετά τις εκλογές.

Η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές και αναπτύσσει καθημερινά, ως κυβέρνηση πλέον, μία ατζέντα που συμπυκνώνει ταυτόχρονα νεοφιλελεύθερα προτάγματα στην οικονομία και υπερσυντηρητικές απόψεις στα κοινωνικά ζητήματα. Με καθοριστική τη συμβολή της πλειοψηφίας των έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ κατάφερε να κεφαλαιοποιήσει εκλογικά μια ανεύθυνη αντιπολιτευτική στάση που στηρίχθηκε στη δημαγωγία, τον εθνολαϊκισμό και τις ψευδείς ειδήσεις.

Λύση στο Μακεδονικό και εκλογές

Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ

Δημοσιευμένο: 2018-06-14

dimar663x430

Η συμφωνία κινείται σε θετική κατεύθυνση καθώς έχει σημαντικά σημεία που ανταποκρίνονται στο πλαίσιο που έχει θέσει το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής, ώστε να επιλυθεί το Μακεδονικό ζήτημα. Συγκεκριμένα η πρόταση προβλέπει σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, erga omnes, με διεθνή συμφωνία και αναθεώρηση του Συντάγματος με δεσμευτικές εγγυήσεις, για να αποτραπούν τα ζητήματα αλυτρωτισμού. Πρόκειται για την εθνική γραμμή και ακολουθήθηκε από το 1995 και έπειτα.

Υπάρχουν βέβαια και ορισμένα προβληματικά σημεία στη συμφωνία όπως το ζήτημα της ιθαγένειας και της γλώσσας αλλά και άλλα θέματα όπως τα εμπορικά σήματα που παραπέμπονται σε διαδικασίες που είναι αμφίβολο αν θα οδηγήσουν σε διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ της Κεντρικής Επιτροπής της 2ης Συνόδου της ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής (03 Ιουνίου 2018)

Δημοσιευμένο: 2018-06-03

sima Kinima Allagis 170318

...Το Κίνημα Αλλαγής, παραμένει σταθερά στην Εθνική Γραμμή που έχει χαράξει η χώρα και επιβεβαιώνει την απόφασή του για την ανάγκη επίλυσης του προβλήματος της ονομασίας της FYROM.
Έχουμε τονίσει ότι θέλουμε λύση συνολική και αποτελεσματική που θα διασφαλίζει πλήρως τα εθνικά συμφέροντα, μια Ενιαία Συνθήκη με νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις από Διεθνείς Οργανισμούς που θα αποτρέπουν ενέργειες αλυτρωτισμού, προπαγάνδας και καταστρατήγησης των όσων θα συμφωνηθούν.
Με σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις με αλλαγή του Συντάγματος και σαφές και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα.
Θέλουμε λύση αλλά όχι οποιαδήποτε λύση.
Με βάση αυτά θα κρίνουμε και την τελική πρόταση της κυβέρνησης.

Η ανάγνωση του ΑΚΕΛ για το ναυάγιο στο Κραν Μοντάνα

AlphaNewsLive, Δημοσιευμένο: 2017-07-13

Αναλυτική ανακοίνωση στην οποία διατυπώνονται οι απόψεις του κόμματος για όλο το χρονικό της διαδικασίας για το κυπριακό μέχρι και τον Κραν Μοντάνα, εξέδωσε η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ. Μεταξύ άλλων κατηγορεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για ακατανόητη στάση σε κάποια στάδια της διαδικασίας ενώ κάνει λόγο για ασυνέπειες και παλινδρομήσεις.

Στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί η λογική “κατάληψης” και “ελέγχου” των θεσμών.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ

Δημοσιευμένο: 2017-07-12

... Δυστυχώς άλλη μια ευκαιρία χάθηκε στο Κυπριακό. Δεν υπήρξε λύση και οι μόνοι που πανηγυρίζουν είναι οι εθνικιστές σε Τουρκία και Ελλάδα.
Η ΔΗΜΑΡ εγκαίρως τόνισε ότι απαιτείται μία δίκαιη και βιώσιμη λύση σύμφωνη με τις αποφάσεις του ΟΗΕ για μια ενιαία Κύπρο με μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία ώστε να μην διαιωνίζεται το πρόβλημα και δημιουργούνται συνθήκες de facto διχοτόμησης.
Όλες οι πλευρές έπρεπε να συμβάλλουν προς την κατεύθυνση επίτευξης ενός συμβιβασμού που θα μπορούσε να γίνει αποδεκτός από τον Κυπριακό λαό.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Τουρκία έχει διαχρονικά στάση που δεν βοηθάει στην επίλυση και ο Ερντογάν είναι απρόβλεπτος παράγοντας. Όσον αφορά την κυβέρνηση της χώρας μας, από την πρώτη στιγμή τονίσαμε ότι πρέπει να συμβάλλει με εποικοδομητικές προτάσεις και όχι με θέσεις που δυσκολεύουν τη συνεννόηση και τη συνεργασία των δυο πλευρών.

Δικαιοσύνη- Κράτος Δικαίου

Κυπριακό

Δημοκρατική Συμπαράταξη – Κεντροαριστερά

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Σύγχρονος ενιαίος φορέας της προοδευτικής, σοσιαλδημοκρατικής παράταξης με Συνέδριο αρχές της άνοιξης του 2017.

Δημοσιευμένο: 2016-10-09

Εμείς, ως Δημοκρατική Αριστερά είμαστε σταθερά υπέρ της συγκρότησης μιας μεγάλης προοδευτικής, σοσιαλδημοκρατικής παράταξης.

Η δική μας πρόταση είναι σταθερή για έναν σύγχρονο ενιαίο φορέα που θα ενώσει τις δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας, του προοδευτικού κέντρου και της ανανεωτικής αριστεράς. Για αυτό μένουμε σταθεροί στην ανάγκη ενός Συνεδρίου για τον ενιαίο φορέα για την συγκρότηση οργάνων με σεβασμό στα κόμματα και στις κινήσεις, με αντιπροσωπευτικότητα και αναλογική εκπροσώπηση τόσο στο Συνέδριο όσο και στα όργανα για να υπάρχουν κίνητρα συμμετοχής και όχι αποκλεισμοί. Το Συνέδριο αυτό προτείνεται να γίνει αρχές της άνοιξης του 2017.

Η απόφαση του ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Η δυναμική του εγχειρήματος, η ανάπτυξη δικτύων και η δημιουργία βάσης της συμπαράταξης θα οδηγήσει εντός του 2017, λαμβάνοντας υπόψη και τις πολιτικές εξελίξεις, στο Συνέδριο μας.

Δημοσιευμένο: 2016-10-04

sintonistiko 2

Η χώρα κινείται χωρίς εθνικό σχέδιο, χωρίς εθνική γραμμή.

Η Κυβέρνηση τρέχει πίσω από τα γεγονότα και αυτοσχεδιάζει.

Η Ελληνική κοινωνία ζει μέσα στην ανασφάλεια, το άγχος και την απόγνωση.

Το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων υποχωρεί συνεχώς.

Η Ελληνική Οικονομία σε παρατεταμένη ύφεση χάνει το δυναμισμό της κάθε μέρα. Η ανελέητη φοροεπιδρομή πλήττει τους πάντες και βαλτώνει την επιχειρηματικότητα.

Έξι χρόνια θυσιών δεν έχουν αποτέλεσμα.

Προς το 2ο Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Δημοσιευμένο: 2013-09-23

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και την προετοιμασία του συνεδρίου.
Η Κεντρική Επιτροπή, στο τέλος των εργασιών, ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία την εισήγηση του προέδρου του κόμματος Φώτη Κουβέλη.
Επίσης προσδιόρισε για τα μέσα Δεκεμβρίου τη διεξαγωγή του 2ου Συνεδρίου του κόμματος και συγκρότησε την Επιτροπή Θέσεων καθώς και την Οργανωτική Επιτροπή.

Ολόκληρη η Απόφαση της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ

Τα μέλη της Επιτροπής Θέσεων και της Οργανωτικής Επιτροπής

Περισσότεροι φόροι απ’ όλους, για λιγότερους φόρους από τον καθένα

Θέσεις της ΔΗΜΑΡ για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Δημοσιευμένο: 2012-12-05

Α. Η νέα μηχανική υπολογισμού της φορολογικής επιβάρυνσης των μισθωτών και συνταξιούχων προκαλεί μετατόπιση του φορολογικού βάρους από τα χαμηλότερα προς τα υψηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξουν αλλαγές ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης των οικογενειών με παιδιά.

Β. Παρά την τυπική κατάργηση του αφορολόγητου ορίου, το πραγματικό αφορολόγητο αυξάνεται από €5.000 σε €9.000.

Για τους παραπάνω λόγους η Δημοκρατική Αριστερά αποδέχεται ως βάση συζήτησης την πρόταση που κατέθεσε το Υπουργείο Οικονομικών επισημαίνοντας ότι υπάρχουν αρκετά ζητήματα τα οποία οφείλουν να επανεξεταστούν.

Απόφαση της Κεντρικής Eπιτροπής της ΔΗΜΑΡ

Θετική ψήφο στον προϋπολογισμό. "Παρών" στο πολυνομοσχέδιο

Δημοσιευμένο: 2012-11-06

Συνεδρίασε σήμερα η Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς με αντικείμενο τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τη στάση του κόμματος στις επικείμενες ψηφοφορίες στη Βουλή.
Η εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής που πρότεινε "παρών" στο πολυνομοσχέδιο και θετική ψήφο στον προϋπολογισμό συγκέντρωσε 77 ψήφους. Η πρόταση που διατυπώθηκε για "ναι" και στις δύο ψηφοφορίες συγκέντρωσε 26 ψήφους. Υπήρξαν επίσης και 6 λευκά. Συνολικά ψήφισαν 109 μέλη.

Η Εισήγηση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη

Σύνολο αποτελεσμάτων αναζήτησης: 25
×
×