Αρθογράφος: Μιχάλης Τσιντσίνης - Σελίδα: 1

Δημήτρης Παπαδημούλης: Κουβάς

Μιχάλης Τσιντσίνης, Η Καθημερινή, 08/08/2017

... Το να ζητάει ο Παπαδημούλης να «κατέβουν οι τόνοι του φανατισμού» είναι σαν να απευθύνει έκκληση για σεμνότητα ο Γιάνης Βαρουφάκης. Παρκαρισμένος από το κόμμα του σε ένα ρόλο αδιάφορο για τα εγχώρια πράγματα, ο ευρωβουλευτής δεν έχει άλλο τρόπο να ακουστεί, εκτός από το Twitter. Δεν έχει άλλο μέσο για να διεκδικήσει την ανέλκυσή του στον συριζαϊκό κουβά.

Προστάτες

Μιχάλης Τσιντσίνης, Τα Νέα, 26/08/2016

Αν ήταν κανείς σχολαστικός θα έλεγε ότι δεν ήταν θέμα της αρμοδιότητάς του. Η επιστολή των επιτρόπων για την ΕΛΣΤΑΤ απευθυνόταν στον υπουργό Οικονομικών - όχι στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Απευθυνόταν στον υπουργό Οικονομικών επειδή το θέμα που απασχολεί την Κομισιόν, όπως δηλώνεται ρητά, δεν είναι η ποινική τύχη του Ανδρέα Γεωργίου.

Ασπόνδυλα

Μιχάλης Τσιντσίνης, Τα Νέα, 11/04/2016

Ο Ρόναλντ Ρίγκαν - που στα νιάτα του είχε υπάρξει μέλος των Δημοκρατικών - έλεγε ότι δεν άφησε αυτός τους Δημοκρατικούς. Οι Δημοκρατικοί τον άφησαν. Κάτι ανάλογο θα μπορούσε να ισχυριστεί και ο Θοδωρής Δρίτσας. Δεν έπαψε εκείνος να είναι νομιμόφρων συριζαίος. Ο ΣΥΡΙΖΑ έπαψε να είναι ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτοδικαίωση

Μιχάλης Τσιντσίνης, Τα Νέα, 25/09/2015

Είναι νωρίς ακόμη μες στον κόσμο αυτόν. Δεν έχουν εξημερωθεί τα τέρατα. Ετσι το έλεγε ο Ελύτης για την αγάπη του. Το διατύπωσε περίπου έτσι ο Σταύρος Θεοδωράκης για το κόμμα του, προσπαθώντας να εξηγήσει την εκλογική του συρρίκνωση.

Γιατί υποχώρησε Το Ποτάμι; Διότι, σύμφωνα με τον επικεφαλής του, «Το Ποτάμι δεν είναι σύγχρονο κόμμα. Είναι μελλοντικό κόμμα. Φέρει αξίες που η ελληνική κοινωνία δεν έχει ενστερνιστεί ακόμη».

Επιχωματώσεις

Μιχάλης Τσιντσίνης, Τα Νέα, 24/09/2015

Αυτό που ο Πρωθυπουργός ονόμασε «συντροφική χημεία» έχει δοκιμαστεί και ξαναδοκιμαστεί στην πράξη. Γι’ αυτό και μπορεί να επιβιώνει χωρίς να έχει πια ανάγκη τη συγκολλητική ουσία του αντιμνημονίου. Εχει επιχωματώσει το ιδεολογικό παρελθόν. Εχει εξελιχθεί σε μετα-ιδεολογική επιμειξία.

Τα χανγκόβερ του Αυγούστου

Μιχάλης Τσιντσίνης, Τα Νέα, 25/07/2015

Ο Αύγουστος αυτός δεν θα είναι Αύγουστος. Ηδη η κυοφορία του τρίτου Μνημονίου αποδεικνύεται πολύ δυσκολότερη απ’ ό,τι είχε υπολογίσει το Μαξίμου. Ο δρόμος που υποτίθεται ότι θα οδηγούσε από την υπογραφή της συμφωνίας με τους εταίρους σε εκλογές, με ενδιάμεση στάση ένα συνέδριο ξεκαθαρίσματος στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι ευθύς.

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι