​​​​Να δη­μιουρ­γή­σου­με ένα πραγ­μα­τι­κά ανοι­κτό κόμ­μα των με­λών.

Από την παρέμβασή του στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Δημοσιευμένο: 2022-04-15

Είμαστε περήφανοι για τη Συμφωνία των Πρεσπών, σπάσαμε το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, δημιουργήσαμε την Προοδευτική Συμμαχία και βάλαμε τα θεμέλια για την επόμενη μέρα.

· Η Προοδευτική Συμμαχία είναι στρατηγική επιλογή και όχι σημαία ευκαιρίας.

· Δεν έχουμε τελειώσει με την Ακροδεξιά όπως φαίνεται στην Γαλλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Οφείλουμε να το θυμόμαστε αυτό και να δίνουμε τη μάχη εναντίον της παντού.

· Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποτύχει παντού· στην πανδημία, τα εργασιακά και στην αντιμετώπιση της ακρίβειας.

· Η λύση για την χώρα είναι τομές παντού, ρεαλιστικό, κοστολογημένο και ταυτόχρονα ρηξικέλευθο πρόγραμμα που θα αντιμετωπίζει τα κακώς κείμενα και θα σπάει διαχρονικές παθογένειες.

· Δεν είμαστε κυβερνητική Αριστερά, είμαστε όμως κυβερνώσα Αριστερά, που έχει πρόγραμμα για την επόμενη μέρα και την ενδιαφέρει η διακυβέρνηση της χώρας.

· Ο στόχος είναι να μετατρέψουμε το κύμα οργής σε αίτημα προοδευτικής πολιτικής αλλαγής για προοδευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

· Να είμαστε το κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς που θα απευθύνεται σε όλο τον κόσμο από την ριζοσπαστική Αριστερά έως το προοδευτικό κέντρο. Με τις αναγκαίες κοινωνικές συμμαχίες που πρέπει επιτέλους να οικοδομήσουμε στα συνδικάτα, στα επιμελητήρια, στην αυτοδιοίκηση και στη νεολαία. Και βέβαια και με τις απαραίτητες πολιτικές συμμαχίες.

· Αυτή είναι η πρώτη προϋπόθεση για να πετύχουμε, η δεύτερη είναι να δημιουργήσουμε ένα πραγματικά ανοικτό κόμμα των μελών. Διεύρυνση μετασχηματισμός, ανοικτό κόμμα, αυτά πρέπει να απαντηθούν και εδώ έρχονται οι προτάσεις του προέδρου για εκλογή προέδρου και Κ.Ε. από τη βάση που δίνουν το σήμα για το ανοιχτό κόμμα. Τα μέλη να αποφασίζουν για όλα, από την κορυφή ως τη βάση. Ο λόγος στα μέλη του κόμματος, δεν υπάρχουν χθεσινά και σημερινά μέλη. Υπάρχουν μόνο ισότιμα μέλη.

· Βγαίνοντας από το συνέδριο να απευθυνθούμε στην κοινωνία και να της πούμε: είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε τη χώρα και να ρίξουμε τον Μητσοτάκη.

Θέματα επικαιρότητας: Σύριζα Προοδευτική Συμμαχία

Άρθρα/ Πολιτική

Δημήτρης Χατζησωκράτης

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΞΑΝΑΣΥΝΑΝΤΙΩΝΤΑΙ

Δημήτρης Χατζησωκράτης, 2023-11-25

Γκώσατε; Κουράγιο!

Τάσος Παππάς, 2023-11-27

Η Κύπρος στο τέλος των ψευδαισθήσεων

Κυριάκος Πιερίδης, 2023-11-25

Καθίστε αναπαυτικά στις θέσεις σας, το έργο αρχίζει

Τάσος Παππάς, 2023-11-25

Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Λύση είναι η συσπείρωση και όχι η συρρίκνωση

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, 2023-11-24

Αναζητώντας την επόμενη μέρα

Γιώργος Καπόπουλος, 2023-11-22

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Ενότητα και ανασυγκρότηση

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, 2023-11-22

Στη μαύρη τρύπα της Γάζας

Παντελής Μπουκάλας, 2023-11-21

Ξενοφών Κοντιάδης

ΣΥΡΙΖΑ και ΠαΣοΚ στον δρόμο του Επινέ

Ξενοφών Κοντιάδης, 2023-11-19

Η επόμενη μέρα για τη σύνολη Αριστερά

Τάσος Παππάς, 2023-11-18

Των επετείων το νόημα

2023-11-18

Δημήτρης Χατζησωκράτης

Μονόδρομος η ενωτική διέξοδος

Δημήτρης Χατζησωκράτης, 2023-11-08

×