Θέμα: Αντιδικτατορικός Αγώνας - Σελίδα: 1

Η επέτειος της λήθης!

Γιάννης Μεϊμάρογλου, Μεταρρύθμιση, 24/04/2015

Σε μια χώρα βυθισμένη στην κρίση, όπου η απονομή της δικαιοσύνης γίνεται ολοένα και πιο επείγουσα, εκείνη συνεχίζει να λειτουργεί με το πάσο της, οδηγώντας συχνά στη νόμιμη αποφυλάκιση επικίνδυνων εγκληματιών, αδίστακτων τρομοκρατών και πατενταρισμένων φασιστών. Η μεταρρύθμιση στον χώρο της δικαιοσύνης μοιάζει να είναι ακατόρθωτη!

Διαρκής αγώνας για δημοκρατία

Δημήτρης Χατζησωκράτης, Θεσσαλονίκη, 21/04/2008

Δημήτρης Χατζησωκράτης
Δημήτρης Χατζησωκράτης
Έχουν περάσει κιόλας 41 χρόνια από την αποφράδα εκείνη μέρα του Απριλίου που οι πραξικοπηματίες αλυσόδεσαν τη χώρα και τη δημοκρατία.

Τα δεινά που προκάλεσε η δικτατορία του ΄67 παραμένουν έντονα χαραγμένα στην ιστορική μνήμη του ελληνικού λαού παρά τις προσπάθειες παραφθοράς των ιστορικών γεγονότων και εξοικείωσης των νεώτερων γενεών με αυτή την μελανή σελίδα της σύγχρονης ιστορίας του τόπου.

Αντιλαλούν οι φυλακές...

Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Αυγή της Κυριακής, 20/04/2008

"Μα ποιος εκλείδωσε τις φλόγες μας σ’ αυτό το πνιγηρό και σκοτεινό μπουντρούμι; Γιατί να τρεμοσβήνουμε εμείς που απειλούσαμε να πυρπολήσουμε τις παρυφές του κόσμου;", αναρωτιόταν στο ποίημά του "Κράτα γερά" (1968) ο αξέχαστος, αδικοχαμένος συναγωνιστής και συνάδελφος Νίκος Χλωρός, έγκλειστος στο Γεντί Κουλέ στα "πέτρινα χρόνια" της Χούντας

"Οι Αμερικανοί ψήφισαν κατά της κυριαρχίας των ρεπουμπλικάνων"

Ντικ Χάουαρντ, Συνέντευξη στην Ελένη ΤΣΕΡΕΖΟΛΕ, Κυριακάτικη Αυγή, 12/11/2006

Ο καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, ένας από τους καλύτερους αναλυτές της αμερικανικής πολιτικής ζωής, συγγραφέας, ο Ντικ Χάουαρντ, προσπαθεί να ερμηνεύσει για την "Κ.Α." τα αποτελέσματα των αμερικανικών βουλευτικών εκλογών της περασμένης Τρίτης και τη βαριά ήττα των Ρεπουμπλικάνων.

Μεταρρυθμισμός αλλά με συμμετοχή

30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Δημήτρης Χατζησωκράτης, Απογευματινή, 25/07/2004

Δημήτρης Χατζησωκράτης
Δημήτρης Χατζησωκράτης
H 30ή επέτειος από την πτώση της χούντας, όπου εν τω μεταξύ σύμφωνα με τη στατιστική. ..μιάμιση γενιά έχει παρέλθει, αποτελεί τουλάχιστον ένα επαρκές χρονικό διάστημα για να δούμε σήμερα το 2004 που βρισκόμαστε.

Mια άλλη χώρα

Παύλος Τσίμας, Τα Νέα, 24/07/2004

H Ελλάδα πριν από τριάντα χρόνια: Μια άλλη χώρα... Όσοι τη ζήσαμε, πιάνουμε τον εαυτό μας να τη νοσταλγούμε. Νοσταλγούμε τα πάθη που τη διέτρεχαν, τον πυρακτωμένο ενθουσιασμό, τις αυταπάτες, τις ιδεοληψίες, τις φωτιές που έκαιγαν στα μυαλά και τις καρδιές και τους δρόμους...

Ρήγας Φεραίος, 7 χρόνια αντίσταση

Δημήτρης Χατζησωκράτης, Τα Νέα, 05/07/2004

Δημήτρης Χατζησωκράτης
Δημήτρης Χατζησωκράτης
Επειδή από την μεταπολίτευση ( 30 χρόνια παρά 19 ημέρες) ως σήμερα έχει περάσει ...μιάμιση γενιά, θα ήταν χρήσιμο την ιστορική αποτίμηση των αντιστασιακών οργανώσεων να μην αφήσουμε να την κάνουν οι δικαστές, όπως έγινε προ ημερών από τον εισαγγελέα στη δίκη του ΕΛΑ που αμφισβήτησε την αντιδικτατορική δράση του Ρήγα Φεραίου.

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι