Ένα σκάνδαλο που συνεχίζεται…

Ο αποκλεισμός των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ αλλά και του «Λιμανιού της Αγωνίας» από την τηλεόραση και τον τύπο

Δημήτρης Χατζησωκράτης, http://dchatzisokratis.2easy.gr, Δημοσιευμένο: 2006-10-06

Την αποσιώπηση κάθε ενέργειας, αλλά και την περιθωριοποίηση του νομαρχιακού ψηφοδελτίου της αριστεράς "Ενεργοί Πολίτες" επιχειρούν με συστηματικό τόπο πολιτικά και εκδοτικά κέντρα, αποκλείοντας κατ επανάληψη τους υποψηφίους από τις εκπομπές της τηλεόρασης. Το ίδιο συμβαίνει και με την υποψηφιότητα του Θοδωρή Δρίτσα….

Η ελπίδα ότι, τουλάχιστον τις δύο τελευταίες εβδομάδες πριν τις εκλογές θα ένοιωθαν τη στοιχειώδη δημοκρατική υποχρέωση για μια στοιχειώδη παρουσίαση και ακόμη περισσότερο για μια ζωντανή αντιπαράθεση των κεντρικών υποψηφίων, αποδείχτηκε φρούδα.

Η εικόνα που πλέον έχει επικρατήσει με τον καταλυτικό ρόλο των καναλιών αλλά και των μεγάλων συγκροτημάτων του τύπου είναι ότι περίπου οι εκλογές για Αθήνα- Πειραιά- Θεσσαλονίκη έχουν τελειώσει… Δεν ψηφίσαμε, αλλά «σκούπησαν» και τελειωσαμε… ήδη!

Φώφη Γεννηματά, Νικήτας Κακλαμάνης, Παναγιώτης Φασούλας και Βασίλης Παπαγεωργόπουλος έχουν ήδη αναδειχθεί νικητές και μάλιστα από τον πρώτο γύρο με τουλάχιστον 42%!

Οποιαδήποτε εμφάνιση, παρουσία, λόγος, πρόσωπο που αμφισβητεί αυτή την, όντως περίεργη, συναίνεση δεν βρίσκει το φως της δημοσιότητας. Για παρακολουθείστε επισταμένως: Δέστε τον τύπο της συντηρητικής παράταξης αν πολεμά ή έστω αμφισβητεί Γεννηματά και Φασούλα, η αντιστοίχως τον τύπο της άλλης πλευράς αν αμφισβητεί τους Κακλαμάνη, Παπαγεωργόπουλο!

Ο Γ. Πανούσης, πριν την υποψηφιότητά του, οτιδήποτε άλλο παρά αποκλεισμένος ήταν από τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Αλλά και ο ευπρεπέστατος, διεισδητικός, και κινηματικός Θοδωρής Δρίτσας δεν συναντούσε κανενός είδους συστηματικό αποκλεισμό των κινήσεων και προτάσεών του πριν τις εκλογές!

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που την περίοδο αυτή, τους ψάχνουμε με τα κιάλια.

Είναι οι υποψηφιότητες που αμφισβητούν επί της ουσίας όχι απλώς την πολιτική των κυρίαρχων αντιπάλων τους αλλά και διεκδικούν με τον λόγο, παρουσία και διεισδυτικότητά τους μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων από την κάλπη των Γεννηματά και Φασούλα!

Στην συγκυρία αυτή υπάρχει και κάτι …καλό.

Για να μην φαντάζει ολοκληρωτικός ο αποκλεισμός του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ στις εκλογές αυτές.. .παραχωρείται και ένα μικρό κομμάτι δημοσιότητας-ως φύλο συκής- στον Αλέξη Τσίπρα, μια και θεωρούν ότι ο Αλέξης απευθυνόμενος στον ευρύτερο αριστερό χώρο δεν «κόβει» τέτοιο αριθμό ψήφων που μπορεί να ακυρώσει την νίκη Κακλαμάνη από τον πρώτο γύρο…

Αν αυτή η προσέγγιση και πολιτική εκτίμηση έχει την ορθότητά της θα είναι αστείο με τον τρόπο που λειτουργεί το ΕΣΡ, δηλαδή κατόπιν εορτής, να αναμένουμε ότι θα αλλάξουν τα πράγματα.

Αυτό που μένει και, που φυσικά το γνωρίζουμε πολύ καλά στην αριστερά, είναι ο πολύ δύσκολος δρόμος. Αυτός της μετάδοσης του μηνύματος με την προσωπική επαφή.

Αδύνατο; Όχι. Στον Αθηναϊκό χώρο προκειμένου για τις θεατρικές παραστάσεις η μεγάλη επιτυχία τους διασφαλίζεται μόνο από την διάδοση στόμα με στόμα τις αξίας της παράστασης. Μπορούμε αυτό να το μεταφέρουμε σε ότι αφορά την αξία της ψήφου υπέρ όλων, ανεξαιρέτως, των συνδυασμών που στηρίζει η ανανεωτική και ριζοσπαστική αριστερά;

Αυτό θα είναι το στοίχημα όλων μας αυτές τις λίγες μέρες που απομένουν.

Άρθρα/ Πολιτική

Αντώνης Λιάκος

Ποια ιστορία θα μας πει;

Αντώνης Λιάκος, 2023-10-01

Πολιτικός ρεαλισμός με ακροδεξιά ρητορική

Λευτέρης Παπαγιαννάκης, 2023-09-30

Θεόφιλος Ξανθόπουλος

Το στοίχημα της επόμενης ημέρας

Θεόφιλος Ξανθόπουλος, 2023-09-21

«Να σηκώσουμε τείχος απέναντι στον λαϊκισμό και στα άκρα»

Μαρία Βασιλείου, 2023-10-01

Η παρακμή της κυπριακής πολιτικής

Κυριάκος Πιερίδης, 2023-09-30

Οι έξι επιλογές των ηττημένων

Τάσος Παππάς, 2023-09-30

Το σταυροδρόμι: προς έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ;

Γιάννης Λούλης, 2023-09-30

Γιώργος Γιαννουλόπουλος

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη

Γιώργος Γιαννουλόπουλος, 2023-09-30

Ο Επιθεωρητής

Παύλος Τσίμας, 2023-09-23

Επιστρέφει η Τουρκία του Ερντογάν στη Δύση;

Γιώργος Καπόπουλος, 2023-09-06

Με φόντο την ολόμαυρη Θράκη

Παντελής Μπουκάλας, 2023-09-05

ΣΥΡΙΖΑ: η δύσκολη επόμενη μέρα

Τάσος Παππάς, 2023-09-04

×