Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και η πολιτική ανηθικότητα

Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΛΕΥΡΗ

Άγγελος Τσέκερης, Αυγή, Δημοσιευμένο: 2021-09-10

tsekeris5 0

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος βγήκε προχθές στα κανάλια να κατηγορήσει δύο κόμματα της αντιπολίτευσης, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝ.ΑΛΛ., ότι «δεν ψήφισαν την επιβολή κυρώσεων σε όσους εμπλέκονται στην έκδοση πλαστών πιστοποιητικών» και να τα κατηγορήσει για "πράξη ακραίας υποκρισίας και πολιτικού καιροσκοπισμού». Εξήγησε μάλιστα ότι «ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝ.ΑΛΛ. αναζητούν ψήφους ακόμα και στην ακραία παραβατικότητα, αδιαφορώντας για τη ζημιά που γίνεται στην προσπάθεια επιστροφής της ζωής όλων στην πληρότητά της». Αυτή η γραμμή έγινε, στη συνέχεια, παντιέρα των δεξιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αξίζει, βέβαια, να σημειώσει κανείς ότι την τροπολογία Πλεύρη -γιατί περί αυτής πρόκειται- δεν την ψήφισε κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΜέΡΑ25 και ο Βελόπουλος την καταψήφισαν, ενώ το ΚΙΝ.ΑΛΛ. και το ΚΚΕ απείχαν. Αλλά τον κ. Οικονόμου δεν τον ενδιέφερε να υποστηρίξει την κυβερνητική τροπολογία από θέσεις αρχής. Τον ενδιέφερε να ανοίξει πολιτικό μέτωπο εκεί που τον βολεύει. (Το ίδιο και τον Αν. Λοβέρδο, που βγήκε αμέσως μετά να ευθυγραμμιστεί με την κυβέρνηση, ενώ μέχρι τότε μάλλον δεν είχε ιδέα για το θέμα.)

Όλα τα κόμματα εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους δεν ψήφισαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι στην τροπολογία δίνεται το δικαίωμα στον υπουργό Υγείας και τον υπουργό Εργασίας να επιβάλουν κατά το δοκούν με υπουργικές αποφάσεις τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε κατηγορίες εργαζομένων. Καταψήφισε λοιπόν, γιατί από τον κανονισμό δεν είχε τη δυνατότητα να ψηφίσει κάποια άρθρα της τροπολογίας και κάποια άλλα όχι. Το ΚΙΝ.ΑΛΛ., από την πλευρά του, εξήγησε ότι η τροπολογία είναι μεροληπτική απέναντι στους ανεμβολίαστους ιδιώτες γιατρούς, για τους οποίους δεν προβλέπει αναστολή εργασίας. Αλλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν βγήκε να απαντήσει πολιτικά σε αυτές τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης. Ούτε, βεβαίως, να εξηγήσει γιατί η κυβέρνηση ενσωμάτωσε τέτοιες ρυθμίσεις στην τροπολογία για τα πλαστά πιστοποιητικά και δεν τις κατέθεσε ξεχωριστά. Του ήταν πιο εύκολο να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝ.ΑΛΛ., ότι θέλουν να πεθαίνει ο κόσμος για να μαζεύουν ψήφους δυσαρεστημένων αντιεμβολιαστών. Και μάλιστα ότι το κάνουν με τον πλέον χυδαίο και απροκάλυπτο τρόπο, προστατεύοντας δηλαδή τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Αυτό που έκανε λοιπόν ο κ. Οικονόμου ήταν απροκάλυπτη πολιτική ανηθικότητα. Βεβαίως, οι συμπεριφορές πολιτικής ανηθικότητας θεωρούνται από τη Ν.Δ. και τη λίστα Πέτσα θεμιτή πρακτική και δεν κάνουν πλέον εντύπωση σε κανέναν. Ο κόσμος έχει συνηθίσει την πολιτική ανηθικότητα ως κάτι το δεδομένο. Αλλά όταν στον δημόσιο πολιτικό λόγο υπάρχει και λίγη τσίπα, δεν κάνει κακό. Καλό κάνει.

Θέματα επικαιρότητας: Νέα Δημοκρατία

Ολύμπιος Δαφέρμος

Πλανεύτρα εξουσία

Ολύμπιος Δαφέρμος, 2026-05-27

Και τι δεν έχει κάνει τούτος ο κυβερνήτης που μας έτυχε!...

Περισσότερα

Θορυβώδης χυδαιότητα

Τάσος Παππάς, 2026-03-29

Σε πιάνουν με τη γίδα στην πλάτη, το αδίκημα ορατό διά γυμνού...

Περισσότερα

Tο τεκμήριο της ηθικής

Τζίνα Μοσχολιού, 2026-01-14

Ανεξαρτήτως του πώς κρίνει κανείς την εξέλιξη των αγροτικών...

Περισσότερα

Πανικός

Τάσος Παππάς, 2025-12-23

Συστήματα σε κρίση, καθεστώτα σε πανικό. Αυτό φαίνεται ότι...

Περισσότερα

Ζητούμενο η ποιότητα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

2024-09-28

Αν την ευθύνη για την χρεοκοπία και την πολυεπίπεδη κρίση...

Περισσότερα

Κουράστηκαν να λιβανίζουν

Τάσος Παππάς, 2024-03-26

Οταν τα μέσα ενημέρωσης όλων των κατηγοριών είναι ιμάντες...

Περισσότερα

Χωρίς ντροπή

Δημήτρης Ρηγόπουλος, 2024-03-23

Υπάρχουν τρία έργα που είναι συνώνυμα μιας σχεδόν ξεδιάντροπης...

Περισσότερα
Κώστας Καλλίτσης

Η κυριαρχία της Ν.Δ

Κώστας Καλλίτσης, 2024-03-23

Κάτι, αλήθεια, συμβαίνει εδώ; Μια πρόχειρη απάντηση θα ήταν...

Περισσότερα

Άρθρα/ Πολιτική

Η αριστερή μελαγχολία

Κώστας Δουζίνας, 2026-06-10

Ακούγοντας ομιλίες του ΚΚΕ νοσταλγώ τις παλιές βεβαιότητες...

Π.Κ. Ιωακειμίδης

Ελλάδα: Tι μας αφήνει ο πόλεμος….

Π.Κ. Ιωακειμίδης, 2026-06-21

Ο πιο αχρείαστος πόλεμος (και το διπλωματικό Βατερλώ με...

Λάμπρος Αθανάσιος Τσουκνίδας

Η μπάλα διδάσκει

Λάμπρος Αθανάσιος Τσουκνίδας, 2026-06-21

Aν εισάγεις τον Τρίτο Κόσμο, θα γίνεις Τρίτος Κόσμος». Σε...

Τα όρια της ισχύος

Παύλος Τσίμας, 2026-06-20

Η επιχείρηση «Επική Οργή» δεν είχε ποτέ έναν καθαρά διατυπωμένο...

Η δημοκρατία της κούρασης

Πάσχος Μανδραβέλης, 2026-06-19

Είναι κουραστικό πράγμα η δημοκρατία. Είναι κουραστική...

Ο «σοσιαλισμός της αποχέτευσης» επιστρέφει στις αμερικανικές πόλεις

Josephine Walker, 2026-06-18

Μια παλιά πολιτική παράδοση επανεμφανίζεται στις Ηνωμένες...

Δύσκολος μονόδρομος

Γιώργος Καπόπουλος, 2026-06-15

Tο Πακιστάν, το Κατάρ, η Αίγυπτος και η Τουρκία συνέβαλαν...

Γιώργος Σταθάκης

Γιατί δεν υπήρξε ποτέ Plan B για «έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ». Ούτε από τους Ευρωπαίους, ούτε από το ΣΥΡΙΖΑ.

Γιώργος Σταθάκης, 2026-06-15

Ένα κεντρικό αφήγημα των ημερών θέλει την Ελλάδα να πλησίασε...

Κώστας Τσουπαρόπουλος

Δέκα αόρατες επιβαρύνσεις μετακυλίει το κράτος στους πολίτες

Κώστας Τσουπαρόπουλος, 2026-06-13

Δύο από μία δεκάδα «αόρατων» επιβαρύνσεων που επιβάλλει...

Ο πραγματικός κίνδυνος

Παύλος Τσίμας, 2026-06-13

Αυτή η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στον Περσικό Κόλπο...

Δημήτρης Μπίρμπας

Η Αυτοδιοίκηση, ο κώδικας και η συνταγματική αναθεώρηση

Δημήτρης Μπίρμπας, 2026-06-11

Διατηρώντας τις μνημονιακές περικοπές στην Αυτοδιοίκηση...

Ξενοφών Κοντιάδης

Μείζονα παρέμβαση Κοντιάδη μέσω Dnews: Το ρίσκο της ακυβερνησίας και ο εκλογικός νόμος

Ξενοφών Κοντιάδης, 2026-06-08

Nα επιτραπεί η λήψη του μπόνους εδρών από τον πρώτο σε δύναμη...

×
×