Αρθογράφος: Κώστας Τσουκαλάς - Σελίδα: 1

Μια άνευ προηγουμένου αναδιανομή πλούτου σε βάρος της κοινωνικής πλειονότητας

Κώστας Τσουκαλάς, Η Αυγή, 27/11/2022

Μετά τις τραγικές εικόνες που ήρθαν στη δημοσιότητα στην αρχή της εβδομάδας που μας πέρασε, με την επιχείρηση βίαιης αποβολής δανειολήπτριας από την οικία της με σπάσιμο πόρτας και απειλές, το ζήτημα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας και των συνεπειών τους για την κοινωνική ειρήνη έχει επανέλθει στο προσκήνιο. Η κυβέρνηση παραμένει σκόπιμα αδρανής νομοθετικά, ενώ γίναμε μάρτυρες μιας προσπάθειας στοχοποίησης της άτυχης δανειολήπτριας με υπονοούμενα για την οικονομική της επιφάνεια.

Αμεσα μέτρα ενίσχυσης τώρα, πριν να είναι αργά

Κώστας Τσουκαλάς, Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, 11/02/2022

Μόνος δρόμος για την προστασία της κοινωνίας είναι η άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού τουλάχιστον στα 751 με προοπτική εκ νέου αύξησης το 2023 στα 800 ευρώ, η μείωση του ΦΠΑ στο 6% για βασικά είδη, έστω και προσωρινά, η αύξηση της επιδότησης του ρεύματος με εισοδηματικά κριτήρια και η μείωση του ειδικού φόρου στα καύσιμα

Η κυβέρνηση στη διαχείριση της ακρίβειας συνεχίζει την πολιτική της ατελούς ενίσχυσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων με το σταγονόμετρο και σε χρόνο αφού έχει γίνει η ζημιά στην οικονομία και στην κοινωνία.

Επιστροφή στην κανονικότητα: ειρωνεία ή αδιέξοδο;

Κώστας Τσουκαλάς, Το Βήμα της Κυριακής, 04/01/2022

Πέρα από τη διακοσιοστή επέτειο της Επανάστασης και της εθνικής ανεξαρτησίας, το σωτήριο έτος 2021 θα μπορούσε να παραπέμπει επίσης και στην ιδέα του πολιτισμού εν γένει. Πράγματι, δυόμισι ακριβώς χιλιετίες (2021+479 χρόνια) μας χωρίζουν από τη στιγμή που, μετά την οριστική ήττα των εισβολέων Μήδων, οι Αθηναίοι παγίωσαν αυτό που σήμερα ονομάζουμε «πολιτικό πολιτισμό».

Το μέλλον της εργασίας στην 4η βιομηχανική επανάσταση

Κώστας Τσουκαλάς, Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, 12/05/2021

Πρόσφατες έρευνες επιβεβαιώνουν ότι η πανδημία Covid-19 λειτουργεί ως παγκόσμιος καταλύτης για την επιτάχυνση της λεγόμενης τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης, καθώς παρατηρείται γεωμετρική αύξηση της εμπλοκής στην παραγωγική διαδικασία πρακτικών που σχετίζονται με τη ρομποτική και την τεχνητή νοημοσύνη. Στη χώρα μας η εξέλιξη αυτή μπορεί να έχει θετική επίδραση και να οδηγήσει και στον διπλασιασμό του ετήσιου ρυθμού ανάπτυξης και σε σωρευτική αύξηση του ΑΕΠ.

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι