Πρώτες εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα

Θόδωρος Μαργαρίτης, 21/09/2015

1.Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ειναι καθαρή. Τώρα μαζί με τους ΑΝΕΛ ως προνομιακούς συμμάχους- όπως μας έδειξε και ο χθεσινός κοινός πανηγυρισμός στο κοινό μπαλκόνι- έχουν την βασική ευθύνη για την εφαρμογή των μνημονιακων δεσμεύσεων.

2. Η πολύ μεγάλη αποχή συνιστά εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα. Είναι κίνδυνος για την απονομιμοποιηση του πολιτικού συστήματος και εστία κοινωνικών εντάσεων από την εφαρμογή του μνημονίου.

3.Η καταγραφή της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ είναι θετική και επιβεβαιώνει την αξία της μάχης που δόθηκε για την τρίτη θέση.

4.Οι Κασσανδρες που απαξίωναν το ΠΑΣΟΚ ως “πεθαμένο”-ως πιθανά εκτός βουλής κόμμα -και την ΔΗΜΑΡ περίπου ως “ανύπαρκτη”….έχασαν!

5.Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ πρέπει τώρα να μετασχηματιστει σε ισχυρό πόλο της σοσιαλδημοκρατιας,της ανανεωτικής αριστεράς,της πολιτικής οικολογίας. Το ΠΑΣΟΚ αλλά και η ΔΗΜΑΡ έχουν διδαχτεί από τα λάθη τους. Είναι χρήσιμο και το ΠΟΤΑΜΙ να μελετήσει τα δικά του λάθη και να συνδράμει στην ισχυροποίηση της κεντροαριστερας στην χώρα μας.

6.Το ζήτημα της εθνικής συνεννόησης έχει ακόμα μεγάλη σημασία γιατί η απειλή του Grexit παραμένει. Κλειδί για την μετεξέλιξη του πολιτικού συστήματος και για ευρύτερες συναινέσεις είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου και η κατάργηση του μπόνους.

Θέμα επικαιρότητας:
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ. Εκλογές 2015

Σύνολο: 22 Κείμενα

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι