Λόγια και έργα...

Σήφης Πολυμίλης, Ελευθεροτυπία, 15/01/2008

Η αξιοπιστία ενός πολιτικού και δη του πρωθυπουργού κρίνεται όχι τόσο από τις εκ των υστέρων δηλώσεις του, αλλά κυρίως από τις πράξεις του ίδιου και των στελεχών που έχει επιλέξει. Δεν αρκούν οι υποσχέσεις και κυρίως δεν πείθουν εξαγγελίες όπως η χθεσινή του κ. Καραμανλή ότι η κυβέρνησή του είναι σε διαρκή σύγκρουση με τα νοσηρά φαινόμενα και ότι δεν θα ανεχθεί ιδιοτελείς συμπεριφορές και πρόσωπα που εκμεταλλεύονται τα προνόμια του λειτουργήματός τους. Αργησε πολύ ο πρωθυπουργός να συνειδητοποιήσει και κυρίως να αντιδράσει σε φαινόμενα όπως αυτά που καταγγέλλει...

*** Αλλωστε ακόμα και τώρα, που καταγγέλλει αυτές τις πρακτικές και ομνύει στη διαφάνεια, εξακολουθεί να τα συγκαλύπτει και ο ίδιος. Στην υπόθεση Ζαχόπουλου το Μαξίμου σύρθηκε επί βδομάδες με φληναφήματα περί δημοσιογραφικού απορρήτου και μια σειρά υπεκφυγές, για να περιοριστούμε στην πιο επιεική έκφραση, για να καλύψει τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Καραμανλή. Και τώρα ακόμα που λόγω της πίεσης ο κ. Ανδριανός αναγκάστηκε να αποκαλύψει στον ανακριτή το όνομα του μεσάζοντος για το σκοτεινό DVD, συνεχίζεται η ίδια πρακτική, αφού η κοινή γνώμη θεωρείται... ανώριμη να μάθει ποιος ήταν και για ποιο σκοπό αποφάσισε να κάνει την εκδούλευση στην εξουσία.

*** Αν πραγματικά κοπτόταν για τη διαφάνεια, όπως ισχυρίζεται, δεν είχε κανένα λόγο να συναλλαγεί με τον οποιονδήποτε. Κι αν κάποιος καλοθελητής ήθελε να προσφέρει εξυπηρέτηση όφειλε αμέσως μόλις ερχόταν στα χέρια του οποιαδήποτε ροζ ή δεν ξέρω τι άλλου χρώματος καταγγελία, είτε να αποπέμψει αμέσως τον υπεύθυνο αν επρόκειτο μόνο για προσωπικά παραστρατήματα ή να τον στείλει στον εισαγγελέα αν είχε να κάνει με άλλου είδους συναλλαγές. Ούτε το ένα έκανε ούτε το άλλο. Μόνον όταν φοβήθηκε ότι τα... σκάγια μπορεί να ακουμπήσουν και άλλους προσπάθησε να απαλλαγεί από το επίμαχο DVD με παιδαριώδεις χειρισμούς. Και τώρα βέβαια εισπράττει στο ακέραιο και η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Καραμανλής το κόστος αυτής της θλιβερής τουλάχιστον ιστορίας.

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι