Καλύτερα να μην είχε γίνει…

Ηλίας Μαγκλίνης, Η Καθημερινή, Δημοσιευμένο: 2021-09-03

Τι θα είχε συμβεί αν ΔΕΝ είχε προχωρήσει σε ανασχηματισμό ο πρωθυπουργός; Με τα «αν» δεν γίνεται βέβαια δουλειά. Είναι όμως διάχυτη η εντύπωση ότι θα ήταν πολύ καλύτερα για την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό αν ΔΕΝ είχε γίνει ο ανασχηματισμός. Ή, έστω, ΑΥΤΟΣ ο ανασχηματισμός. Διότι ο αντίλογος σε ένα υποθετικό «αν» είναι να είχε κάνει διαφορετικές επιλογές.

Αλληλογραφούσα με αγαπημένο φίλο ο οποίος δεν μπορούσε να χωνέψει την επιλογή Πλεύρη. «Ακόμα και σήμερα στη δήλωση που έκανε (σ.σ. η συγγνώμη του κ. Πλεύρη προς τον «εβραϊκό λαό» – δικά του λόγια) δεν λέει πως ντρέπεται – ή έστω έκανε λάθος… Απλώς λέει μια μπαλαφαρα “θα είμαι καλός προς όλους”. Επικεφαλής του πιο κρίσιμου υπουργείου διορίστηκε κάποιος που θεωρεί νόμιμη την προπαγάνδα υπέρ του Ολοκαυτώματος…».

Επιασα τον εαυτό μου να προσπαθεί να κάνει τον (κυνικό) δικηγόρο του Διαβόλου, όχι για να υπερασπιστώ την επιλογή Πλεύρη (πράγμα αδύνατον) αλλά για να θυμίσω στον φίλο ότι στην πολιτική υπάρχει το λεγόμενο «ρεάλ πολιτίκ»: ποιος λησμονεί μια ολόκληρη στρατιά σοβαρών αριστερών ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ να καταπίνουν αμάσητους τους «Ανεξάρτητους Ελληνες», όχι μία αλλά δύο φορές, βαφτίζοντάς τους μάλιστα «κεντροδεξιούς»(!);

«Οχι, δεν έγινε δεκτός ο ελεεινός κυνισμός του Τσίπρα από όλη την αριστερά», αντέτεινε ο φίλος. «Μερικοί τους θεώρησαν κατάπτυστους και τους πολέμησαν… Και από την οργή τους για τον κυνισμό του Τσίπρα, μίσησαν βαθύτητα τον ΣΥΡΙΖΑ (κι εγώ ένας από αυτούς…). Εχω να πω πολλά αλλά δεν τα λέω διότι ξέρω πως στεναχωριέσαι κι εσύ. Δεν ξέρω αν είναι λίγοι οι ψηφοφόροι του ΚΜ που οργίζονται με αυτό το “να είναι σε ετοιμότητα το Αουσβιτς…” του Πλεύρη, αυτό που ξέρω είναι πως δεν είναι καν άρνηση του Ολοκαυτώματος, ούτε απλώς αντισημιτισμός – είναι εγκώμιο εγκλήματος και ταυτόχρονη προτροπή σε έγκλημα μίσους… Τόσους γιατρούς, τόσους επιστήμονες, από τον Τσίοδρα π.χ. μέχρι τον Μοσιαλο, ΑΥΤΟΝ έκρινε πως πρέπει να τοποθετήσει στην υγεία εν μέσω της πιο βαριάς πανδημίας;… Δεν μπορεί να μην έβρισκε έναν άνθρωπο από τον χώρο της υγείας… Ας έφερνε Ελληνα της διασποράς… Ας το αναλάμβανε ο ίδιος ο ΚΜ με υφυπουργό την Γκαγκα…».

Προσπάθησα πολύ να ηρεμήσω τον καλό μου φίλο αλλά συνειδητοποίησα ότι μάλλον έκανα αυτό που έκαναν και οι Συριζαίοι τον Ιανουάριο αλλά και τον Σεπτέμβριο του 2015. Μακάρι να μην είχε γίνει ο ανασχηματισμός…

Θέματα επικαιρότητας: Νέα Δημοκρατία

Άρθρα/ Πολιτική

Δημήτρης Χατζησωκράτης

Οι δρόμοι των συναγωνιστών της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ξανασυναντιώνται

Δημήτρης Χατζησωκράτης, 2023-11-25

Πού είναι ο κόσμος;

Μιχάλης Μητσός

Γκώσατε; Κουράγιο!

Τάσος Παππάς, 2023-11-27

Η Κύπρος στο τέλος των ψευδαισθήσεων

Κυριάκος Πιερίδης, 2023-11-25

Καθίστε αναπαυτικά στις θέσεις σας, το έργο αρχίζει

Τάσος Παππάς, 2023-11-25

Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Λύση είναι η συσπείρωση και όχι η συρρίκνωση

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, 2023-11-24

Αναζητώντας την επόμενη μέρα

Γιώργος Καπόπουλος, 2023-11-22

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Ενότητα και ανασυγκρότηση

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, 2023-11-22

Στη μαύρη τρύπα της Γάζας

Παντελής Μπουκάλας, 2023-11-21

Ξενοφών Κοντιάδης

ΣΥΡΙΖΑ και ΠαΣοΚ στον δρόμο του Επινέ

Ξενοφών Κοντιάδης, 2023-11-19

Η επόμενη μέρα για τη σύνολη Αριστερά

Τάσος Παππάς, 2023-11-18

Των επετείων το νόημα

2023-11-18

×