Αποκαλύφθηκε η πραγματική συμμορία

Σπύρος Ε. Λάππας*, Η Εφημερίδα των Συντακτών, Δημοσιευμένο: 2022-07-04

Το πόρισμα της Επιτροπής Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. που αποδέχθηκε η εισαγγελική αρχή και συνέταξε το -πλήρως αποδομημένο από το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου- κατηγορητήριο αποφαινόταν ότι: «...υπήρχε οργάνωση μεταξύ οκτώ τουλάχιστον προσώπων (υπουργός, εισαγγελείς Διαφθοράς, δημοσιογράφοι και εκδότες) με συμπίπτουσες βουλήσεις για τη διενέργεια εγκλημάτων. Η συγκεκριμένη συμμορία οργανωνόταν κάθετα, με δομή που ξεκινούσε από την εκτελεστική εξουσία...».

Το βούλευμα που εκδόθηκε αποτελεί κυριολεκτικά «βόμβα» που εκρήγνυται στα χέρια της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. και είναι «βόμβα» διότι κρίνει, αμετάκλητα πλέον, ότι «οι ενέργειες στο σκάνδαλο Novartis του πρώην υπ. Δικαιοσύνης και της πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς ΗΤΑΝ ΣΥΝΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΕΣ», δηλαδή καταρρέει ολόκληρο το κατηγορητήριο που «έστησαν» Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., που τελικά δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μία πολιτική δίωξη για να εξυπηρετηθούν τα πολιτικά τους σχέδια και κυρίως να ορθώσουν τείχος στη διερεύνηση του τεράστιου σκανδάλου για τις παράνομες και αθέμιτες πρακτικές της Novartis.

Ο γράφων ως εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους συναδέλφους βουλευτές στην προανακριτική επιτροπή (επί Ν.Δ.) για τη Novartis δώσαμε σκληρές και συνεχείς νομικές και πολιτικές μάχες για να υπερασπιστούμε αξίες, πρόσωπα, θεσμούς και, κυρίως, την αλήθεια, που αποτελούσε και αποτελεί τον απεχθέστερο εχθρό για την κυβέρνηση και τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη. Αντιταχθήκαμε καθοριστικά στον λυσσαλέο αγώνα των Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. να αποκαλυφθούν τα στοιχεία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, όμως τελικά από τη Δικαιοσύνη αποφεύχθηκε το «έγκλημα» και διατηρήθηκε η ανωνυμία τους.

Αγωνιστήκαμε και πετύχαμε να μην κληθούν ως «ύποπτοι» ενώπιον της Επιτροπής δημοσιογράφοι και εκδότες μετά από νομική προσφυγή μας στην Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής που την έκανε δεκτή, ευτυχώς για τη δημοκρατική νομιμότητα και το κράτος δικαίου. Το οποίο με τη δική μας καθημερινή μελέτη, έρευνα και μαχητική παρουσία στην Επιτροπή προασπίσαμε και υπερασπιστήκαμε αταλάντευτα. Δεν απουσιάσαμε ούτε μέρα από τα μέσα ενημέρωσης που διατηρούσαν στοιχεία σοβαρότητας και αντικειμενικότητας, αποκαλύπτοντας την αλήθεια, ενώ οι «σκευωρούχοι» του κ. Μητσοτάκη και των ΜΜΕ που ελέγχει επιχειρούσαν να κατασκευάσουν το μεγαλύτερο ψεύδος του αιώνα. Δεν φοβηθήκαμε, δεν αποκάμαμε, δεν απογοητευτήκαμε, δεν πάψαμε στιγμή να πιστεύουμε ακράδαντα ότι δεν μπορεί, κάποια στιγμή θα αναφωνήσουμε ότι «...και στην Αθήνα υπάρχουν δικαστές».

Ετσι η «συμμορία» που κατασκεύασαν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. πήγε στον κάλαθο της ιστορίας, της ηθικής κατάπτωσης, της ρεμούλας, της σήψης και της διαφθοράς. Και η πραγματική «συμμορία» είναι αυτή που καταγράφει η απόφαση του δικαστηρίου του Νιου Τζέρσεϊ με την ομολογία της Novartis: «...Μεταξύ 2012-2015...εσκεμμένα και σκόπιμα ένωσαν τις δυνάμεις τους, συνωμότησαν, συνέργησαν και συμφώνησαν μαζί και μεταξύ τους να διαπράξουν αδίκημα...προέβησαν με διεφθαρμένο τρόπο σε πράξεις για προώθηση προσφοράς, υπόσχεσης πληρωμής...προκειμένου να επηρεαστούν πράξεις και αποφάσεις της εν λόγω κυβέρνησης (ελληνικής) και υπηρεσιών και οργάνων αυτής, ώστε να συνδράμουν της Novartis Hellas…».

Αυτό, κύριοι της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., για το ελληνικό ποινικό δίκαιο σημαίνει συμμορία και εγκληματική οργάνωση και τη συγκροτούν όλοι όσοι άμεσα ή έμμεσα συνέβαλαν στη δημιουργία του τεράστιου αυτού σκανδάλου, που πλέον και με τη «βούλα» του Δικαστικού Συμβουλίου είναι υπαρκτό και αξιώνει τιμωρία των πραγματικών ενόχων. Εκείνων δηλαδή που εισήγαγαν παράνομα και υπερτιμολόγησαν τα φάρμακα της Novartis, που γίνεται αποκλειστικά με πολιτική απόφαση των αρμόδιων υπουργών. Και ο νοών νοείτω!

*νομικός και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καρδίτσας

Θέματα επικαιρότητας: Novartis

Άρθρα/ Πολιτική

Δημήτρης Χατζησωκράτης

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΞΑΝΑΣΥΝΑΝΤΙΩΝΤΑΙ

Δημήτρης Χατζησωκράτης, 2023-11-25

Γκώσατε; Κουράγιο!

Τάσος Παππάς, 2023-11-27

Η Κύπρος στο τέλος των ψευδαισθήσεων

Κυριάκος Πιερίδης, 2023-11-25

Καθίστε αναπαυτικά στις θέσεις σας, το έργο αρχίζει

Τάσος Παππάς, 2023-11-25

Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Λύση είναι η συσπείρωση και όχι η συρρίκνωση

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, 2023-11-24

Αναζητώντας την επόμενη μέρα

Γιώργος Καπόπουλος, 2023-11-22

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Ενότητα και ανασυγκρότηση

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, 2023-11-22

Στη μαύρη τρύπα της Γάζας

Παντελής Μπουκάλας, 2023-11-21

Ξενοφών Κοντιάδης

ΣΥΡΙΖΑ και ΠαΣοΚ στον δρόμο του Επινέ

Ξενοφών Κοντιάδης, 2023-11-19

Η επόμενη μέρα για τη σύνολη Αριστερά

Τάσος Παππάς, 2023-11-18

Των επετείων το νόημα

2023-11-18

Δημήτρης Χατζησωκράτης

Μονόδρομος η ενωτική διέξοδος

Δημήτρης Χατζησωκράτης, 2023-11-08

×