Αρθογράφος: Θάνος Παπαδόπουλος - Σελίδα: 1

Ο Τσίπρας είναι ένας εξουσιομανής με εγκληματικά λάθη

Θάνος Παπαδόπουλος, Συνέντευξη στη Ρομ. Ξύδα, www.protothema.gr, 12/01/2017

Ο Τσίπρας είναι εξουσιομανής με τεράστια, εγκληματικά λάθη. Το πρώτο μεγάλο λάθος του ήταν η η αντίληψη του ότι θα έσκιζε τα μνημόνια. Το δεύτερο, το ότι έκανε συνεταίρους του τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ένα κόμμα ακροδεξιό και γελοίο. Το επόμενο, το ότι έκανε υπουργό οικονομικών τον Βαρουφάκη κι άφησε ανεξέλεγκτους τους Σκουρλέτηδες και τις Βαλαβάνιδες να συνεχίζουν στα συντρίμμια ενός χρεοκοπημένου κράτους τις διάφορες ανόητες θεωρίες του περί μη ιδιωτικοποιήσεων και παροχής 13ης σύνταξης. Μετά έκανε το περίφημο δημοψήφισμα, μια τρύπα στο νερό. Αν φεύγαμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα γινόμασταν για πενήντα χρόνια Αφρική και θα παλεύαμε άλλα τόσα για να ξαναγίνουμε Βαλκάνια. Η καταστροφή που θα συντελείτο θα ήταν ανυπολόγιστη, πέρα από κάθε φαντασία.

Οι εμπρηστές

Θάνος Παπαδόπουλος, Τα Νέα, 27/08/2007

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ συνωμοσία κατά της Ελλάδας. Αμερική, Ρωσία, Κίνα, Ουτσεκάδες, Πασόκοι, αντεξουσιαστές των Εξαρχείων και Αρειανοί- διότι στη συνωμοσία συμμετέχουν και διαστημικοί πράκτορες από τον Άρη, τον Κρόνο και τον Δία συνωμότησαν φέτος να κάψουν την Ελλάδα.

Διότι τη φοβούνται.

Τι φοβούνται; Ότι η Ελλάδα του Κώστα Καραμανλή και της Νέας Διακυβέρνησης τείνει να γίνει υπερδύναμη και να αναλάβει τα ηνία του κόσμου.

Σουρεαλισμός

Θάνος Παπαδόπουλος, Τα Νέα, 20/06/2007

ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΩ να το ξέρετε: η Ελλάδα είναι σουρεαλιστική χώρα. Είναι το πρώτο αναρχικό, σουρεαλιστικό κράτος στον κόσμο. Παράδειγμα: χρειάζονται γιατροί στα νοσοκομεία, χημικοί και βιολόγοι στα εργαστήρια, μηχανικοί στις Πολεοδομίες; Ε, η κυβέρνηση ξαναϊδρύει την Αγροφυλακή και διορίζει αγροφύλακες.

Mαύρη κωμωδία

Θάνος Παπαδόπουλος, Τα Νέα, 26/08/2004

Ας πούμε ότι δεν κατάλαβαν τι συνέβαινε τόσο καιρό πίσω από τις πλάτες τους.

Ας υποθέσουμε ότι δεν άκουσαν τους ψιθύρους και τη «βρώμα» που κυκλοφορούσε τόσον καιρό στις πιάτσες: στα γυμναστήρια και τα προπονητήρια και στις παρακείμενες καφετέριες.

Tο βελούδινο διαζύγιο

Θάνος Παπαδόπουλος, Τα Νέα, 26/04/2004

Τα δημοψηφίσματα στην Κύπρο βάζουν τέλος σε πολλές «εθνικές» αυταπάτες. Στη φενάκη λ.χ. ότι ο ΟΗΕ μπορεί να επιστρέψει εδάφη που κατακτήθηκαν από τον τουρκικό στρατό και να αποκαταστήσει την άτυπη κυριαρχία των Ελληνοκυπρίων σε ολόκληρο το νησί. Αν μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο, τότε θα είχαν καταργηθεί οι πόλεμοι...

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι