Συνεχίζουμε…

Γιάννης Πανούσης, 06/02/2014

Δεν είδαμε το φόβο στη σκόνη
Αλλά στη διαφάνεια.
Νίκος Ερηνάκης, Ανάμεσα σε όσα πέφτει η σκιά.


Η ιδεολογική διάσταση, η συμβολική αξία αλλά και η πολιτική ουσία της πρότασης του Πόλου Συσπείρωσης που προτείνει η ΔΗΜΑΡ κινούνται σε μια μετα-μεταπολιτευτική κομματική λογική (άρνησης του δικομματισμού, των αρχηγικών κομμάτων, των μεγάλων πλειοψηφιών ή των κυβερνητικών αυτοδυναμιών).

Αυτοί που την «κατηγορούν» κινούνται περισσότερο στη γραμμή της Παλινόρθωσης ή της Αναδρομικής Δικαίωσης παρά στην αποδέσμευση από τις κακές (μέχρι καταστροφικές) αντιλήψεις και πρακτικές του παρελθόντος που συνέβαλαν στην απαξίωση όλου του πολιτικού συστήματος (ίσως και της ίδιας της Δημοκρατίας).

Σε κάθε περίπτωση, κι ανεξάρτητα από τη συγκυρία των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών, οι κινήσεις της ΔΗΜΑΡ γίνονται πάντοτε στο φως και με βάση αρχές πολιτικής συνέπειας.

Στόχος παραμένει η ΣΟ.ΔΗ.Α (Σοσιαλιστική Δημοκρατική Αριστερά) που θα δώσει κυβερνητική προοπτική συμβάλλοντας στην ενίσχυση του συνασπισμού της Κυβερνώσας Αριστεράς. Η ΔΗΜΑΡ συνεχίζει να κοιτάζει μπρος όταν οι άλλοι κοιτάζουν πίσω ή πλάι.

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι