Παλινωδίες και ανερμάτιστη πολιτική της κυβέρνησης στην πανδημία

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, MEGA TV, Δημοσιευμένο: 2021-04-04

Μιλώντας στην εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο” με τους Ντ. Σιωμόπουλο και Στ.Γκαντώνα, ανέφερε μεταξύ άλλων:

Ανερμάτιστη η πολιτική της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας. Αυτή είναι η πραγματικότητα και τα παραδείγματα είναι δυστυχώς πολλά.

Αυτό που συνέβη στο λιανεμπόριο και ειδικά στην Θεσσαλονίκη, στην Αχαΐα και στην Κοζάνη δεν έχει προηγούμενο. Τετάρτη ανακοίνωσαν ότι θα ανοίξουν τα καταστήματα, Παρασκευή ότι θα μείνουν κλειστά, χωρίς να έχει προλάβει να αλλάξει η επιδημιολογική εικόνα μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Πρόκειται για μια κυβέρνηση που λαμβάνει αποφάσεις στο πόδι ή πάνω στο πανικό της. Ο κόσμος δεν μπορεί να τους καταλάβει και νιώθει ότι δεν πάει άλλο.

Παλινωδίες έχουμε και με τις διαδημοτικές μετακινήσεις που οι κυβερνώντες χρησιμοποιούν τα ίδια επιχειρήματα και όταν τις απαγορεύουν και όταν τις επιτρέπουν.

Παλινωδίες και με τα συνεχώς μεταβαλλόμενα ωράρια των μετακινήσεων, τα Σαββατοκύριακα, τη μία απαγόρευση κυκλοφορίας στις 6 το απόγευμα, την άλλη στις 7 και τελικά επιστροφή της απαγόρευσης στις 9 το βράδυ. Τη μία, πρόβλημα με τους ανοιχτούς χώρους την άλλη λέει στους πολίτες να βγουν σε ανοιχτούς χώρους.

Παλινωδίες και με την παρουσία κόσμου στους ανοιχτούς χώρους που την μία βδομάδα κυνηγούν τους πολίτες -θυμηθείτε τι έγινε στη Ν. Σμύρνη- και την άλλη καλούν τους πολίτες να βγουν σε ανοιχτούς χώρους, να βγουν όλοι έξω.

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία γίνονται “σε ώτα μη ακουόντων”, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει την βούληση να ακούσει τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τα σχολεία όπου ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έλεγε από το προηγούμενο κύμα πανδημίας ότι έπρεπε να ανοίξουν, αλλά όχι με 27 μαθητές ανά τάξη, με λιγότερους μαθητές ανά τμήμα. Κινδυνεύουμε τώρα στο τρίτο κύμα πανδημίας να ανοίξουν όπως και στα προηγούμενα δύο, χωρίς νέες δομές και χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο.

Και τα μέσα μαζικής μεταφοράς όπου κάναμε συγκεκριμένες προτάσεις, για αξιοποίηση του διαγωνισμού της προηγούμενης κυβέρνησης, κάτι που δεν έγινε, για αξιοποίηση νέων λεωφορείων και πολλά δρομολόγια, αντιθέτως η κυβέρνηση παρήγγειλε λεωφορεία που δεν είχαν παράθυρα με αποτέλεσμα να ακυρωθεί ο διαγωνισμός στο Ελεγκτικό Συνέδριο, και να μην μπορούν να αυξηθούν τα δρομολόγια και να παστώνεται ο κόσμος.

Η κυβέρνηση δεν ενίσχυσε το Ε.Σ.Υ. και η κατάσταση σήμερα στα νοσοκομεία είναι τραγική. Από την αρχή της πανδημίας λέμε να γίνουν άμεσα οι προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και να επιταχθούν ιδιωτικές κλινικές, αλλά βλέπουμε την κυβέρνηση να μη δίνει ούτε τα επιδόματα στους υγειονομικούς. Με 750 διασωληνωμένους, η κυβέρνηση λέει ότι έχει 1200 ΜΕΘ, ενώ κάθε μέρα 100 άτομα είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, είναι ολοφάνερο ότι ψεύδεται η κυβέρνηση και εδώ, ενώ αυτό που συμβαίνει στα νοσοκομεία είναι τραγικό.

Θέματα επικαιρότητας: Σύριζα Προοδευτική Συμμαχία

Άρθρα/ Πολιτική

Δημήτρης Χατζησωκράτης

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΞΑΝΑΣΥΝΑΝΤΙΩΝΤΑΙ

Δημήτρης Χατζησωκράτης, 2023-11-25

Γκώσατε; Κουράγιο!

Τάσος Παππάς, 2023-11-27

Η Κύπρος στο τέλος των ψευδαισθήσεων

Κυριάκος Πιερίδης, 2023-11-25

Καθίστε αναπαυτικά στις θέσεις σας, το έργο αρχίζει

Τάσος Παππάς, 2023-11-25

Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Λύση είναι η συσπείρωση και όχι η συρρίκνωση

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, 2023-11-24

Αναζητώντας την επόμενη μέρα

Γιώργος Καπόπουλος, 2023-11-22

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Ενότητα και ανασυγκρότηση

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, 2023-11-22

Στη μαύρη τρύπα της Γάζας

Παντελής Μπουκάλας, 2023-11-21

Ξενοφών Κοντιάδης

ΣΥΡΙΖΑ και ΠαΣοΚ στον δρόμο του Επινέ

Ξενοφών Κοντιάδης, 2023-11-19

Η επόμενη μέρα για τη σύνολη Αριστερά

Τάσος Παππάς, 2023-11-18

Των επετείων το νόημα

2023-11-18

Δημήτρης Χατζησωκράτης

Μονόδρομος η ενωτική διέξοδος

Δημήτρης Χατζησωκράτης, 2023-11-08

×