Επειδή έχουν αθηναϊκές πινακίδες

Αλέξανδρος Νικολαϊδης, iEidiseis, Δημοσιευμένο: 2021-10-20

Αλλά, τι να λέμε; «Ο Κανένας είναι καταλληλότερος του Αλέξη Τσίπρα για Πρωθυπουργός». Το λέει άλλωστε ο Μπάμπης ο Σουγιάς, ο Κώστας ο Γκοτζίλας και ο Πέτρος ο Μπαλτάς.

Τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι όλο και πιο συχνά το χιουμοριστικό σκετσάκι των Α.Μ.Α.Ν. με τους οπαδούς ομάδων της Θεσσαλονίκης που έσπαγαν αυτοκίνητα με πινακίδες Αθηνών επειδή είχαν… πινακίδες Αθηνών.

Ο (οπαδός) Σωτήρης Καλυβάτσης απαντώντας στις ερωτήσεις του (δημοσιογράφου) Αντώνη Κανάκη την ώρα που έσπαγε τα «αμαρτωλά» αυτοκίνητα, του είπε ότι τα σπάνε επειδή έχουν Αθηναϊκές πινακίδες και τους το είπε «όλος ο κόσμος, ο Μπάμπης ο Σουγιάς, ο Κώστας ο Γκοτζίλας και ο Πέτρος ο Μπαλτάς».

Το σκέφτομαι γιατί δυστυχώς έχει πλήρη επαφή με την καθημερινότητα όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια: Όλοι ήταν σίγουροι ότι η Συνθήκη των Πρεσπών είναι εθνικά επιζήμια επειδή «το λένε όλοι στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα», ασχέτως αν κανένας δεν την είχε διαβάσει για να κρίνει από μόνος του.

Όλοι ήταν σίγουροι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον τρομοκράτη Κουφοντίνα, όσο κι αν είχε μαλλιάσει η γλώσσα στελεχών, βουλευτών αλλά και του ίδιου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι τότε κινητοποιήσεις ήταν για να διατηρηθεί η ακεραιότητα ενός κράτους Δικαίου.

Όλοι είναι σίγουροι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λάθος που δεν υπερψήφισε την αμυντική συμφωνία που έφερε η Κυβέρνηση με τη Γαλλία, επειδή «όλοι το λένε». Δεν έχει σημασία που θα στέλνουμε για πρώτη φορά στρατιώτες σε μάχες στην υποσαχάρια Αφρική ούτε ότι η συμφωνία δεν εξασφαλίζει τη Γαλλική συνδρομή στα παιχνίδια των Τούρκων στην υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ.

Όλοι ενοχλούνται που καπνίζει ο Πολάκης αλλά δεν τους πειράζει που σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του Νίκου Γεωργιάδη για το θέμα της παιδεραστίας στη Μολδαβία, ο νυν Πρωθυπουργός του είπε «κάτσε στην άκρη για λίγο μέχρι να ξεχαστεί και μετά θα επανέλθεις».

Όλοι ενοχλούνταν για το εξοχικό του Αλέξη Τσίπρα στο Σούνιο, αλλά κανένας για το προβληματικό Πόθεν Έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη για το οποίο δεν νιώθει καν την υποχρέωση να απαντήσει σε κανέναν.

Όλοι ενοχλούνται για τα «εκατομμύρια κρατικής επιχορήγησης που πήρε το Documento επί ΣΥΡΙΖΑ» όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης (κι ας έχει πάρει συνολικά κάτι περισσότερο από 250.000 ευρώ) αλλά κανέναν δεν ενοχλούν τα 40 εκατομμύρια της Λίστας Πέτσα.

Δυστυχώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο όπου η ενημέρωση στην Ελλάδα να θυμίζει μια δυστοπία και η άποψη του έλληνα πολίτη να προγραμματίζεται από την ίδια του την Κυβέρνηση και το περιβάλλον των ΜΜΕ που την προστατεύουν ως κόρη οφθαλμού. Βομβαρδισμός ερμηνείας της επικαιρότητας, των θέσεων των κομμάτων, των στατιστικών της πανδημίας, της οικονομίας, διάολε σε πείθουν πια και πόσα λεφτά έχει ο οικογενειακός σου προϋπολογισμός για του σούπερ μάρκετ κάθε εβδομάδα και αν δεν σου φτάνουν, είναι επειδή «έχουμε ανάπτυξη».

Αλλά, τι να λέμε; «Ο Κανένας είναι καταλληλότερος του Αλέξη Τσίπρα για Πρωθυπουργός». Το λέει άλλωστε ο Μπάμπης ο Σουγιάς, ο Κώστας ο Γκοτζίλας και ο Πέτρος ο Μπαλτάς.

Άρθρα/ Πολιτική

×