Η Ιστορία γράφεται κάθε μέρα

Ριχάρδος Σωμερίτης, Μεταρρύθμιση, Δημοσιευμένο: 2013-08-13

Ο κ.Δένδιας, ο πρωτομάστορας της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» και υπουργός προστασίας του πολίτη στην κυβέρνηση ΝΔ/ΠαΣοΚ, πρόσθεσε πια στο βιογραφικό του την εξέγερση των κρατούμενων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα και την πάταξή της.

Πιστεύω και το γράφω από χρόνια, ότι έχουμε μεγάλο και πολυσύνθετο μεταναστευτικό πρόβλημα, που απαιτεί μεγάλη μεταναστευτική πολιτική, δική μας και ευρωπαϊκή. Αλλά πιστεύω ταυτόχρονα ότι οι «φράχτες» του Παπουτσή στον Έβρο, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης (ο Βαρβιτσιώτης προτείνει τέτοια στρατόπεδα και σε νησιά) και η καθημερινή κατατρομοκράτηση των ξένων, δεν συνιστούν πολιτική. Απλώς αποκαλύπτουν την ποιότητα των ανθρώπων που κυβερνούν και όσων (πολλών) πολιτών συμφωνούν μαζί τους.

Είχα γράψει έγκαιρα ότι το περίφημο και πολυδάπανο φράγμα, δεν θα σταματούσε το μεταναστευτικό ρεύμα, θα το μετατόπιζε μόνο. Και να που «ανακαλύπτουμε» τώρα οργανωμένα περάσματα μεταναστών από τη Βουλγαρία: δεν γίνεται, κάποιος Δένδιας θα προτείνει την αναπαλαίωση της «Γραμμής Μεταξά», για να ξαναδώσουμε μάχη στο Ρούπελ. Και να που ξαναμαζεύουμε στο Ανατολικό Αιγαίο ναυαγούς, ζωντανούς αλλά και νεκρούς και το σχέδιο Βαρβιτσιώτη είναι να τους στοιβάζουμε σε νησιά, προσφέροντάς τους αντίσκηνα, χημικές τουαλέτες και κάποιο συσσίτιο. Χειμώνα, καλοκαίρι. Για 18 μήνες (και βάλε...) ως τον επαναπατρισμό τους σε πατρίδες που δεν τους θέλουν και δεν τις θέλουν.

Έγραψα από την πρώτη ημέρα για την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς», αυτό το απαράδεκτο «ανθρωπομάζεμα» που θυμίζει τα μπλόκα της κατοχής και που μόνο αρρωστημένο κεφάλι πρέπει να ονόμασε έτσι. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι περισσότεροι, οκτώ στους δέκα και βάλε, από όσους η αστυνομία έπιασε στους δρόμους και πέρασαν από έλεγχο («Έλα ρε συ εδώ!»), έναν έλεγχο που κράτησε ώρες, ήταν νόμιμοι. Και με βάση ποια ένδειξη τους έπιασαν, αν δεν ήταν το χρώμα τους και η φτώχεια τους;

Την πληροφόρηση που έχουμε για την Αμυγδαλέζα, την οφείλουμε κυρίως στους αστυνομικούς συντάκτες. Οι πηγές των αστυνομικών συντακτών είναι, φυσικά, οι επίσημες. Και όμως, ξέφυγαν από αυτές τις πηγές μερικές ενδείξεις. Όπως αυτή: κάποιος «υπεύθυνος» έκοψε το ρεύμα στα προ-κατ καταλύματα-φούρνους που έχουν διατεθεί για τη «στέγαση» των κρατουμένων και έτσι σταμάτησε η λειτουργία όσων A/C είχαν καταφέρει να εξασφαλίσουν...

Ας μην αναφερθώ σε τραγικά ευρωπαϊκά προηγούμενα: η Ιστορία γράφεται κάθε μέρα.

Άρθρα

Δημήτρης Χατζησωκράτης

Οι δρόμοι των συναγωνιστών της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ξανασυναντιώνται

Δημήτρης Χατζησωκράτης, 2023-11-25

Πού είναι ο κόσμος;

Μιχάλης Μητσός

Γκώσατε; Κουράγιο!

Τάσος Παππάς, 2023-11-27

Κώστας Καλλίτσης

Φθηνή, φθηνότερη εργασία

Κώστας Καλλίτσης, 2023-11-26

Η Κύπρος στο τέλος των ψευδαισθήσεων

Κυριάκος Πιερίδης, 2023-11-25

Καθίστε αναπαυτικά στις θέσεις σας, το έργο αρχίζει

Τάσος Παππάς, 2023-11-25

Γιώργος Γιαννουλόπουλος

Αντισημιτισμός και αντισιωνισμός

Γιώργος Γιαννουλόπουλος, 2023-11-25

Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Λύση είναι η συσπείρωση και όχι η συρρίκνωση

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, 2023-11-24

Αναζητώντας την επόμενη μέρα

Γιώργος Καπόπουλος, 2023-11-22

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Ενότητα και ανασυγκρότηση

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, 2023-11-22

Στη μαύρη τρύπα της Γάζας

Παντελής Μπουκάλας, 2023-11-21

Κώστας Καλλίτσης

Χωρίς μεταρρυθμίσεις δεν περπατάει…

Κώστας Καλλίτσης, 2023-11-19

×