Αρθογράφος: Μάκης Κοψίδης - Σελίδα: 1

Το στρατηγικό στοίχημα του ΠΑΣΟΚ

Μάκης Κοψίδης, Ελευθεροτυπία, 03/10/2007

Τα βαθύτερα αίτια της κρίσης του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να αναζητηθούν στην ποιότητα των δεσμών του με τα κοινωνικά στρώματα που το έφεραν και το κράτησαν στην εξουσία. Δεσμοί που σε σημαντικό βαθμό έχουν διαρραγεί. Υπέρβαση της κρίσης προϋποθέτει στρατηγική που αποκαθιστά στενούς δεσμούς με την κοινωνία. Από τους χαμηλόμισθους, τους άνεργους, μέχρι τα ανερχόμενα δυναμικά μεσαία στρώματα.

Στρατηγικού χαρακτήρα η επιθετικότητα του ΚΚΕ κατά του ΣΥΝ

Μάκης Κοψίδης, Αυγή της Κυριακής, 01/07/2007

Καθημερινά σχεδόν παρακολουθούμε τις σφοδρότατες επιθέσεις της ηγεσίας του ΚΚΕ κατά του ΣΥΝ. Δεν πρόκειται για κάποιο νέο. Έχει όμως σημασία να προσεγγίσουμε τον χαρακτήρα αυτής της επίθεσης. Επίθεση που δεν είναι περιστασιακή ούτε εντάσσεται απλώς σε κάποια προεκλογική τακτική. Δεν είναι καν τακτική αλλά στρατηγική επιλογή, η οποία μάλιστα πατά σε θεωρητική βάση.

ΛΑΟΣ και ΚΚΕ

Μάκης Κοψίδης, Ελευθεροτυπία, 12/06/2007

Η διείσδυση του Γ. Καρατζαφέρη σε ένα τμήμα των ψηφοφόρων του ΚΚΕ προκαλεί ήδη την έντονη αντίδραση της ηγεσίας του. Η κόντρα αναμφίβολα θα συνεχιστεί όσο πλησιάζουμε στις εκλογές. Πώς όμως γίνεται να υπάρχει κοινή εκλογική βάση μεταξύ δύο κομμάτων εντελώς διαφορετικών από ιδεολογική και φυσιογνωμική άποψη;

Στο άκρο του πολιτικού φάσματος

Μάκης Κοψίδης, Αυγή της Κυριακής, 01/04/2007

"Να ξεμπερδεύουμε με τους Κωνσταντόπουλους, τους Παπαγιαννάκηδες, τους Κουβέληδες, για να ανοίξει ο δρόμος για μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ για έναν άλλο φορέα" τόνιζαν λίγο πριν από τις ευρωεκλογές στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά υπογράμμιζε σε άρθρο στην "Αυγή" στις 30.5.2004 ο υπογράφων ως μέλος τότε της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι