Σουρεαλισμός

Θάνος Παπαδόπουλος, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2007-06-20

ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΩ να το ξέρετε: η Ελλάδα είναι σουρεαλιστική χώρα. Είναι το πρώτο αναρχικό, σουρεαλιστικό κράτος στον κόσμο. Παράδειγμα: χρειάζονται γιατροί στα νοσοκομεία, χημικοί και βιολόγοι στα εργαστήρια, μηχανικοί στις Πολεοδομίες; Ε, η κυβέρνηση ξαναϊδρύει την Αγροφυλακή και διορίζει αγροφύλακες.

Άλλο: τους πιάνεις με το χέρι στην τσέπη των Ταμείων να έχουν σουφρώσει το πορτοφόλι, τους το λές, κι αυτοί σφυρίζουν αδιάφορα. «Ποιοι; Εμείς; Τι λέτε καλέ! Ο πίσω μας το ΄κανε». Κι ενώ σείεται ο τόπος και οι μισοί υπουργοί κατηγορούν τους άλλους μισούς, ο κύριος Κώστας παίρνει των ομματιών του και φεύγει σε Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Παπούα και Βιετνάμ για ν΄ αρχίσει προεκλογική περιοδεία. Λες και θα ψηφίσουν οι Αβορίγινες. Στην οικονομία, μαγειρέψανε τα στοιχεία για να βάλουν τη χώρα υπό επιτήρηση. Μετά το ξανασκεφτήκανε, ξαναμαγειρέψανε τα στοιχεία για να τη βγάλουν από την επιτήρηση. Και πανηγυρίζουν! Παράνοια!

Στις τηλεπικοινωνίες, βάλανε μπροστά μια πατέντα να παρακολουθούν ορισμένα κινητά στους Ολυμπιακούς και στο τέλος η «μηχανή» κατέληξε να παρακολουθεί τα κινητά της κυβέρνησης. Επιτυχία!

Κι έρχεται και το ΚΚΕ που δεν κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, αλλά κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση, στο ΠΑΣΟΚ και στον Συνασπισμό!...

Γι΄ αυτό σας λέω, η Ελλάδα δεν είναι χώρα φυσιολογική. Είναι χώρα υπερβατική, υπερφυσική και υπέρβαρη!

Άρθρα/ Πολιτική

×