Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΔΗΜΑΡ για την αναβολή της συζήτησης για κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την ΕΡΤ

08/10/2013

Επιχειρήθηκε να συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της Βουλής νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών με αντικείμενο την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 10ης Ιουνίου 2013, που έδωσε ένα δήθεν συνταγματικό έρεισμα για να μπει το μαύρο στις οθόνες της ΕΡΤ και για να σιγήσουν όλες οι δημόσιες ραδιοσυχνότητες. Αυτό τελικά δεν έγινε επειδή η Κυβέρνηση προτίμησε να μείνει το θέμα «ανοιχτό» μέχρι να αποβάλει αυτοδικαίως την ισχύ της η Πράξη αυτή.

Ζητούμε να εισαχθεί άμεσα σε ψήφιση η κοινή πρόταση νόμου των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για μη κύρωση της Πράξης αυτής και για αναδρομική και εξ υπαρχής ακύρωση της Υπουργικής Απόφασης κατάργηση της ΕΡΤ. Ζητούμε επίσης την άμεση πλήρη υλοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας της 17ης Ιουνίου 2013, και επισημαίνουμε τις πολιτικές και νομικές συνέπειες από την συνεχιζόμενη μη τήρησή της.

Καλούμε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να μην αποδεχθούν την μη ψήφιση της πρότασής τους μέχρι την στιγμή που η Πράξη θα έχει αποβάλει αυτοδίκαια την ισχύ της, αλλά θα έχει επιβάλει οριστικά τα αποτελέσματά της. Αν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θελήσουν να κρυφτούν πίσω από τις συνταγματικές προθεσμίες προσπαθώντας να ”περισώσουν” την υπογραφή και την πολιτική τους αξιοπιστία, θα έχουν ακέραιες τις ευθύνες τους.

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι