Ο τραγέλαφος με το Τζόκερ

Δημήτρης Χατζησωκράτης, Τα Νέα, 24/10/2019

“ ... ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ 4,5 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ ΤΟΝ ΜΕΤΑΞΙΚΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ’37 ΚΑΙ ΤΟ ΠΔ ΤΟΥ ΄91;”!

O ορυμαγδός, που ακολούθησε την επέμβαση της αστυνομίας στους δύο κινηματογράφους που πρόβαλαν το ΤΖΟΚΕΡ, ανέδειξε με τα παρακολουθήματα και την ακραία συζήτηση ένα σημαντικό ζήτημα.

Στην ελληνική έννομη τάξη υπάρχουν διατάξεις(Νόμοι, Προεδρικά Διατάγματα, Υπουργικές Αποφάσεις), που ως μη εκφράζουσες την εξέλιξη της κοινωνίας μας, έχουν μείνει ανενεργές. Κανείς/μία δεν τις επικαλείται και προφανώς δεν τις εφαρμόζει. Και αυτό δεν αποτελεί … ιδιαιτερότητα της κοινωνικής εξέλιξης μόνο στη χώρα μας!

Επειδή, ένα «κλίμα» συντηρητικοποίησης- επιστροφής στην … «κανονικότητα»- επιβολής του «νόμου και τάξης», αλλά και διάθεσης υπερβάλλοντος ζήλου «αρμοδίων» αρχών αρχίζει να διαχέεται ευρύτερα τους 3 μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ,

επειδή και άλλα παρόμοια ζητήματα, που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι βέβαιο ότι θα εμφανίζονται πιο συχνά πλέον,

καλό θα είναι να αναλαμβάνονται οι πολιτικές ευθύνες πάραυτα. Η πρωτοβουλία της αρμόδιας πολιτικής ηγεσίας για ριζική τροποποίηση του εκάστοτε σχετικού αναχρονιστικού θεσμικού πλαισίου, θα πρέπει να είναι άμεση.

Οι δικαιολογίες και τα διάφορα… χαριτωμένα περιπλέκουν τα ζητήματα και οδηγούν σε τραγέλαφους και αδιέξοδα.

Ακόμη χειρότερα γίνονται τα πράγματα όταν ακραίοι/ες κυβερνητικοί υποστηρικτές αναλαμβάνουν να αναδείξουν και …αποκλειστικές Συριζαϊκές ευθύνες του τύπου: «Ναι, αλλά γιατί 4,5 χρόνια δεν κατάργησαν τον Μεταξικό Νόμο του ’37 και το ΠΔ του ΄91;»!

Δεν μπορούμε ως κοινωνία, το 2019, να συνεχίζουμε έτσι…

Σχόλια: 0

Πρόσθεσε σχόλιο

Παρακαλώ συμπλήρωσε όλα τα πεδία που σημειώνονται με αστερίσκο. Η ηλεκτρονική σου διεύθυνση (Email) δεν εμφανίζεται στην ιστοσελίδα. Απόφυγε την χρήση κεφαλαίων γραμμάτων - εκτός βέβαια από το πρώτο γράμμα ονόματος ή πρότασης.

* * * *

Γράψε μόνο καθαρό κείμενο (ελληνικό ή λατινικό αλφάβητο και αριθμούς, όχι σύμβολα ή κωδικούς του HTML). Αν εισάγεις σύμβολα, η αποστολή ακυρώνεται. Άφησε μια κενή σειρά μεταξύ των παραγράφων.

Για λόγους ασφαλείας, αντίγραψε τους αριθμούς της εικόνας στο αντίστοιχο πεδίο. Αν οι αριθμοί είναι δυσανάγνωστοι ή αν πέρασαν 20 λεπτά από τότε που άνοιξες την σελίδα, «κάνε κλικ εδώ για να τους αλλάξεις».

Το σχόλιό σου θα εμφανιστεί αφού πρώτα ελεγχθεί από την διαχείριση της ιστοσελίδας.

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι