Ενώνουμε, αλλάζουμε, προχωράμε

ΣΥΝΕΔΡΙΟ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Δημήτρης Χατζησωκράτης, Δημοσιευμένο: 2017-06-30

Με καταγεγραμμένη την πολιτική βούληση των πέντε κομμάτων και κινήσεων, που συναπαρτίζουν σήμερα τη ΔΗΣΥ, αποτυπωμένη στο κεντρικό σύνθημα, ξεκινάει το Συνέδριο.

Φιλοδοξία όλων είναι το απόγευμα της Κυριακής από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας του Φαλήρου να υπάρχει το μήνυμα ότι η ΔΗΣΥ έκανε ένα αποφασιστικό βήμα, δίνοντας ξεκάθαρες απαντήσεις στα τρία βασικά ζητήματα που κλήθηκαν 3000 σύνεδροι να αντιμετωπίσουν.

-Το πρώτο:

Ποια είναι η δική μας σύγχρονη, εναλλακτική, προοδευτική πρόταση για μια νέα πορεία ανάπτυξης προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα οξυμένα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα της χώρας ώστε να υπερβούμε την κρίση και όχι απλώς να την παρακάμψουμε;

Το «Σχέδιο Ελλάδα», ως μια στέρεα βάση εκκίνησης, που συζητήθηκε με φορείς και πολίτες, σχεδόν σε όλη τη χώρα, μας έχει δώσει αυτή τη δυνατότητα.

-Το δεύτερο:

Ποια είναι η πολιτική μας πρόταση για διέξοδο από την 7χρονη κρίση και τα μνημόνια; Ποιο είναι το κύριο διακύβευμα σήμερα; Και σε ποια προοπτική και με ποιες πολιτικές δυνάμεις θα υπάρξει ένας στέρεος βηματισμός της χώρας προς τα εμπρός;

Η συμφωνία όλων μας, ότι στο προσεχές διάστημα το κυρίαρχο δίλημμα στη χώρα θα είναι: «ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ή ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ». Ότι, κατά συνέπεια, οφείλουμε να καταστήσουμε ηγεμονική την πολιτική πρότασή μας στην πολιτική ζωή του τόπου, ότι δηλαδή όλα τα κόμματα, που διακηρύσσουν την πίστη τους στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, έχουν την υποχρέωση, μετά τις εκλογές πλέον, να αναλάβουν τις κυβερνητικές ευθύνες τους.

Η ισχυροποίηση της ΔΗΣΥ στο κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο καθίσταται απολύτως αναγκαία προκειμένου, τόσο η προγραμματική πρόταση όσο και η πολιτική πρότασή της να μπορεί να υποστηριχθεί και προωθηθεί .

Γι΄αυτό και

-Το τρίτο:

Ποια θα είναι η συμφωνία για τις επιλογές και ποιος θα είναι ο οδικός χάρτης ώστε η ΔΗΣΥ, μέχρι τέλους του χρόνου να γίνει, μέσα από το ιδρυτικό της συνέδριο ο νέος ενιαίος φορέας της κεντροαριστεράς στη χώρα μας, που θα συσπειρώσει όλα τα κόμματα, σχήματα και πρόσωπα, που θεωρούν ότι η υπόθεση αυτή τους αφορά; Πώς θα καταστεί πραγματικά ισχυρή, κατακτώντας την ηγεμονία στον προοδευτικό χώρo.

Εδώ η οριστική κατάληξη για το σύμβολο του κόμματος, η συμφωνία για την διεξαγωγή του ιδρυτικού συνεδρίου, η δρομολόγηση της εκλογής της ηγεσίας από τη βάση της παράταξης με ανοικτά μητρώα, η δυνατότητα, πέρα από τα κόμματα που συναπαρτίζουν σήμερα τη ΔΗΣΥ, να αποφανθεί η βάση και για τον χαρακτήρα του ενιαίου φορέα, αν δηλαδή θα προχωρήσουμε με τη διατήρηση των κομμάτων εντός του ή όχι, αποτελούν και μεγάλες προκλήσεις και μεγάλες προσδοκίες

Θέματα επικαιρότητας: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ

Άρθρα

Θεόφιλος Ξανθόπουλος

Το στοίχημα της επόμενης ημέρας

Θεόφιλος Ξανθόπουλος, 2023-09-21

Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Ανανέωση με πολιτικά χαρακτηριστικά

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, 2023-09-01

Κώστας Καλλίτσης

Η μεγάλη πλημμύρα

Κώστας Καλλίτσης, 2023-09-10

Αυτοκίνητο που μαρσάρει μέσα στη λάσπη

Τάσος Τσακίρογλου, 2023-09-29

Ο Επιθεωρητής

Παύλος Τσίμας, 2023-09-23

Καθημερινότητα και Χιλιετίες

Δημήτρης Ψυχογιός, 2023-09-12

Είναι το βίντεο

Θοδωρής Γεωργακόπουλος, 2023-09-08

Κώστας Καλλίτσης

Υποδομές ανθεκτικές στην κανονικότητα των ακραίων φαινομένων

Κώστας Καλλίτσης, 2023-09-07

Σωτήρης Βαλντέν

Η νέα διεύρυνση της ΕΕ και το μέλλον της Ευρώπης

Σωτήρης Βαλντέν, 2023-09-07

Επιστρέφει η Τουρκία του Ερντογάν στη Δύση;

Γιώργος Καπόπουλος, 2023-09-06

Με φόντο την ολόμαυρη Θράκη

Παντελής Μπουκάλας, 2023-09-05

ΣΥΡΙΖΑ: η δύσκολη επόμενη μέρα

Τάσος Παππάς, 2023-09-04

×