Η ηγεμονία στον ευρύτερο χώρο της αριστεράς κατακτιέται

ΣΧΟΛΙΟ, ΙΣΠΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Δημήτρης Χατζησωκράτης, 30/04/2019

Ο Σάντσεθ και το PSOE κατέγραψαν μια σημαντική νίκη! Το PODEMOS(σε συμμαχία με άλλες μικρότερες αριστερές δυνάμεις μεταξύ των οποίων και την πάλαι ποτέ ισχυρή Ενωμένη Αριστερά) όχι μόνο απέτυχαν στο sorpasso αλλά και κατέγραψαν μια σημαντική υποχώρηση!

Το μελανό χρώμα, εξακολουθεί να παραμένει, όπως σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η άνοδος της ακροδεξιάς και των φασιστών. Το 10% του VOX, για πρώτη φορά μετά το 1975, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και στην Ισπανία.

Αυτό, όμως, που κατά τη γνώμη μου πρέπει να κρατήσουμε, και για τα καθ΄ημάς ,είναι ότι η Ισπανική Αριστερά είναι η αδιαμφισβήτητη νικήτρια σε αυτές τις εκλογές.

Σταθερά τα τελευταία χρόνια επιμένω στο ότι η διχοτομία “Αριστερά -Δεξιά” δεν έχει πάψει να υφίσταται τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Η Αριστερά είναι ευρύτατη και πληθυντική. Εντός της, η ηγεμονία ιδεολογική και πολιτική δεν είναι δεδομένη και παγιωμένη. Κερδίζεται. Την κερδίζουν οι δυνάμεις, που έχουν και προτείνουν σχέδιο, αναλαμβάνουν τις πολιτικές πρωτοβουλίες, εμπνέουν και κινητοποιούν λαϊκές δυνάμεις. Εδώ δεν μετρούν ούτε τα ονόματα, ούτε και οι αναφορές στο ιστορικό παρελθόν.

Μετράει ουσιαστικά, σε αυτή την κατεύθυνση, ποιός αγωνίζεται σήμερα και πείθει για την ευρύτερη δυνατή συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στη συντήρηση,την ακροδεξιά και τον εθνικολαϊκισμό.

Σίγουρα πάντως, για να έλθουμε στα καθ΄ημάς, στην Ελλάδα, δεν μπορεί να κερδίζει αυτή η δύναμη της ευρύτερης αριστεράς, που πέρα από την Δεξιά ανακαλύπτει και …τη Νέα Δεξιά, δηλ. τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε αυτή που αγωνίζεται για τη ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΗΤΤΑ του ΣΥΡΙΖΑ…

Σχόλια: 0

Πρόσθεσε σχόλιο

Παρακαλώ συμπλήρωσε όλα τα πεδία που σημειώνονται με αστερίσκο. Η ηλεκτρονική σου διεύθυνση (Email) δεν εμφανίζεται στην ιστοσελίδα. Απόφυγε την χρήση κεφαλαίων γραμμάτων - εκτός βέβαια από το πρώτο γράμμα ονόματος ή πρότασης.

* * * *

Γράψε μόνο καθαρό κείμενο (ελληνικό ή λατινικό αλφάβητο και αριθμούς, όχι σύμβολα ή κωδικούς του HTML). Αν εισάγεις σύμβολα, η αποστολή ακυρώνεται. Άφησε μια κενή σειρά μεταξύ των παραγράφων.

Για λόγους ασφαλείας, αντίγραψε τους αριθμούς της εικόνας στο αντίστοιχο πεδίο. Αν οι αριθμοί είναι δυσανάγνωστοι ή αν πέρασαν 20 λεπτά από τότε που άνοιξες την σελίδα, «κάνε κλικ εδώ για να τους αλλάξεις».

Το σχόλιό σου θα εμφανιστεί αφού πρώτα ελεγχθεί από την διαχείριση της ιστοσελίδας.

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι