Εστησαν παγίδα… και θα πέσουν μέσα

Κωνσταντίνος Ζούλας, Η Καθημερινή, Δημοσιευμένο: 2016-09-03

Γιατί έδωσαν τόσα χρήματα οι καναλάρχες και οι υποψήφιοι καναλάρχες; Αυτό είναι το μόνο ερώτημα που θα έπρεπε να μας απασχολεί από χθες. Διότι όποιος γνωρίζει έστω και στο ελάχιστο την τηλεοπτική αγορά αντιλαμβάνεται ότι τα ποσά που δόθηκαν για να αποκτηθούν οι τέσσερις άδειες απλούστατα δεν βγαίνουν. Δηλαδή δεν μπορούν να αποσβεσθούν όχι σε ένα ή δύο χρόνια, αλλά ούτε σε είκοσι ή τριάντα.

Δεν θα σε αφήσω ποτέ, με ακούς;»

Κωνσταντίνος Ζούλας, Η Καθημερινή, Δημοσιευμένο: 2016-08-20

«​​Δεν γράφω ποτέ εδώ για προσωπικά πρά­γ­ματα, αλλά το κάνω μόνο γι’ αυτόν τον πυροσβέστη. Γι’ αυτό το παιδί που κινδύνευσε τη ζωή του για το σπίτι κάποιου συνανθρώπου του. Κάποια στιγμή που φαινόταν ότι η μάχη χάνεται και κινδύνευε η ζωή όλων, άκουσα να του λένε στον ασύρματο “αν δεν μπορείτε άλλο, ελάτε πάνω”. Τότε τον ρώτησα με απόγνωση, “θα φύγεις;”. Χωρίς να μπορώ να δω το πρόσωπό του μέσα στη νύχτα, μου είπε: “ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΩ ΠΟΤΕ ΟΣΟ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ, ΕΧΩ ΟΡΚΙΣΤΕΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ”.

Με πράσινους ήλιους, καμιά ελιά δεν άνθισε

Κωνσταντίνος Ζούλας, Η Καθημερινή, Δημοσιευμένο: 2014-02-22

Σε όλες αυτές τις έρευνες που γίνονται για την Κεντροαριστερά, θα είχε ενδιαφέρον να ενταχθούν δύο ερωτήματα που αποφεύγουν οι εκλογολόγοι. Ερώτημα πρώτο: Πιστεύετε ότι στη σημερινή Ελλάδα έχει λόγο ύπαρξης ένα «Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα»; Ή το ΠΑΣΟΚ (όπως το λέμε εν συντομία) μάς έχει αφήσει χρόνους και απλά τα στελέχη του αρνούνται να το συνειδητοποιήσουν; Και καθώς η απάντηση είναι μάλλον προφανής, πάμε στο δεύτερο: Eχετε καταλάβει ποια ακριβώς λύση προτείνουν οι περιβόητοι «58» για να βγούμε από την κρίση;
×
×