«Μην ξεχνάτε, στις εκλογές πήραμε 40 και κάτι τοις εκατό»

Τάσος Παππάς, Η Εφημερίδα των Συντακτών, Δημοσιευμένο: 2023-08-27

Ας δούμε στα γρήγορα ποιοι είναι οι ένοχοι για το κακό που μας βρήκε τούτο το καλοκαίρι. Κατά την άποψη λοιπόν της κυβέρνησης και των φιλικών της μέσων ενημέρωσης, την πρωτεύουσα ευθύνη έχουν:

● «Η κλιματική κρίση»: Οντως το θέμα είναι σοβαρό και μας ξεπερνάει ως χώρα. Αλλωστε παρόμοιας έκτασης γεγονότα είχαμε και έχουμε παντού στον κόσμο. Δείτε τι έγινε στην Ισπανία, στον Καναδά, στη Χαβάη. Ναι, αλλά το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο, μαζί μας είναι εδώ και χρόνια και, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, μαζί μας θα είναι και τα επόμενα πολλά χρόνια. Καλό είναι πάντως να μην ξεχνάτε την κλιματική κρίση όταν στην κυβέρνηση βρίσκεται άλλο κόμμα και όχι το κόμμα σας, που λέτε πως είναι ο νόμιμος ιδιοκτήτης της χώρας. Δεν γίνεται με τους άλλους να φταίνε αυτοί και με εσάς να φταίει η κλιματική κρίση. Στοιχειώδες. Ναι, αλλά επειδή η μνήμη σας μάλλον είναι κοντή, σας θυμίζω ότι το κόμμα που κυβερνά πήρε στις εκλογές πάνω από 40%. (Αποστομωτικό!)

● «Ο στρατηγός άνεμος και ο ταξίαρχος καύσωνας»: Ανίκητοι οι άτιμοι. Φυσάει συνεχώς με μεγάλη ένταση, το θερμόμετρο χτυπάει κόκκινο και δεν είναι εύκολο να τιθασευτούν, παρά τις ηρωικές προσπάθειές μας. Ούτε αυτό όμως είναι πρωτόγνωρο. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή αυτό έχουμε. Και αυτό θα έχουμε στο μέλλον όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί τους οποίους οφείλουμε να ακούμε και να εμπιστευόμαστε. Οπότε πρέπει να προβλέπουμε εγκαίρως και να προετοιμαζόμαστε, φτιάχνοντας μηχανισμούς, υποδομές και ενισχύοντας τις δυνάμεις πυρόσβεσης οι οποίες, όπως λένε οι συνδικαλιστές του κλάδου, έχουν πολλά κενά. Κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό. Τότε τι νόημα είχαν οι πανηγυρικές δηλώσεις των αρμόδιων κυβερνητικών παραγόντων και του ίδιου του πρωθυπουργού στην έναρξη της αντιπυρικής περιόδου ότι φέτος είμαστε πανέτοιμοι και θα ανταποκριθούμε με επάρκεια σε όλες τις προκλήσεις; Η ζωή τούς διέψευσε και εξετέθησαν. Ναι, αλλά μην ξεχνάτε ότι το κόμμα που κυβερνά πήρε στις εκλογές πάνω από 40%. (Αλαλα τα χείλη των ασεβών!)

● «Οι διακινητές, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες»: Βάζουν τις φωτιές για ν’ ανοίξουν περάσματα και να φτάσουν στον προορισμό τους. Κάηκαν όμως και πολλοί απ’ αυτούς. Δεν φταίμε εμείς, ας πρόσεχαν. Μα είναι άνθρωποι απελπισμένοι, δεν κάνουν υγιεινούς περιπάτους. Φεύγουν από τις πατρίδες τους για να γλιτώσουν από τους εμφυλίους πολέμους, για τους οποίους φέρει μεγάλη ευθύνη, για να μην πούμε τη μοναδική ευθύνη, η Δύση, δηλαδή οι ΗΠΑ και η Ευρώπη. Πήγαμε εκεί για να τους μεταλαμπαδεύσουμε το δημοκρατικό ιδεώδες που απολαμβάνουμε εμείς στις πολιτισμένες χώρες μας και δημιουργήσαμε ερειπιώνες. Από τα διαλυμένα κράτη φεύγουν οι άνθρωποι. Δευτερεύον ζήτημα και αχρείαστη λεπτομέρεια. Σας υπενθυμίζω, γιατί έχετε μια τάση να ξεχνάτε, ότι το κόμμα που κυβερνά πήρε στις εκλογές πάνω από 40%. Οπότε δεν δικαιούνται διά να ομιλούν αυτοί που βλέπουν τις πλάτες μας και τρώνε τη σκόνη μας. (Η γραβατωμένη λογική στον θρόνο της. Τέζα η απολιθωμένη στενοκεφαλιά!)

● «Οι Τούρκοι πράκτορες»: Το πιο φλύαρο μυστικό. Οι υπηρεσίες μας το ψάχνουν και εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι θα ανακαλύψουν στοιχεία που θα επιβεβαιώνουν τις υποψίες μας πως πίσω από τις μεγάλες πυρκαγιές κρύβονται Τούρκοι πράκτορες. Μα, αφού είμαστε σήμερα σε καλή φάση με τους γείτονες, όπως ισχυρίζεται ο αρχηγός του επιτελικού κράτους και δηλώνει ότι είναι έτοιμος ακόμη και για συμβιβασμούς. Ναι, αλλά αυτοί είναι οι προαιώνιοι εχθροί μας και δεν έχουν καμία διάθεση να αποσύρουν τις αναθεωρητικές βλέψεις τους. Επιμένουν και θα επιμένουν στον αιώνα τον άπαντα.

Πρέπει λοιπόν να είμαστε διαρκώς σε υψηλού επιπέδου ετοιμότητα. Δεν επιτρέπεται να εφησυχάζουμε. Δηλαδή, μου λέτε ότι η χώρα έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι και οι Τούρκοι πράκτορες κάνουν ό,τι γουστάρουν; Βάζουν φωτιές στον Εβρο, στην Αγχίαλο, στη Ρόδο, στην Πάρνηθα, στη Βοιωτία, στην Εύβοια; Γιατί δεν τους πρόλαβε η ΕΥΠ; Μα τι να πρωτοκάνει κι αυτή; Δεν γίνεται να είναι παντού. Μήπως, αντί να κάνει τη δουλειά της, ασχολείται με άλλα θέματα; Μήπως ο πολιτικός προϊστάμενός της, δηλαδή ο πρωθυπουργός της χώρας, αντί να δίνει κατευθύνσεις για να αντιμετωπιστεί ο εξωτερικός εχθρός, τη διατάζει να παρακολουθεί υπουργούς, πολιτικούς αντιπάλους, δημοσιογράφους, στρατηγούς και γενικώς όποιους θεωρεί πως είναι επικίνδυνοι για τα συμφέροντα της πατρίδας ή για να ακριβολογούμε για τα προσωπικά συμφέροντά του;

Ξεπερνάτε τα όρια, γίνεστε προκλητικός και για να σας επαναφέρω στην τάξη και στη σοβαρότητα σας θυμίζω ότι το κόμμα που κυβερνά πήρε στις εκλογές πάνω από 40%. (Στο καναβάτσο ο αμετροεπής αραχνιασμένος λαϊκισμός!)

Θέματα επικαιρότητας: Κυβέρνηση

Άρθρα/ Πολιτική

Δημήτρης Χατζησωκράτης

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΞΑΝΑΣΥΝΑΝΤΙΩΝΤΑΙ

Δημήτρης Χατζησωκράτης, 2023-11-25

Γκώσατε; Κουράγιο!

Τάσος Παππάς, 2023-11-27

Η Κύπρος στο τέλος των ψευδαισθήσεων

Κυριάκος Πιερίδης, 2023-11-25

Καθίστε αναπαυτικά στις θέσεις σας, το έργο αρχίζει

Τάσος Παππάς, 2023-11-25

Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Λύση είναι η συσπείρωση και όχι η συρρίκνωση

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, 2023-11-24

Αναζητώντας την επόμενη μέρα

Γιώργος Καπόπουλος, 2023-11-22

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Ενότητα και ανασυγκρότηση

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, 2023-11-22

Στη μαύρη τρύπα της Γάζας

Παντελής Μπουκάλας, 2023-11-21

Ξενοφών Κοντιάδης

ΣΥΡΙΖΑ και ΠαΣοΚ στον δρόμο του Επινέ

Ξενοφών Κοντιάδης, 2023-11-19

Η επόμενη μέρα για τη σύνολη Αριστερά

Τάσος Παππάς, 2023-11-18

Των επετείων το νόημα

2023-11-18

Δημήτρης Χατζησωκράτης

Μονόδρομος η ενωτική διέξοδος

Δημήτρης Χατζησωκράτης, 2023-11-08

×