Δημοκρατική Αριστερά

Δημήτρης Καλουδιώτης, Μεταρρύθμιση, Δημοσιευμένο: 2010-07-03

Σκηνές από την μεγάλη εναρκτήρια συγκέντρωση του νέου κόμματος των Ανανεωτικών.

Πρόσωπα της απελευθέρωσης, βετεράνοι της ανανέωσης, γελαστοί μεσήλικες, νεότεροι, νεολαίοι γυναίκες και άνδρες της ελληνικής κοινωνίας. Πολλοί μέλη, φίλοι, σύμμαχοι με νηφάλιο πάθος.

Ήταν όντως μια ατμόσφαιρα ανθρώπων που διέφυγαν από μακρά αιχμαλωσία και ανοίγονται στους ορίζοντες της ελευθερίας και της ευθύνης.

Απελευθερώθηκαν από ένα περιβάλλον που αυτάρεσκα θεωρούσε τις κοινοτοπίες ως επαναστατικές ιδέες.. . Ιδιαίτερα την περίοδο Αλαβάνου Τσίπρα.

Αλλά ας μη μείνουμε εκεί.

Τα πρώτα βήματα δείχνουν ούριο άνεμο. Οι πολίτες του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, σε σημαντικά ποσοστά φαίνεται να έχουν θετική διάθεση για την πρωτοβουλία τους. Όλοι, παρά το βαρύ κλίμα, ζητάμε δημιουργικές αλλαγές.

Φυσικά υπάρχουν δυσκολίες. Το ζητούμενο είναι μια εύστοχη πολιτική γραμμή που θα επιτρέψει στην Δημοκρατική Αριστερά, ενισχύοντας την πολιτική της αυτονομία, να συμβάλλει και στην αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος και στον επανακαθορισμό της δυναμικής των προοδευτικών δυνάμεων και κυρίως στην έξοδο της χώρας από το τούνελ της παρακμής. Εκεί που όλα κρίνονται

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι στην εναρκτήρια ομιλία του Φώτη Κουβέλη δυο επισημάνσεις διαμόρφωσαν κλίμα καθολικού ενθουσιασμού στο πολυπληθές ακροατήριο.

Η πρώτη όταν τόνισε με έμφαση ότι για την Δημοκρατική Αριστερά δεν είναι αυτονόητα δίκαια όλα τα αιτήματα .

Και η δεύτερη όταν καταδίκασε την «αριστερίστικη τρόμο-αριστερά»…

Η απελευθέρωση δεν έκανε ποτέ κακό…

Καλό κουράγιο και καλό καλοκαίρι σε όλους

Θέματα επικαιρότητας: Δημιουργούμε τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Άρθρα/ Πολιτική

×