Αρθογράφος: Μανώλης Σπινθουράκης - Σελίδα: 1

Βλέπουν ευρωομολόγα μετά τις εκλογές

Μανώλης Σπινθουράκης, Τα Νέα, 10/04/2014

Το θέμα της έκδοσης ευρωομολόγων και γενικότερα της από κοινού κάλυψης των κρατικών χρεών στη ζώνη του ευρώ αναμένεται να εισέλθει ορμητικά στο προσκήνιο της επικαιρότητας αμέσως μετά τις ευρωεκλογές. Ενα πρώτο σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη στην Ευρωβουλή με την ευκαιρία της παρουσίασης μιας σημαντικής επί του θέματος έκθεσης, την εκπόνηση της οποίας παρήγγειλε τον Ιούλιο του 2013 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πώς θα γίνει η ανασυγκρότηση

Τα μέτρα που θα μπορούσαν να αποβούν αποτελεσματικά υπέρ της ανάπτυξης

Μανώλης Σπινθουράκης, Τα Νέα, 11/02/2014

Τέσσερα χρόνια μετά το τσουνάμι των υπερατλαντικών στεγαστικών θαλασσοδανείων που κάλυψε την Ευρώπη, από την Ιρλανδία μέχρι την Ελλάδα, οι λεγόμενες περιφερειακές χώρες της ευρωζώνης είναι αναμφιβόλως έτοιμες να συζητήσουν «για την ταμπακέρα»: να συζητήσουν δηλαδή για το κόστος της οικονομικής τους ανασυγκρότησης.

Μάθημα ζωντανής Ιστορίας

Μανώλης Σπινθουράκης, Τα Νέα, 05/02/2014

Οι περισσότεροι από τους ευρωβουλευτές θα μπορούσαν να είναι παιδιά του ή και εγγόνια του. Ωστόσο ο λόγος για τον οποίο ξέσπασαν σε χειροκροτήματα στο τέλος της ομιλίας του χθες στο Στρασβούργο δεν ήταν τόσο ο σεβασμός προς ένα ζωντανό μνημείο του 20ού αιώνα, όσο επειδή ένιωσαν ότι άκουσαν ένα μάθημα της μεταπολεμικής Ιστορίας της Ευρώπης, στη συγγραφή της οποίας ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο έχει βάλει και αυτός το λιθαράκι του.

Κύρκος και Τσίπρας

Μανώλης Σπινθουράκης, ΤΟ ΒΗΜΑ, 04/04/2011

Λυπάται, είπε σήμερα το πρωί στον "Βήμα FM" ο Αλέξης Τσίπρας, για τη σύγκριση από τον Λεωνίδα Κύρκο των ελληνικών κινημάτων ανυπακοής με τα αντίστοιχα κινήματα ανυπακοής του Μουσολίνι. Συνέστησε δε, o Tσίπρας, στους οικείους τους Λ. Κύρκου να τον προστατεύσουν!

Σχετικά κείμενα 03/04/2011, Λεωνίδας Κύρκος, Και ο Μουσολίνι καλούσε σε ανυπακοή

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι