Από την ΑΥΓΗ στο λυκόφως;

Σταύρος Λιβαδάς, Αυγή της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2008-09-28

Η ιστορία της «Αυγής» είναι λίγο-πολύ γνωστή. Στα φύλλα της, για πενήντα και πλέον χρόνια, αποτυπώνεται η μετεμφυλιακή περιπέτεια της Ελλάδας και των Ελλήνων αριστερών. Οι σελίδες της αποτελούν το πρωτογενές αρχειακό υλικό της ιστορίας της σύγχρονης ελληνικής αριστεράς, αλλά και το ημερολόγιο και το λεύκωμα, την έγγραφη μνήμη των αριστερών της ανανεωτικής αριστεράς

Η ΑΥΓΗ και οι αναγνώστες της

Δημήτρης Παλαιολογόπουλος, Αυγή της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2008-09-28

Στις 29 του Σεπτέμβρη, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αποφασίζεται η τύχη της "Αυγής". Πρόκειται για μια διαδικασία που ξεκίνησε ξαφνικά κατακαλόκαιρα και φαίνεται πως πάει να τελειώσει -αν τελειώσει- τώρα που φθινοπώριασε και ο καιρός άρχισε να μελαγχολεί, για να μπορεί ίσως να ταιριάξει με τη λύση που θα δοθεί.

Αναγκαία απάντηση

Γιάννης Κ. Μπασιάκος, Αυγή, Δημοσιευμένο: 2008-09-27

Η συζήτηση που γίνεται αυτές τις μέρες για το μέλλον της "Αυγής" έχει αρκετά θετικά σημεία και από τις δυο πλευρές της αντιπαράθεσης. Αλγεινή εξαίρεση αποτελούν οι «Κακοήθειες» και οι «Συναντήσεις» των Γ. Κυρίτση και Αγγ. Τσέκερη στην "Αυγή" της περασμένης Κυριακής.

Οι ειρωνικές επιθέσεις στον Λεωνίδα Κύρκο, δεν έχουν καμμία σχέση με το ήθος και το ύφος της καθ’ ημάς αριστεράς και, πιστεύω, δεν προδικάζουν με κανένα τρόπο το είδος των αλλαγών που η ηγεσία του ΣΥΝ οραματίζεται για την "Αυγή".

Συσπείρωση δυνάμεων και σεβασμό στην ανανεωτική παράδοση της εφημερίδας

ΔΗΛΩΣΗ για πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις στην ΑΥΓΗ από την πλευρά του ΣΥΝ.

Δημοσιευμένο: 2008-09-18

Το τελευταίο διάστημα εκδηλώθηκαν πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις στην ΑΥΓΗ από την πλευρά του ΣΥΝ. Οι πρωτοβουλίες για την αναγκαία και επιβεβλημένη αναδιοργάνωσή της μπορούν να αποδώσουν μόνο σε πνεύμα ευρείας συναίνεσης, χωρίς αποκλεισμούς, με συσπείρωση δυνάμεων και σεβασμό στην ανανεωτική παράδοση της εφημερίδας. Ο σχετικός σχεδιασμός της ηγεσίας του κόμματος, έως σήμερα, και η προτεινόμενη σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου δεν πήραν υπόψη έναν ολόκληρο χώρο, συνδεδεμένο με την εφημερίδα από δεκαετίες.

Τη ΔΗΛΩΣΗ υπογράφουν οι ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΦΩΤΗΣ, Βουλευτής Β΄ Αθήνας, ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ, Βουλευτής Αττικής, ΛΥΚΟΥΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, Μέλος ΠΓ ΣΥΝ, ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ, Μέλος ΠΓ ΣΥΝ, ΜΠΑΓΕΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, Μέλος ΠΓ ΣΥΝ, ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, Μέλος ΠΓ ΣΥΝ, ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, Βουλευτής Β΄ Αθήνας, ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, Ευρωβουλευτής, ΣΑΜΠΑΤΑΚΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, Μέλος ΠΓ ΣΥΝ, ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ ΝΙΚΟΣ, Βουλευτής Αχαΐας, ΦΙΛΙΝΗ ΑΝΝΑ, Βουλευτής Α΄ Αθήνας.

Το πολιτικό και επιχειρηματικό πρόβλημα

Εκ μέρους της πλειοψηφίας των μελών του απερχόμενου Δ.Σ. στη Γ. Συνέλευση της ΑΥΓΗΣ Α.Ε.

Γιάννης Νικολάου, Αυγή, Δημοσιευμένο: 2008-09-17

Η σημερινή Γ.Σ. της «Α» είναι σημαντική για το μέλλον της εφημερίδας και κρίσιμη ως προς τις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν. Η Γ.Σ. αυτή δεν είναι τακτική αλλά έκτακτη. Συγκαλείται ύστερα από απαίτηση του ΣΥΝ, που τη ζήτησε με σκοπό την αλλαγή του υπάρχοντος Δ.Σ. και την εκλογή νέου, πριν αυτό ολοκληρώσει την 3ετή θητεία του για την οποία είχε εκλεγεί πριν από ένα χρόνο περίπου.

Αναβολή για τις 13 Οκτωβρίου

Εκπροσωπώντας, αθροιστικά, άνω του 8% του κατατεθειμένου μετοχικού κεφαλαίου στην ΑΥΓΗ Α.Ε.

Σταύρος Λιβαδάς, Γιάννης Μπασιάκος, Αυγή, Δημοσιευμένο: 2008-09-16

Στο προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης οι Σταύρος Λιβαδάς και Γιάννης Μπασιάκος κατέθεσαν σύμφωνα με τον νόμο το ακόλουθα αίτημα αναβολής των αποφάσεων προσδιορίζοντας τη συνέχιση της Γ.Σ. για τις 13 Οκτωβρίου 2008.

"...Εκφράζοντας την αγωνία και τα ερωτηματικά πολλών μετόχων ζητούμε εύλογο χρόνο για να συζητηθούν δημόσια οι προτάσεις για το μέλλον της εφημερίδας. Συνεπώς ζητάμε η συνέχιση της Γενικής Συνέλευσης, να γίνει εντός των νομίμων προθεσμιών, στις 13 Οκτωβρίου 2008, στις 6 μ.μ., και οι προτάσεις να κατατεθούν δημόσια μέχρι τις 2.10 κοινοποιούμενες και προς όλους τους μετόχους..."

Θέσεις για το παρόν και το μέλλον της ΑΥΓΗΣ

Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΑΥΓΗΣ, Αυγή της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2008-09-14

Αυτά που πραγματικά χρειάζεται η ΑΥΓΗ είναι:

Διατήρηση του σημερινού αυτόνομου, φιλικού προς τον ΣΥΝ, πολυμετοχικού της χαρακτήρα.

Οικονομική στήριξη, με τη μορφή αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της «ΑΥΓΗ Α.Ε.», ταυτόχρονα με την εξυγίανση των οικονομικών της.

Άνοιγμα σε ευρύτερο αναγνωστικό κοινό μέσω βελτίωσης της ποιότητάς της, με αξιοποίηση και δημοσιογράφων κύρους.

Σύνεση και σεβασμός για την ΑΥΓΗ

Παναγιώτης Ξυθάλης, Αυγή, Δημοσιευμένο: 2008-08-26

Αγαπητή Αυγή,

Γνωριζόμαστε καλά, αφού σε διαβάζω από το 1952 σαν εβδομαδιαία και συνέχεια σαν καθημερινή.
Ακόμα και στη Χούντα έπεσαν κάποια φύλλα στα χέρια μου.
Άρα συνυπάρχουμε 56 χρόνια.
Γνωρίζεις ότι κατά καιρούς αγόρασα μετοχές σου - όταν αποφάσιζες να γίνεις Ανώνυμος Εταιρεία - αλλά και κατά καιρούς υπήρξα οικονομικός χορηγός στις δύσκολες περιόδους της έκδοσής σου.

Για την ΑΥΓΗ Α.Ε.

Αλέκος Κοτζαμπόπουλος, Γιάννης Κ. Μπασιάκος, Γιάννης Νικολάου, Αυγή της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2008-08-17

Πρόσφατα στις αρχές του καλοκαιριού ανακοινώθηκε από τη νέα ηγεσία του ΣΥΝ σχεδιασμός για τα ΜΜΕ του ΣΥΝ. Επρόκειτο για την "Αυγή Α.Ε.", το "Κόκκινο" και την προς διαμόρφωση διαδικτυακή TV.
Μέχρι την Παρασκευή 19η Ιουλίου που συγκλήθηκε σύσκεψη του Δ.Σ. της "Α" με τον πρόεδρο του ΣΥΝ καμία επαφή ή πληροφόρηση προς το Δ.Σ. δεν είχε σημειωθεί.
Κατά τη συνεδρίαση η τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΝ ήταν σε γενικές γραμμές η ακόλουθη:
×
×